Nahát, imádkozol az esőerdőért? Ez aztán a környezetvédelem!

Tibi atya

Tegnap este megosztottam a véleményem arról, mennyit ér a hashtag-ima. A várt reakció nem maradt el: a sok Instagram-környezetvédő úgy állt neki képmutatni a kommentek közt, mintha nem lenne holnap. 

Mind közül a kedvencem, Illisz Anna, nyilvános Instagram-influenszer kommentje volt.

nem gondolom, hogy egy egesz vilagot erinto probleman kene likeokat vadaszgatni, es kifigurazni azt, akit megerint ez a tema. Ez a Ti szegenysegi bizonyitvanyotok, es azert jut idaig a Fold, mert 10-bol 8 ember igy gondolkozik. Egyszeruen szanalmas, hogy az elohelyunk pusztulasabol viccet csinaltok....

Nahát, egy igazi, csupa nagybetűs EMBER! Bárcsak több ilyen lenne, nem tartana itt a bolygó! Oh, wait... A csaj nyilvános, párezer követős, többnyire promókból álló Instagram-oldalára tévedve azért kinyílt a bicska a zsebemben. Amikor épp nem engem oktat, hogy mi árt a környezetnek, tuningolt kocsikkal és műszőrmékkel pózol, meg persze kozmetikumokat promóz.


Kedves Anna!

A posztom nem az égő erdőket figurázta ki, hanem pont a hozzád hasonló, tartalmatlan hashtagekkel környezetvédő senkiket! Jelzem, hogy a képmutatástól semmit nem változik sem a bolygónk helyzete, sem pedig az ember hozzá fűződő viszonya. A turbómotoros Volkswagentől, amit promózol, viszont nagyon is változik. A segged mellett virító autócsoda 2015-ben ugyanis minden idők legnagyobb gépjárműipari botrányába keveredett: kiderült, hogy hazudtak arról, mennyi káros anyagot bocsátanak ki, és bizony sokkal többet, mint amennyit bevallottak. A valagadon feszülő Adidas-cuccok, a sejtelmesen bimbivillantós #glamour hashtaged (amiből a bimbivillantás a legkörnyezetbarátabb, ráadásul az ilyen vén, szexista szatírok, mint én, imádjuk), vagy a műanyagszőrös kabátod olyan cégek termékei, akik évi 24 új kollekciót dobnak piacra, hogy a fél év garanciával ellátott szaraikkal a világ legnagyobb szeméttermelői legyenek. De azért remélem, szívószálat nem kérsz a koktélodba, óriási csapás lenne az ökoszisztémának!
Csak környezetvédelem legyen, tömeggyártott műszálas ruha, meg kurva nagy kocsik, jól feltuningolva, két kipufogóval! (forrás: Illisz Anna instagramja)

Tudom, tudom. Most jön az, hogy privátra állítod az Instagramod, leszeded a képeket, a kommenteket és írsz privátban, hogy én is tegyek így, vagy beperelsz. Hajrá, de nagy eredményt ne várj tőle! Elegem van abból, hogy tömegek kommentelnek és posztolnak úgy, hogy azt hiszik, soha semmi tétje és következménye nincs. Elegem van abból, hogy a hozzád hasonló influenszerek úgy tekintenek a kommentekre és a nyilvánosság egészére, mint egy házibulira, ahol senki nem ismer, ezért azt kamuzol magadról, amit akarsz. Ma környezetvédő vagy, holnap világutazó, aki évente hússzor is igénybe veszi a légkörben kerozint égető repülőszolgáltatást, hogy a Föld minden pontján elkészíthesse ugyanazokat a képeket (magáról).

Nincs károsabb a környezetre, mint egy ember, aki képmutatással győzi meg magát, hogy ő nem káros a környezetre. A környezetvédelem kiposztolása még nem környezetvédelem, nyugodtan kezdd személyes példamutatással! Ha ez fontos neked, ne vásárolj annyi környezetszennyező szart, és pláne, ne promózd őket! Dicsértessék!

*****************

A kommentekben károgóknak jelzem, hogy a képek egy promóciós céllal használt nyilvános Instagram-oldalról vannak. Ez persze változhat a poszt megírása után, de erre már nincs ráhatásom. Nem osztottam meg semmit, amit az illető önszántából meg ne osztott volna korábban. A név és az arc ki nem takarása részben ennek, részben a téttelen kommentelés jelensége iránt érzett undoromnak, részben pedig annak köszönhető, hogy ne tűnjön úgy, hogy én találtam ki.

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/82733/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?