Egy siket férfi beperelte a Pornhubot, mert nem volt a pornón felirat

Tibi atya

Ez év januárjában tévedt a pornóoldalakra a siket Yaroslav Suris New York-i lakos, hogy belekóstoljon a felnőtteknek szóló online filmvilágba. Döbbenten tapasztalta, hogy a pornófilmek többsége súlyosan diszkriminálja a siketeket és nagyothallókat, azok ugyanis nincsenek feliratozva. Szexi Mostohanagynéni Vigyáz Az Engedetlen Unokaöcsre és a Szexi Zsaru Ráveszi A Tanút A Vallomásra című rövid videóknak márpedig nem érthető maradéktalanul a cselekménye szöveg nélkül. 

A férfi a Pornhubot, a Redtube-ot és a Youporn-t pereli egy 1990-es törvényre hivatkozva, mely kimondja, hogy a fogyatékkal élőknek biztosítani kell, hogy

teljes körűen és egyenlő esélyekkel élvezhessék az intézmények termékeit, szolgáltatásait, berendezéseit és előnyeit.

Szolidaritásunkról szeretnénk biztosítani a férfit, mi sem élveztük igazán a pornót, amíg meg nem jelentek az első hangalámondások és szinkronok, egészen új megvilágításba került minden, mikor magyarul is hallottuk, hogy "aaaa gyere, basszál". Szeretnénk továbbá vak olvasóinkat is megörvendeztetni, ezért megosztjuk velük kamaszkorunk egyik kedvencét, a Tinik Stúdió 1992-es hangfelvételét, az Első Biszexuális Magyar Hangkazettát:

Diszkriminációtól mentes, egyenlő esélyekben gazdag recskázást mindenkinek! Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/89077/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?