Joszif Visszarionovics Sztálint választotta a TIME az év emberének!

Tibi atya

A mértéktelen fogyasztás és a kapitalista imperializmus ellen tett áldozatos erőfeszítéseiért, egy igazságosabb, kevesebb kizsákmányolással járó világ megteremtéséért és az európai szélsőjobboldali rendszerek visszaszorításáért munkálkodó Joszif Visszarionovics Sztálint az év emberévé választotta a Time 1939-ben, majd később újra, '42-ben.

Az eredetileg grúz származású fiú egy cipész és egy takarítónő gyermekeként látta meg a napvilágot. Szegénységben éltek, de a kis Szoszó édesanyja elhatározta, ha törik, ha szakad, egyetlen gyermeke, aki túlélte a csecsemőkort, tanulni fog. Apja rendszeresen verte, de Joszif állta a pofonokat. Tanulmányaiban kimagasló volt, mégis rengeteg bajba keveredett: a vallásos nevelést visszautasította, ateistának vallotta magát, sűrű büntetései ellenére Csernisevszkijt és Marxot olvasott, éjszakánként pedig munkás szabadgondolkodókkal múlatta az időt. A himlő majdnem végzett vele, aztán egy lovasbalesetben bénult le a fél karja,

az ifjú Joszif mégsem adta fel! Szeme előtt végig egy igazságosabb világ lebegett,

ahol az elszegényedő cipészeknek nem kell alkoholizmusba menekülniük. Költőként is kimagasló volt, tehetségét egyedül politikai ambícióiért volt hajlandó pihentetni. A cári Oroszországgal többször meggyűlt a baja, rablásokért és emberrablásért is ült, de minden megszerzett fillérrel Lenint és a bolsevikokat segítette, amiért végül a sikeres forradalom után helyet kapott a Központi Bizottságban. Lenin halála után, 1924-ben vette át a hatalmat, hogy virágzó országlása alatt a Szovjetunió elfoglalhassa méltó helyét a világot uraló szuperhatalmak között.

Hős katonái bátran ontották vérüket Európa frontjain, országában, ahogy a Föld teremtésének kezdetén, nem volt biza' gazdag és szegény. A kizsákmányolást, az elit úrhatnámságát nem állhatta. Államosításai, kollektivizálásai és a fogyasztási mámorban dáridózó burzsoázia elleni állhatatos küzdelme miatt méltó helyet foglal el az emberiesség Pantheonjában! Emlékezzünk ma rá egyperces néma csenddel, csak úgy, minden ok nélkül! Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/87313/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?