Két prosti a jachton, meg egy ellenzéknyi az önkormányzatban

Tibi atya

Lassan minden aspektusát átjárja a közbeszéd annak az igénytelen orgiának, amivel Borkai Zsolt bemutatta, milyen egy bérelhető limuzin tetőablakából a körúton kióbégató ócska proli, ha több közpénzhez jut néhány ciklus alatt, mint amennyit a piacon érdemelne egész életében. Nincs olyan nézőpont, amiből a polgármester védhető: ha következetesek vagyunk az elveinkben, nem kérdés, hogy le kell mondania, de ha cinikus kis gecik vagyunk, és azt mondjuk, nem a keresztény-kurvázás a gáz, csak lebukni vele, akkor is. Mint mindenki számára ismert, kiderült, hogy amíg a plakátokon családapaként feszít, a valóságban Pákóra reszeli a prostikat Horvátországban. Először összerántotta a családnak csúfolt PR-teamet egy közös képre, aztán azt hazudta, hogy részben manipuláltak a felvételek (ez mondjuk igaz, többen kitakarták rajtuk a lányok arcát), de azért kénytelen-kelletlen mégis beismerte, hogy igaziak, vagyis Győr városát olyan ember vezeti, akit könnyebb kompromittálni, mint egy deepwebes pederaszta-pornósztárt az áruházi Mikulás-castingon.

Az elmúlt pár nap igazi fejetlenség volt mindkét oldalon. Nem újdonság, hogy a kormánysajtó nem foglal állást markánsan a központi jóváhagyásig ilyen kockázatos ügyekben, az viszont minimum érdekes, hogy bizonyos ellenzéki politikusok sem. Győr városát Borkai kurvák seggén kínálta fel az ellenzéknek, akik még eljátszani sem hajlandók, hogy élnének a lehetőséggel. A Jobbik-frakció hirtelen megvilágosodott, és kilépett abból az összefogásból, aminek egészen eddig a legszélesebb mosolyával virított a plakátján. Bámulatos, milyen erővel taszította vissza a saját ortodoxiájához a már mindenhova (is) tolódott Jobbikot egy kis lesipornó a kampányfinishben. A hivatalos indoklás szerint ők végig csak a bolondját járatták a DK-val (meg a választóikkal, akiktől elnézést kértek most ezért, dehát értsék meg, ezt kívánja a haza). A kiszivárgott felvételeknek nyilván semmi közük ehhez, kizárólag a szűztiszta nemzeti értékrendnek, ami sosem engedné át a hatalmat a szemkilövetőknek. Persze, a szemkilövetők sem törték magukat túlzottan: siettek kinyilvánítani, hogy a polgármester jachtos kalandja miatt nem várnak lemondást (de azért jó lenne, ha mondana róla valamit).


A Jobbikból azóta kitiltott Fodor Roland a felvételek után megvilágosodott: hónapokig gründolta az ellenzéki összefogást, majd amikor annak a történtek fényében lett volna esélye, rájött, hogy neki hazafias elvei vannak, és felrobbantotta. Most már lehet tüntetést is szervezni, a mozgósított szavazók is megoszlanak majd, így esélyük sincs.

Megjegyzem, a két prosti fejenként másfél milliót kapott (ennyiért egyébként Csepel-bringával lehet belefarolni bukósisak nélkül bármelyik ismert műanyag-celebnő ánuszába, de nem úr, aki nem pazarol), és valljuk be, még mindig ez a legkorrektebb részlete az egész ügynek. Egy mezei szopás szempontjából teljesen mindegy, milyen pénzből fizet érte a fasz gazdája, ahogy egy kocsmáros sem kérdezi meg a pultnál, miből szerezte a pénzét az, aki kér egy fröccsöt. Csak kiszolgálja. Amolyan szakmai diszkréció.

Mégis, olyan közösségi alázást kapott a két csaj, hogy ezek után jó eséllyel másik országban kell majd új életet kezdeniük, mert az arcukra meg a csík kólájukra évek múlva is emlékezni fog az internet. Jókat lehetne vitatkozni, hogy leszopni egy faszt pénzért bűn-e, azon ellenben egy percig sem érdemes, hogy nagyobb bűn-e, mint prostituálni egy komplett szavazótábor politikai akaratát, és eljátszani unásig azt a kurva ellenzékit, miközben lassan ez a szórend sem védhető: legfeljebb az ellenzéki kurva. Persze, nagyon szexi, hogy tüntetést rendeznek, miután a hét elején még nem akarták lemondatni, a végére pedig szétkúrták a lehetőségét is. Várjuk a helyszíni szelfiket, csak legyenek alattuk erős idézetek, most vagy soha!

Attól tartok, érteni vélem a magyar néplelket: nem a faszszopással van gondja senkinek, csupán a másfél milliót keveslik, ezért verik el a port a sokkal inkább a két instaprostin, mint a szituhoz asszisztáló álellenzéken. Azok az ellenzéki politikusok, akik ennek a sokszorosáért csinálják, ezredannyira sem kapják az ívet, pedig arányosan az ezerszeresét is érdemelnék. Meghozhatják a legindokolatlanabb – a tegnapi önmaguknak is ellentmondó - döntéseket is, hogy hatalmon tartsák azt a polgármestert, aki enélkül megbukhatna, a balLiPsi mémgyárak mégsem gerjednek rájuk, és a dörgedelmes publicisztikák sem tartják őket a lábjegyzeteknél fontosabbnak. „Értsük meg, most nem szabad erről beszélni, majd a választások után! Előbb le kell győzni a Fideszt!” – a kutyát nem érdekli, hogy amikor ez egyébként megtörténhetne, akkor kik miatt nem történik.

Hiába válik ilyenkor a napnál világosabbá, miért FONTOSABB az ellenzék kritikája egy olyan rendszerben, ahol ők maguk a meg nem teremtett alternatíva, a változás magzatgyilkosai, az is biztos, hogy ha ezt leírod, gyorsabban kapod meg a Fide$$bérenc-billogot, mint Borsod-megyei HIV-fertőzött óvodás a halmozottan hátrányos minősítést. Úgyhogy hátradőlhetnek, újabb nyugodt ciklus következik.

Pedig a szomorú tanulság ez: ha ezt a botrányt nem éli túl Borkai politikai karrierje, annak oka nem a „demokratikus ellenzék”, hanem maga Orbán Viktor lesz, és ő is csak akkor, ha feljut hozzá a saját sorai visszhangja. Ha Borkai meredő faszát narancssárga pártemblémával takargatja a választók előtt, akkor a saját emberei is joggal kezdenek majd zúgolódni Törökszentmiklóson és Fegyverneken. Nekik továbbra is komoly képpel, szemtől szembe kell majd elmondaniuk a választópolgároknak, hogy ez a narancssárga logó a családokat támogatja.

De arról, hogy erre a dilemmára a történtek fejében egyáltalán lehetősége van, és nem a győri bukás kész ténye előtt áll, nem Orbán tehet, hanem azok, akik passzív vagy tevékeny együttműködéssel ezt lehetővé teszik neki. Ők az igazi kurvái ennek az ügynek. És nem csak ennek. Dicsértessék!

Csekkold ministránsom Youtube-csatornáját is!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/84504/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?