Bréking! Lippai Marianna törölte a gyászbizniszt Facebookról!

Tibi atya

Tegnap este Lippai Marianna közleményt adott ki, melyben elbúcsúzott követőitől. Mivel azóta az oldalt is törölte, nem tudom hivatkozni, de a lényeg az alábbi volt:

  • Ő egy egyszerű nő, aki mindent a hitével ért el
  • De sajnos ez egy ilyen társadalom, sok a rosszakaró
  • Nincs jogunk kritizálni, amíg nem csináltuk végig, amit ő (hajjaj, akkor a népirtókat sincs - a szerk.)
  • Nem érdemelte meg ezt a sok negatív kommentet
  • Vannak, akik csak a sárdobáláshoz értenek, ő továbbra is pozitív marad, de most egy darabig elhagyja a Facebookot
  • A végére azért sikerült beszúrni egy weboldal-linket és „ölelés!"-t

Aki abban bízik, hogy Lippai Marianna most végleg eltűnt, ki kell, hogy ábrándítsam: nem valamiféle belátás vagy megbánás vezette az oldaltörlés felé. Egyszerűen arról van szó, hogy az utóbbi hetekben közel húszezer leiratkozója volt, és mivel a szám egyre nőtt, kézenfekvő volt felfüggeszteni az oldalt: ha nem elérhető, leiratkozni sem lehet. Oravecz Nóránál már láttuk ezt a mutatványt. Eltűnt, aztán természetesen újabb termékekkel jelentkezett. Az Ördög sosem vonul vissza, csak taktikai pihenőt tart.

Normál esetben ez üzleti töréssel járna (ahogy Oravecznél végül azzal járt), Lippainál azonban aligha számíthatunk ilyesmire: rengeteg közpénzből finanszírozott rendezvénye van, ezért nincs kiszolgáltatva a piacnak, mint a többi mezei szélhámos. A gyászbiznisz egy részét mi, adófizetők álljuk.


Ennyi Széchenyi-támogatást utoljára a Lánchíd kapott.

Lippai bukásában a nárcisztikus személyiségzavar legtöbb megnyilvánulása tetten érhető: egészen az utolsó pillanatig azzal hülyítette a követőit, hogy nem tud ő semmilyen botrányról, itt minden pozitív! Csakhogy hiába töröl többezer kommentet, hiába tilt ugyanennyi felhasználót, a húszezres leiratkozás akkor is negatív csúcs: ezért is kellett előrukkolnia azzal, hogy a társadalom a hibás, a rosszakarók, az irigyek akarták őt besározni.

Egyetlen dolog nem jelent meg:

„bocsánat, tényleg nem kellett volna a halott lányommal és mások haldokló gyermekeivel brandet építeni, profitot kizsarolni, mörcsöndájszt értékesíteni. Nem kellett volna kihasználnom a legkiszolgáltatottabbakat, a gyászolókat, akik teljesen értehető módon próbálnak belekapaszkodni mindenbe.”


Mindent ugyanúgy folytat majd.

Meg kell értenünk, hogy Lippai a saját megélésében nem hibázott. A nárcisztikus arra ugyanis képtelen. Lippai éppen ezért változni sem fog: ha lesz is bocsánatkérő poszt, tartalmatlan, valódi megbánás nélküli manír lesz, nem valódi bocsánatkérés. Amolyan „hagyjatok már a faszomba, bocsánatot kértem, nem? Akkor miért nem folytathatom az üzletemet ott, ahol abbahagytam?”

Emlékszünk Havas Henrikre?

Mikor a Baukó Éva-botrány után Kálmán Olga elé vezényelték kivégezni, ő akkor is mucikázott. Még ott, a végórában is úgy érezte, hogy ez neki jár, hogy ő a nagyságos Havas Henrik, aki így tökéletes, ezért megengedheti magának. Mind így gondolkodnak, éppen ezért sosem változnak. Lippai jelenleg ugyanezt csinálja. Kiállt mellőle mindenki, lemondják a fellépéseit, de ő mindent jól csinált!

Lippai Marianna gyászbiznisze nem csak minden létező etikai normát sértett meg, de elképesztően káros üzeneteket is közvetített nők százezreinek: folyamatosan sulykolta beléjük a bűntudatot, amiért nem hálásak minden pillanatáért az anyaságnak. Egy percig sem érdekelte, hogy az érzelmek megélése (igen, a negatív érzelmeké is) előfeltétele az intimitásnak. Mivel ő maga sosem élte meg őket – még a lánya halálakor is más dolga volt, nem volt ott mellette – másnak sem akarja megengedni. És ez szerinte jó! Ez pozitív! Ez maga az önmagunkba fektetett hit! Ezzel segít!


"Lájkolj amíg élek, mert ha meghalok, bánni fogod, hogy nem lájkoltál!"

Nos, Marianna, van számodra egy rossz hírem!

Nem te vagy az első érzelmeken élősködő közéleti parazita, akivel dolgom van, és attól tartok, nem is az utolsó. Minden trükködet, minden aljas húzásodat ismerem és láttam már. Hiába próbálsz a kapcsolathálódon keresztül visszamászni a kereskedelmi televíziózás felé, ahol nem érhet kritika, ahol éppen ugyanaz a csicskalelkű alákérdezés folyik, amit éveken keresztül láttunk minden médiaszereplésedben. Jelzem, hogy a szólásszabadság teljes eszköztárával terjesztem ki a kritikai kört bárkire, aki ehhez az embertelen iparhoz asszisztál. Nincs finomkodás, irgalom pedig legfeljebb annyi, amennyit te adtál azoknak, akik évek óta könyörögtek, hogy ne csináld, akik évek óta pontosan azt mondják, amit én, és akikre nyolc éve (!) következetesen szarsz, mert képtelenek voltak áttörni a nyilvánosság észlelési küszöbét!

Nem ajánlom továbbá, hogy hülyének nézz mindenkit! Hiába törölted az oldalad, hiába dolgozik serényen az egész kommunikációs stábod, nem fogjuk engedni, hogy az ügyed a kéthetes kollektív emlékezet feledésébe merüljön. Jöhet ide akárhány troll, hogy „lerágott csont”, ideokádhatják akármennyien, hogy „kezd unalmas lenni”, nem hajlunk a szövetségeseid előtt! Amikor visszatérsz, ugyanitt várunk rád!

Nem érdekel, hogy terápiával vagy anélkül csinálod, a te dolgod. Nem akarok több posztot látni egy oldalon, ami évekig erre a gyászmarketingre épült, mert ez boszorkánymesterség és fekete mágia!

Takarodj vissza a homályba!

********************************************************************

Ui.: az egyetlen ÉLETKEdv-oldal, amit a Facebookon ajánlani tudok, az, amit ministránsaim hoztak létre! Jelmondatunk: "a rosz lessz az uj jó". Kövess minket, mielőtt meghalunk és késő lesz!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/72677/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?