Kétszer élesztette újra a magyar hadnagy a férfit, aki infarktust kapott, megmentette az életét

Tibi atya
"Január 23-án rendezték meg Eplényben a Magyar Honvédség Síbajnokságát, amelyen az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred testnevelő tisztje, Sárfi Tamás hadnagy két alkalommal is sikeresen újraélesztett egy versenyzőt, aki a célba érkezést követően szívinfarktust kapott.Sárfi hadnagy lélekjelenlétének, bátor, határozott és szakszerű fellépésének köszönhetően megmentette a versenyző életét.

„Az orvosoknak már viszonylag stabil állapotban tudtuk átadni a versenyzőt, akit helikopterrel a győri kórházba szállítottak.

A mentés sikeressége több tényezőnek köszönhető: nemrég végeztem el a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szervezésében a Harctéri Életmentő Katona (HÉK)  tanfolyamot, valamint sokat köszönhettünk a közelben levő katonák higgadt helyzetkezelésének, a civil versenyzők segítőkészségének, illetve a helyi mentő gyors reagálásának” – mondta el a hadnagy.

A katonai szervezetnél időről-időre tartanak egészségügyi felkészítést a teljes személyi állomány részére, ahol mind a katonák, mind a honvédelmi alkalmazottak elsajátítják és begyakorolják az újraélesztés egyes lépéseit." - írja a honvedelem.hu

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/89641/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?