Megakadályozta a menekülésben a barackját lopó tolvajt, életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják

Tibi atya

Évek óta lopják a barackját annak a 10 hektáron gazdálkodó férfinak, aki most tetten érte az egyik haramiát. Megélhetési bűnözésről szó sem volt (ahogy szinte sosem arról van szó): éjszaka jöttek kamionnal, hogy leszüreteljék egy teljes év munkáját. A férfi értesítette a polgárőröket, majd személygépkocsival üldözőbe vette a teherautót. Egy keskeny úton sikerült utolérnie, ahonnan a tolvaj megpróbált kitolatni, de oszlopnak ütközött. A férfi ekkor néhány jól irányzott pofonnal hatástalanította a bűnözőt, akire ettől a ponttól sértettként kell hivatkozni. A sértett öt bordája tört el, légmelle alakult ki, ezért a vádlott (a becsületes gazda) életveszélyt okozó testi sértésért felel. Büntetlen előéletű, szabadlábon védekezhet. Hogy a polgárőrség mikor ért a helyszínre, nem derült ki.

Képzeld el, hogy egész évben dolgozol a gyümölcsösödben. 10 hektár gyümölcsöt rendben tartani iszonyatos munka, mert ennyire még nem éri meg felvenni alkalmazottat, csakis akkor profitábilis, ha mindent magad csinálsz. Szopsz vele reggeltől estig, miközben egy sor olyan kockázatot vállalsz, amire minimális ráhatásod sincs: ha megszívod az időjárással, annyi a munkádnak. Ebben a stresszben várod a szüretet, tervezel a pénzzel, amiből esetleg fejlesztenél, de egyik napról a másikra eltűnik. Aztán a következő évben is, meg a következőben.

Nem először hívod a polgárőröket, akik közlik, hogy a nyomozás egy hónapig tart, ami újabb egy hónappal hosszabbítható. A második hónap végén kegyeskednek értesíteni, hogy eredménytelenül zárult.

A barackot ez persze nem érdekli, tápszerre szüksége van. A kártevők sem méltányossági alapon kímélik a gyümölcsöt, úgyhogy permetszerre is. A járműveid sem fognak beindulni szép szóra, üzemanyag kell nekik. És ezért Te fizetsz, mint a katonatiszt. Aki ennek ellenére ellopja a munkád gyümölcsét - még egyszer: nem egy-két szemet, hanem az egészet -, az egyáltalán nem akkora kárt okoz neked, mint az érték, amiben meglopott. A munkádat lopta el, az idődet lopta, és ha esetleg adósságba verődsz, mert a kiadásaid adottak, a bevételed pedig eltűnik, az életedet (és a családod életét) lopta el.

Vadkamerát szerelsz fel, appot töltesz le hozzá, hónapokon keresztül úgy alszol, hogy sosem pihensz igazán, mert várod, mikor pittyen a teló. Ha pittyen, azonnal beleugrasz az ágyad mellé készített ruhákba, és rohansz megnézni, mi az. Hajnali háromkor is - ha esik, ha fúj, akkor is.

Aztán meglátod a tolvajt, aki ezt teszi veled és a családoddal. Aki nem dolgozik, nem vállal kockázatot, de évek óta röhög a markába: a lopott gyümölcs tiszta profit. Nagy nehezen utoléred és kirángatod a kocsiból, majd nem a fejét és nem az arcát ütöd, hanem a testét, a mellkasát. És csiribú-csiribá: nem áldozat vagy, hanem elkövető, irány a Kecskeméti Járásbíróság! Valahol meg kell húzni azt a kibaszott vonalat a törvénynek is!

A demokrácia alapja a magántulajdonhoz való jog, szerencsésebb fejlődésű országokban pedig aki ezt megszegi, felmondja a társadalmi szerződést, ami számára is állampolgári jogokat szavatol. Abban a pillanatban, hogy engedély nélkül a magánterületedre teszi a lábát, lelőheted, mint egy kutyát. A fegyvertartás joga érettségivel járó alapjog kell, hogy legyen minden büntetlen életű állampolgár számára (figyelem, a tartásé, nem a hordásé és a rejtett viselésé). Teljesen egyértelmű, hogy egyesek számára a fegyver nélküli kert és ház olyan, mintha nem lenne rajta kerítés vagy zárható nyílászáró. Nem szabadott volna kialakulnia ennek a helyzetnek, és nem is alakult volna ki, ha a tolvaj fejében az járna, hogy az életébe is kerülhet.

Elég volt a lopott gyümölcsből, elég volt a hálószobában tízezrekért agyonvert öregekből! Fegyvert a polgároknak! Az önvédelem szent joga és a munkája eredményéhez való jog mindenkinek jár! Ezt nemre, korra és bőrszínre való tekintet nélkül mindenkinek tiszteletben kell tartania! Dicsértessék!

 

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/71837/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?