Rendőri elővezetéssel hozatta volna be Szabó Pétert a bíróság, ezért végre eljött a tárgyalásra

Tibi atya

Több mint két éve perelte be ministránsom Szabó Pétert, aki úgy tűnik, rutinos kerülője az igazságszolgáltatásnak. Egészen a mai napig húzta, halasztotta a tárgyalást, merthogy eddig még sosem jelent meg. Át nem vett felszólítás, ki nem postázható felszólítás, lakcímváltás, betegség, komolyabb indoklás nélküli távollét – a Miskolci Járásbíróság válogathatott a kifogásokban. A legextrémebb eset az volt, mikor arra hivatkozott, hogy előadást tart. Őszentsége éppen nem ért rá olyan mondén, piszlicsáré dolgokkal foglalkozni, mint a büntetőper, amiben vádlott.

Szabó Péternek ma mégis elő kellett vennie a legszebb porszívóügynök-öltönyt a filléres mosollyal. No, nem azért, mert jobb belátásra tért, hanem mert a bíróság megelégelte, és rendőri elővezetést kért.

A tréner a tárgyaláson inkább ügyetlen volt, mint megnyerő sármőr, akitől a szart is drágán vennéd: a bírónak fel kellett szólítania, hogy álljon fel, ha beszél hozzá, aztán arra is, hogy próbáljon meg ne a szavába vágni. Komolyabb fejleményt a mai nap nem hozott, de innentől Szabó Péter sem fog tudni szórakozni, meg kell jelennie a felszólításokra, mint minden földi halandónak.

Sajnálom, ha elbasztam a szerda reggelét, attól tartok, nem utoljára. Bizonyára nem lesz könnyű az önimádat imaszertartásait a bírósághoz igazítani, de miért is ne sikerülne ez annak, aki szerint egy kis hittel bármire képesek vagyunk?

Részletek hamarosan. Dicsértessék!  

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/83244/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?