Homonnay szerint a Szent Jobb legnagyobb érdeme, hogy egyszer segget töröltek vele - de nem ez az igazi probléma!

Tibi atya

„Közeledik augusztus 20., amikor a pesti belvárosban szoknyás férfiak szar számokat énekelve körbehurcolnak egy mumifikált kezet, amiről csak annyit lehet tudni bizonyosan, hogy egy férfié volt, aki ha jobbkezes volt, ezzel maszturbált, és törölte a seggét”

írja Hommonnay Gergely DK-troll a Facebook-oldalán, kiegészítve az alábbi képpel:

 


Az ilyen kiszólások azért kellenek, hogy a tuskó magyarok végre elfogadók legyenek. Érzed már magadban?

Értem, hogy fel kéne háborodni, és a jogalapját sem vitatom. Csak nem megy. Érdemes-e kiakadni Berki Krisztián herevasalásán, Kiszel Tünde naptárain vagy az Éden Hotelen? Akkor Homonnay Gergelyen miért, és miért most? Amikor ez a csávó éppen nem egy Garfield-mintára felhúzott cicával kampányol nyíltan Gyurcsány Ferenc mellett, akkor rákosokkal és betegekkel pózol, és belpesti lakásából lamentál a szegénységen. Eközben a macskájával tonhalat etet, az egészoldalas képeivel kiadott könyvet meg 3500-ért vásárolhatod meg, 30-as betűmérettel, oldalanként két mondattal. Újlipót homoszexuális Oravecz Nórája úgy tűnik, eleget kampányolt már a tolerancia, a politikai korrektség és az elfogadás mellett, hogy a követői ezer lájkkal jutalmazzák neki azt a sovén kirekesztést, amit a Vér és Becsület bármelyik helyi sejtje megirigyelhetne. Homonnay, mint jelenség, önmagában több szót nem is érdemelne.

Rémisztőnek találom azonban, hogy a Facebook algoritmusai hajtóvadászatot folytatnak bármilyen szó ellen, amit a balliberális PC-terror nem tart kívánatosnak. Először csak figyelmeztetés jár, ha viszont visszaeső vagy, 30 napokra tiltanak még akkor is, ha a tabuszavak egyáltalán nem gyűlöletkeltő kontextusban jelennek meg. Szerintem rengeteg érvet lehet felsorolni amellett, hogy az algoritmusok minden oldal kirekesztését szabályozzák (bár bevallom, nekem ezek az érvek tetszenek kevésbé), és rengeteget amellett is, hogy ne korlátozzák a szólásszabadságot, vagyis egyikét sem. Arra viszont nem léteznek érvek, hogy az egyiket minden eszközzel üldözzük, a másiknak pedig zöld utat adunk.

Márpedig itt ez történik.

A troll egy 2000 éves vallási közösség rítusait és egy 1000 éves kultúra ereklyéjét gyalázhatja úgy, hogy ha ilyen hangvételben ennek a felét írnánk le egy homoszexuális-transzszexuális-pedofil LMBTQ-vonulásról, az jó eséllyel az utolsó bejegyzésünk lenne a Facebookon. Homonnay kijelentései nem a saját jogukon felháborítók, hiszen ahhoz ő kevés: Homonnay azért felháborító, mert olyan médiatérben arcoskodhat, ahol tudva tudja, hogy a zászló neki áll. Pontosan ugyanaz a helyzet, mint amikor a zsíros állami pénzekkel kitömött Megadjáék röhögcséltek a munkáját vesztett Konok Péter anyagi helyzetén. Ők a NER szerződéses keretlegényei, Homonnay a Facebook íratlan, de pontosan általa tetten érhető autoriter diszkriminációjáé. Ő most demonstrálja, hogy a kirekesztés rossz, ő meg majd megmondja, ki a kirekesztő és ki nem az.

A probléma azért nagyobb jelen esetben, mert a NER átmeneti és legalább elvileg leváltható. A Facebook eddig az évszázadunk legnagyobb kulturális kihívása, egyáltalán nem átmeneti, és mivel a hasonló piaci szolgáltatást nyújtó konkurenciát is birtokolja, nem is lesz leváltható. Homonnay ennek a rendszernek a házmestere. Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/82594/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?