A 444-es Bede Márton szerint önfeledten lehet kiröhögni Jordan Petersont, amiért depressziós

Tibi atya

Jordan Peterson kanadai klinikai pszichológust ma már nem kell bemutatni senkinek, konzervatív értelmiségiként felforgatta a világot videóival. A szólásszabadság elkötelezett híve, és nem volt hajlandó használni a törvény által előírt gendernévmásokat sem, amiért több nyugati egyetemről is kitiltották, ahol addig állandó előadó volt. Genetikai hajlama van a depresszióra, családjában öngyilkosság is volt emiatt, feleségénél pedig súlyos, végstádiumú rákbetegséget állapítottak meg tavaly, amiért most gyógyszeres kezelésre kell vonulnia. Bede Márton, a 444 újságírója szerint - idézem - "önfeledten lehet röhögni, amikor egy ilyen arc vizet prédikál, de benzodiazepint iszik, és miközben a világ hiszékeny hülyéit húzza le életvezetési tanácsokkal, még a saját szaros életét sem tudja rendbetenni, de amikor egy ilyen ötcsillagos „konzervatív”, „jobboldali” kreténről van szó, akit maga Orbán Viktor is fogad, miután közpénzből idehívták, hát az tényleg 10/10."

Tisztázzuk az elején Jordan Petersonról, hogy mi ő és mi nem: nem kiemelkedő tudományos újító, nem különösebben elismert kutató és nem tartozik korunk legnagyobb filozófusai közé sem. Csupán egy nagyon jó kvalitásokkal megáldott egyetemi tanár, aki oktatónak kiváló, közéleti értelmiségiként pedig páratlanul érveli az asztal alá a balliberális médiakonglomerátum valamennyi tekintélyszemélyét.
Elsődleges célközönsége az "Y" és "Z" generáció, akiknek többnyire azt hirdeti, hogy ne várjanak életük végéig a mamahotel elhagyásával, illetve hogy először szerezzenek tapasztalatot, építsenek a saját életükben működőképes munkamodellt, aztán próbálják meg megmondani, hogyan kéne a társadalomnak működnie. Érthető, hogy azok, akik mindenben traumát és elnyomást látnak, a társadalmat pedig e szerint szerveznék, a legkevésbé sem kedvelik.

Odáig azonban még egyetlen sajtólakáj sem süllyedt, hogy a felesége rákjával, az örökölt hajlamaival a depresszióra és az emiatt átélt válságával próbálja hitelteleníteni. Bede Márton szemmel láthatóan nagyon élvezi ezt a tragédiasorozatot, hiszen ha az ember simán csak tönkremegy, azon önfeledten röhög, de ha egy "konzervatív, jobboldali kretén" megy tönkre, aki ráadásul találkozik Orbán Viktorral, az 10/10. Nos, Jordan Peterson valóban gyógyszeres terápiát kap, de egyáltalán nem tartom emberhez méltó magatartásnak, hogy kacarásszunk rajta: a depressziónak léteznek olyan endogén formái, amiket gyógyszer nélkül sehol sem kezelnek, mert a beteg annyira rossz állapotban van, hogy a terápia is hatalmas kockázattal járna nélküle. Erről az ember nem tehet, ezt a genetikai lottó sorsolja neki. A legtöbb, amit mégis, hogy küzd ellene, és olyan nyíltsággal és őszinteséggel beszél róla, mint Jordan Peterson.

Ha a jobboldalon engedne meg magának valaki ilyet, egy másodperc reakcióidőre sem lenne szükség a lincseléshez, és jó eséllyel nem csak a posztját, de a közéleti oldalát is törölnék. Én egyiket sem kívánom Bede Mártonnak, csupán jelzem, amit csinál, egyszerre bizonyítványa a legalja szektás gondolkodásnak és ékes példája a betegség miatti megbélyegzésnek. A legritkább esetben fordul elő egy balliberális rétegközösségben, hogy a kommentelők olyan egységben hívják fel erre a figyelmet, mint Bede Márton követői, Bede azonban jelezte, esze ágában sincs sajnálkozni egy ilyen "bohóc" felett. Az érveket és tényeket így hárította:


"De hat ez az ember abbol csinalt karriert, hogy masokba beletaposott, konkretan azzal lett hires, hogy o bizony nem fog olyan nevmasokat hasznalni, mint amilyet a transzexualis diakjai szeretnenek. Szemben Borkaival - ha mar felhoztad -, aki tenyleg csak a csaladjat es a szavazoit csapta be, ez az ember marginalizalt csoportok baszogatasabol epitett brandet.

Milliardok vannak a vilagon, akik egyutterzest erdemelnek, rajta eleg gunyosan kacagni."

A rend kedvéért: ezt a propagandista mentalitást nem mindenki osztja a 444-nél sem. Plankó Gergő összefoglalója sokkal korrektebb, tényszerűbb és mentes minden ítélettől. Ítéletek tekintetében pedig nem érdemes elhamarkodni semmit: ki ne törne össze lelkileg, akinek a felesége a karjai között aszik csonttá és bőrré? Bede Márton bizonyára nem, de talán a többségbe több empátia szorult, mint Bede Mártonba, akibe sajnos csak a mellékelt kommentnyi. Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/90247/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?