3 módszer, amit a koronavírus ellen tehetsz

Tibi atya

Sikítozzunk az utcán, hogy világvége, és ha elfogyott a száraztészta a boltban, rohanjuk meg a temetőgondnokságot parcelláért, mert az lehet a következő, ami elfogy. Szánalmas játékot találtak maguknak a mainstream lapok szerkesztői: ki tud olyan címet adni a bejegyzésnek, ami a koronavírus tekintetében teljesen lényegtelen, félrevezető és pánikkeltő. Ilyenkor lehet kicsit kompenzálni, és élvezni az istenélményt, mint egy jó hangyabolyba pisálás után, mikor kéjesen nézed, ahogy fel-alá rohangálnak. Igen, írd csak meg szépen, melyik patikában nincs már maszk, fotózz csak le egy feltöltés előtti üres polcot, és élvezd a hatalmat, mintha nem lenne holnap! 

Apokalipszissel fenyegetni az olvasót pontosan ugyanolyan etikátlan, mint amikor a biztosítási ügynök a családja előtt zsarolja a prolit a saját halálával: túl nagy a tét, végül úgyis megadja magát, és vásárol. Márpedig most ez történik, a függetlenobjektív lapok egyként adták fel a közhasznú tájékoztatás igényét, hogy áldozzanak az álhírek oltárán. Nyilván nem explicit hazugságokról beszélünk, mint az Origo esetén, de a kérdés, hogy nem álhírgyártás-e az is, amikor az igazság lényegtelen morzsáit szórjuk ezerszeresre nagyítva, a tényeket pedig 1:20 arányban közöljük a pánikkeltéssel vagy még úgy sem?

Beszámolhatunk újabb és újabb halálos áldozatokról, a "halál" szó amúgy is kattintást hoz, aztán ráérünk később valami sokkal kevésbé hangzatos címmel leírni azt is, hogy a HALÁLOS ÁLDOZAT!!!!44!négy! egyébként végstádiumú rákos vagy nyolcvan feletti volt.

Nem kell túlhangsúlyozni azt sem, hogy jelenleg 2%-os mortalitással bír, ami nem azt jelenti, hogy ennyi az esélye, hogy beledöglesz, hanem azt, hogy a populáció minden tagjának az esélyét átlagolva ennyi. Vagyis ha nem vagy idős és egészségtelen, akkor megúszod egy kis rosszulléttel, amit szépen kihordasz. Ha telekúrod az előszobát konzervpacallal, ez a tény akkor sem változik, csak bámulhatod utána otthon, ami nem jó, mert a konzervpacal kurva ronda, vagy eheted meg, ami még rosszabb, mert a konzervpacal rusnyaságát csak az undorító íze múlja alul.

A tippjeink:

1) Ha egészséges vagy, ne pánikolj, nincs miért! Kézmosás, egyél gyümölcsöt, mozogj, tudod Te magadtól is!
2) Ha beteg vagy öreg vagy, csendben várd a halált, és vegyél inkább pár fröccsöt, hogy omegaléted utolsó napjai legalább szépen teljenek! Addig se osztogatsz olyanokat, hogy a "MASZK SE VÉD A KORONAVÍRUSTÓL"
3) nézd meg ezt a videót, és mutasd meg az ismerőseidnek is, meglepő módon most sem a függetlenobjektív újságírás felől érkezik a legkorrektebb tájékoztatás, hanem a magánszektorból:

Ha valami igazán veszélyes az emberre, az nem a vírus, hanem a saját hülyesége, de azt inkább a tájékoztatás oldja, nem a pánikkeltés. Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/91002/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?