A gyermeknyomor-pornóra maszturbáló főszerkesztő levélben gyalázta Puzsért - itt a válasz!

Tibi atya

Puzsér Róbert az elmúlt napokban az "Újratervezés" című műsor kapcsán fogalmazott meg éles kritikát. A média méregkeverői sokszor próbált receptet tálaltak: végy egy haldokló gyerekes családot, adj nekik valamit, ami a műsorod profitjának a töredéke, és gyárts egy egész szériát a saját önmagasztolásodra! Ezúttal megkímélek mindenkit Mickey Knox "médiageci" monológjától a Született gyilkosokból, Puzsér sorai kárpótolnak érte. A Lippai Marianna kereskedelmi tévés klónjaként funkcionáló Hadas Krisztina, a műsor főszerkesztője privát levélben reagált, melyben maradéktalanul hozta az összes sablont: Puzsér nem tett le semmit az asztalra, csak fröcsög, a műsorkészítők kisujja is többet ér nála, és egyébként is van-e fogalma mennyi munka és pénz van ebben! A válasz nem maradt el, az alábbiakban olvasható (eredetiben pedig itt, a kommentekben olvashatjátok a főszerkesztő levelét is):

"Hadas Krisztina, az Újratervezés című gyermekhalál-reality főszerkesztője, Sváby András egykori jobbkeze műsorát illető kritikám olvasása után levélben keresett meg. Azzal kezdi, hogy nem ismerjük egymást személyesen, és legjobb, ha ez így is marad, majd hogy ez nehogy így maradjon, személyes levelezésbe kezd velem. A nyomorral, jóemberkedéssel, erényfitogtatással és agydaganattal nézettséget gyártó tévés ordenáré módon gyaláz, és hord el minden sz@rnak, ugyanakkor szívességet kér, és elvárja, hogy erre ne reagáljak nyilvánosan. Megjegyzi, hogy a nyílt levelezéssel mindketten lájkokat hajthatnánk fel, de ő ezekről nagyvonalúan lemond. Jelzem, hogy amit Hadas Krisztina, Ördög Nóra és Stohl András egy országosan sugárzott televízióban gyermekekkel és nélkülöző családokkal művel, az igenis a nyilvánosságra tartozik – épp ők rángatják bele ebbe a gyalázatos hullarablásba a nyilvánosságot. Hadas Krisztinának természetesen nyilvánosan válaszolok, levelét pedig a kommentmezőben teljes terjedelmében közlöm.

Tisztelt Pokolbéli Sátán és az Ön képviseletében eljáró Hadas Krisztina!

Így, hogy szándéka ellenére kapcsolatba lépett velem, jelzem Önnek, hogy eszemben sincs diskurzusunkból kizárni a nyilvánosságot. Ha az operatőrnek a haldokló Kamilla elsoványodott kis lábfejére rá kellett zoomolnia, akkor talán az ezzel kapcsolatos vita érvei és ellenérvei is megérdemlik a publicitást.

Nos, annyi komolyság igazán szorulhatott volna Önbe, hogy „szánalmas és felszínesen lájkvadász” narratívám leleplezésének keretében legalább ne a kormányzati propagandát hozza fel példaként, hisz épp Ön az, aki a kormányzati propagandacsatornának nap mint nap nézettséget gyárt. Mészáros Lőrinc és Rogán Antal kifejezetten azért fizetik Önt, hogy a magyar társadalmat az államilag vezérelt agitációhoz aljasítsa. Az Ön által üzemeltetett szennyvízcsatorna a magyarok tudatát nagyüzemben gyártott hazugságokkal fertőzi, az ország kifosztását pedig olcsó pátosszal és emberi tragédiákkal fedi el – így működik az Ön munkahelye, a Tények otthona: a TV2. Ha az Ön párhuzama helytálló volna, akkor is Ön lenne a legutolsó, akinek ezt joga van a szememre vetni. Ezt bizonyára Ön is érzékelné, ha arcbőre nem felelne meg egy T-72-es harckocsi páncélzatának.

Azt állítja, hogy hazudok, mert Ön nemcsak egy kádat adott a nélkülöző családnak, hanem sok tízmillió forintból felújíttatta a házukat. Egyrészt: rendkívül ízléses ez az egyes szám 1. személy – imponáló látni, hogy Ön tényleg úgy kezeli a magyarok által befizetett, és Mészáros által ellopott adót, mint a saját pénzét. Másrészt: értem én, hogy Önök a Fideszben minden építkezést túlszámláznak, legyen az akár stadion, akár egy családi ház kipofozása, de ha Ön erre a felújításra valóban sok tízmillió forintot költött, akkor higgye el nekem, hogy pályát tévesztett – legyen inkább pályázatíró Mészáros valamelyik cégénél! Sok tízmillió forintból egy Fejér megyei faluban vadonatúj családi házat lehet venni. Ha igaz, amit ír, akkor Önök nemcsak a tévénézőket, de a nyomorgó családot is alaposan becsapták.

A személyemet illető mocskolásra nem áll szándékomban reagálni. Ismerve az Ön munkásságát, végignézve azt, ahogy évtizedeken át tömeggyártotta a bulvárt, kiszolgálta előbb a balliberális kurzust, később a Fideszt, számomra valamennyi becsmérlő megjegyzése elismerés. Egyetlen kérdésben kívánom csupán kiigazítani: legyen szíves, ne nevezzen engem megélhetési politikusnak, én ugyanis soha egyetlen fillért nem vettem fel a közösből, egész életemben a piacról éltem – ellentétben Önnel és az Önt finanszírozó TV2-vel.

Kérem, ne vegye személyes sértésnek, de döbbenetes élmény számomra, hogy Ön televíziós főszerkesztő létére ilyen fájdalmasan szellemtelen: levele tartalmában és stílusában egyaránt megfelel egy kellően felb@szott random kommentelő bármelyik kurv@anyázásának. Ha ez a bő nyálú köpködés fémjelzi a kereskedelmi tévések világraszóló kreativitását, akkor igazán kár csodálkozni azon a szennyvízfolyamon, amely csatornáikból nap mint nap előtör.

Döbbenetes: Ön még most is arról áradozik, hogy a haldokló Kamilla igazi öröme az volt, amikor a híres tévés Ördög Nóra kamerával vagy anélkül meglátogatta őt – ez pedig azt jelzi, hogy semmit nem értett meg abból, miért elfogadhatatlan az, amit Önök művelnek. A kiszolgáltatott, az éhező, a nyomorék, a haldokló nincs abban a helyzetben, hogy az Ön ajánlatát visszautasítsa. Nincs abban a helyzetben, hogy az intim szféráját és az emberi méltóságát megvédje Öntől, Ördög Nórától és Stohl Andrástól – Ön pedig ezzel természetesen tisztában van, hisz világéletében ebből termelt nézettséget, profitot és szakmai hírnevet. A kis Kamilla bizonyára annak is nagyon örült, hogy Önök kimerítően tudósítottak arról, miként metszették ki az orvosok az egyik szemgolyóját. Ugyan ki merné kétségbe vonni, hogy ez a nyilvánosságra tartozik? Vitathatatlan, hogy Önök örömet szerezni, nyomorban turkálni, gyászt megrabolni és reklámidőt értékesíteni tényleg nagyon tudnak.

Ha Önbe csak egy cseppnyi méltóság, emberség, vagy akár szakmai tisztesség, akár állampolgári büszkeség szorult volna, nem abból gyártana halálrealityt, hogy a magyar állam, a szociális szektor és az egészségügy miként hagyja cserben a rászorulókat, hanem a rendszer kritikáját tenné műsorainak tárgyává. Ön azonban arra büszke, hogy Mészáros Lőrinc a jóságos Ördög Nóra és Stohl András alázatos közvetítésével visszacsöpögtet pár rongyos milliót, nem pedig azért dühös, mert a költségvetésből évente száz- és százmilliárdok tűnnek el. Talán Önnek jobb is így: kedvére válogathat a nyomorult emberi sorsok között, Önmaga nagyszerűségétől eltelve játszhatja az istenembert, aki a szenvedőknek megváltást kínál, s ezért mindössze elismerést, tiszteletet és rajongást vár. Jelzem, hogy Önnek ezek egyike sem jár.

Őszinte megvetéssel: Puzsér Róbert"

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/86544/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?