Nőnek öltözött férfival hirdeti testünk elfogadását a homoszexuális blogger

Tibi atya

Megvan az a kurva idegesítő, kövér csaj kollégád, aki dögösnek képzeli magát mikor a karácsonyi céges bulin felmegy az emelvényre, hogy a négeresen hajlított hangjával előadja az ájdonvanalavfó’kriszmaszt? Nos, engem sosem ő idegesített a leginkább (pedig azért ő is rendesen), hanem a három-négy valóban jó csaj barátnője, akik ilyenkor úgy visonganak neki a nézőtérről, mintha tényleg rajonganának érte. Aztán amikor odajön a társasághoz egy csávó úgy, hogy már a kövér csaj is ott van, akkor megpirongatják: nincs kedved elhívni randira? – tudják ők is, hogy nincs, de gecire élvezik, hogy zavarba hoztak egy srácot, azt meg még jobban, hogy a saját komplexusaikat kompenzálhatják a ronda csajjal, ilyen jó fej módon megalázva mindenkit. Még visszataszítóbb, amikor ebbe a mérgező játszmába a kövér is beszáll, és önbizalomnak álcázott öniróniával illegeti a vastag hurkákat, neked meg úgy kell tenned, mintha ez imponálna, különben te vagy a bunkó.

Amikor meglátok egy ronda, kövér embert, aki ledobálja a ruháit a body positive mozgalom zászlaja alatt, miközben hatalmas betűkkel kiírja, hogy ő elfogadja magát, mindig az a véleményem, hogy hazudik. Mert annak, aki tényleg elfogadja magát, nincs szüksége rá, hogy világgá kürtölje, mennyire elfogadja magát. Ez sosem az őszinteségről és a közszolgálatról szól, mindig csak róluk és a kompenzálásról. Ezt az állításomat egyébként nem csak a kövérekre vonatkoztatom, hanem mindenkire. Azt gondolom, hogy az a homoszexuális, aki kényszeresen demonstrálja a szexusát egy vonuláson, valójában nem biztos az orientációjában, ahogy a karikásostoros szíriuszi panelszittya sem a nemzeti identitásában – ezért van szükségük rá, hogy minduntalan az arcunkba tolják.

Lakatos Márk (vélhetően homoszexuális) fotós most a kamera előtt dobálta le a ruháit, közszemlére téve löttyedt testét. Amit azért kéne szépnek látnunk, mert gyerekkorában piszkálták érte. Utóbbi bármennyire is sajnálatos, valaki igazán elmondhatná Lakatos Márknak, hogy ő már nem gyerek többé, a traumákkal pedig címlap helyett mindaddig érdemes a terápia felé fordulni, amíg a feldolgozásuk helyett ilyen reflektálatlanul kompenzál. Ha a testemnek járó elismerés belülről fakad, akkor nem kell kívülről kunyerálni.

 

Baromi érdekes, hogy a pohos testét elfogad(tatni akar)ó Lakatos Márk egyébként így ábrázolja saját magát a saját magáról elnevezett blog logójában:

 

Karcsúnak, amilyen sosem volt, és amire elvileg büszke. De akkor miért nem kövér a logóban is? Annyira azért már nem büszke rá, hogy ne hazugságokkal akarja eladni azt?

Félreértés ne essék, senkinek sem szeretném megmondani, hogyan érezze magát a saját testében és milyennek fogadja el magát. Mindaddig, amíg ő elő nem akarja írni, hogy én milyennek fogadjam el őt. Amíg rajtam nem akarja számon kérni azt, amit ő nem fogad el saját magán.

Lakatos Márk egyébként „stílusblogján” a testünk elfogadását egy olyan emberrel is promózza, aki nem képes elfogadni a sajátját: egy transzvesztitával (vagy transzszexuálissal – hál Istennek nem derül ki a képekből). Szóval fogadd el a saját a tested, csak előtte ne felejtsd el megváltoztatni úgy, hogy az az ellentétes nemre hasonlítson. Aztán esetleg hazudtasd is azt, hogy téged férfi létedre nőként kell elfogadni.

Mielőtt megkapnám, hogy mindenfób vagyok, jelzem, hogy nincs így! Az elfogadást elő lehet adni ízlésesen is, ahogy Lady Dömper teszi.

Lady Dömper produkciója 0:50-nél kezdődik.

A homoszexuális transzvesztita előadó minden mozdulatával ezt a csicsás, giccses, buziskodó ízléstelenséget parodizálja, amiből a média valamifajta erényt szeretne kovácsolni. Eközben vannak komoly videói is (pl. ez itt, Transzvesztita a kulisszák mögött címen), amikben teljesen kulturáltan, maníroktól és affektálástól mentesen mesél a konzervatív, visszafogott hétköznapjairól. Nem sokkal érettebb és felnőttebb, mint a body positive mozgalomnak nevezett öncélú magamutogatás? Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/74034/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?