Hogyan buszozz nyugdíjasként?

Tibi atya

Ismerjük az idősek különleges tömegközlekedési szokásait, mivel napjaink részévé váltak. Ha nem vedeled halálba magad Humbák Feri pálinkájából, akkor nagy esélyed van, hogy te is nyugdíjas leszel valamikor (bár nyugdíjad úgysem lesz LOL), így segítünk, hogyan használd a közösségi közlekedés gépjárműveit úgy, mint egy vérbeli proli profi!

 

1. Igyekezz mindig elsőként felszállni a tömegközlekedési eszközre! Ezt úgy érheted el legegyszerűbben, ha az akadálymentes leszállásra pusztán a kertvárosiak hobbijaként tekintesz: tolakodj fel egyenesen a buszt elhagyni próbáló utasok közé!

2. A busz padlója kemény - lehetőség szerint próbálj emberi lábfejeken elhaladni a kiszemelt üléshez, ahol egy szemtelen suhanc ül.

3. Hangos krákogással jelezd a leülési szándékod!

4. Miután átadta a helyét, egy hangos "bezzeg a mi időnkben" kifejezéssel nyugtázd a sikeres hódítást!

5. Próbáld meg felvenni a szemkontaktust a közelben ülő/álló nyugdíjasokkal, majd állítsd a te oldaladra "látták ezt?", "hát ez felháborító" vagy a "40 évet dolgoztam a gyárban, hát ezt érdemlem" kifejezésekkel!

6. Miután sikerült leülni, vedd észre, hogy a klíma nélküli, belül 40 fokos járművön nyitva van az egyik ablak! A "fiatalember, becsukná, huzatot fogok kapni" kifejezéssel szüntesd meg a problémát, majd húzd szorosabbra a kötött pulcsid és a kabátod, amit még 50 fokban sem veszel le magadról!

7. Nézz megvetően a nyáron trikót hordó fiatalokra, a miniszoknyás lányok oda nem illő viseletét pedig rosszalló fejcsóválással értékeld!

8. Koncentrálj! Egy pillanatra se állj le a protézised nyelvvel való böködésével!

9. Mikor rájössz, hogy lassan le kell szállnod, legalább 2 (KETTŐ) megállóval a kívánt úticél előtt pattanj fel tizenéveseket megszégyenítő sebességgel, majd a 2. pontban alkalmazott technikával a lábfejek puha pázsitján lépkedve cövekelj le az ajtóba!

10. Ne törődj azzal, hogy le akar más is szállni a megállóban, van még legalább két másik ajtó a járműveken!

11. A leszállásnál törekedj, hogy minél lassabban hagyd el a közlekedési eszközt, esélyt sem adva a mögötted állóknak illetve a felszállást megkísérlő utasoknak. Kivéve, ha az utóbbi egy nyugdíjas...Akkor kezdetét veszi a gigászok csatája.

Természetesen tisztelet a kivételnek, mint mindig!
Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/82925/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?