Lemondott Borkai Zsolt

Tibi atya

Magyarországon a legritkább esetben működik a bulvár a funkciójának megfelelően, ami az érdektelen magánéletek kiteregetése helyett a valódi bálványdöntögetés lenne. Most mégis azon kivételes esetek egyikének lehetünk tanúi, hogy egy polgármester lemondott a szexbotránya miatt. Borkai Zsoltot sem lenyelni, sem kiköpni nem tudta a Fidesz, és úgy tűnik, nem működik a "kiírjuk a kft-ből, de a számláit még befogadjuk" stratégia sem. Bizonyára a Fidesz-szavazók is, de leginkább a Fidesz második vonala, a bukott önkormányzati képviselők háboroghattak Borkai miatt, és bár kívülről top-down folyamatnak tűnhet az elhallgattatásuk, ez minden valószínűség szerint hamis elképzelés. Ők a Fidesz szeme, füle és a legfőbb mozgósítói is, akik valóban kapcsolatot tartanak az emberekkel, ezért ha egységesen szívnak egy olyan botrány miatt, amit nem ők csináltak, akkor egy miniszterelnöki nyilatkozatnál több kell, hogy ne törjön ki zendülés.

Őszintén kétlem, hogy az "egyik pillanatban sajtótájékoztató, a másikban mégsem" Borkai a saját szuverén jogán mondott le, és azt is, hogy az ember, aki a Pákóra meredő farka elé a saját családját rántotta, most hirtelen jobban aggódna a sajtónyilvánusságuk miatt, mint amikor a legnagyobb gyűlölethullámban kivezényelte őket egy közös fotóra Ákos-koncerttel a háttérben. Borkai Zsolt foggal-körömmel, helyi Jobbik-kivásárlással, hazugságokkal és a családtagjai médiaprostituálásával kapaszkodott a hatalmába, ami eddig tartott. Alábbiakban olvasható a leköszönőlevele:

Kedves Győriek!
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Rendkívül nehéz másfél hónapon vagyunk túl.

Tudom és remélem, hogy mindenki számára hamarosan kiderül, hogy a rágalmak egy kivétellel egy hamis blogon megjelenő hazug információk sokasága, amit a sajtó is ellenőrizetlenül átvett. Sajnos az online felületeken és a közösségi médiában megjelenő információkat – annak igazságtartalmát meg sem kérdőjelezve – sokan tényként kezelik. Ezzel akaratlanul is kiszolgálják a háttérben megbújó karaktergyilkosságot elkövetők szándékát.

Ma én vagyok a célpont, holnap más lesz, amíg a hazug hírterjesztésnek, tényként feltüntetett rosszindulatú feltételezéseknek senki nem szab határt. Ne gondolják, hogy ez egy ember bosszúja, nem létezik az ördög ügyvédje. Véleményem szerint ez egy gondosan kitalált, profin előkészített csapda volt, melytől vélhetően komoly politikai vagy anyagi előnyöket reméltek.

Egy általam valóban elkövetett, elsősorban a családomat megbántó cselekedetemre építettek rá minden hazugságot, hogy az hihető legyen. Amit valóban tettem, arra nem vagyok büszke, és mindenkitől elnézést kell kérnem, aki e miatt csalódott bennem. Sokszorosan megbűnhődtem érte – de minden más mocskolódás alaptalan rágalom. Sportember vagyok, sohasem drogoztam és korrupt sem vagyok. Az említett utazáson saját költségen vettem részt, ennek megvolt a fedezete, nem loptam és nem csaltam.

A folyamatos alaptalan vádaskodások ellenére eddig nem mondtam le, mert azt szeretettem volna, hogy a városnak olyan polgármestere legyen, akit a győriek megválasztottak és képes Győrt vezetni. A kitartáshoz az erőt az adta, hogy mindannak ismeretében, ami rólam egyelőre büntetlenül megjelenhetett, és ami egy kivételével hazug mocskolódás, olvasták, látták az emberek, mégis bizalmat szavaztak nekem.

A politikai ellenfeleim a választás tisztaságának megkérdőjelezésével kapcsolatos lépéseikkel nemcsak engem, hanem a város működését is lehetetlenné akarták tenni, húzták az időt, ezért számoltatták kétszer is újra a szavazatokat. Október eleje óta a város életéről és jövőbeni kihívásairól senki sem beszélt. Azt gondolom, egy önkormányzati választásnak az elért eredményekről és a jövőbeni tervekről kellene szólnia.

Az elmúlt időszakban nem csak én, hanem a családtagjaim is céltáblává váltak. Ennek a jövőben nem szeretném kitenni őket. Be kell fejezni a gyűlölködést, mert az nem visz előre.

2006 óta hatalmas utat tettünk meg. Győr Magyarország egyik gazdasági bástyája lett, városunk fejlődése megkérdőjelezhetetlen. Rendkívül köszönöm az elmúlt 13 évet a győrieknek, polgármesterségem alatt szép eredményeket értünk el. Köszönöm a velem dolgozó képviselő-testületeknek, a közvetlen és közvetett munkatársaimnak is, hogy támogatták a város fejlődését, jelentős beruházások és programok megvalósítását.

Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget. Szeretem Győrt, ezért nem szeretném a személyemmel és velem történtekkel hátráltatni a város további fejlődését. Ezúton bejelentem, hogy a morális helyzetre való tekintettel az alakuló közgyűlés után péntek 16 órai határidővel polgármesteri tisztségemről lemondok. Kívánom, hogy a jövőben olyan ember vegye át a székemet, aki érdemes szeretett városunk vezetésére.”

Győr, 2019. 11. 06.

Tisztelettel:

Borkai Zsolt
polgármester

Már csak a kormánypárti médiumok reakcióját várom, akiknél minden bizonnyal felragyog majd a morális megvilágosodás, és az eddigi konszolidált, főnök reakciójára váró kritika helyett már teljes magabiztossággal állnak ki a konzervatív értékek mellett, mintha csak a választások előtt is be mertek volna vállalni ilyesmit. Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/85573/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?