Balázs: a gyerekek megsínylik majd, hogy sok celebszülő velük hirdet termékeket

Tibi atya

Számos egyet nem értésünk dacára úgy tűnik, azért a legfontosabb dolgokban mégis egyetértünk. Balázs Facebook-videóban fejtette ki, hogy ő miért nem mutogatja a gyerekeit a médiában. Függetlenül attól, hogy mennyire tetszik egy-egy műsora, ezt érett és felelősségteljes szülői magatartásnak tartom, és mivel a médiában ez egyre ritkábbnak tűnik, becsülöm.

Én nem mutogatom őket, én nem árulom őket, én nem adok el terméket velük. Szerintem hosszú távon azok döntenek jól, akik így döntenek. Előbb-utóbb a gyerek lesz abban a korban, hogy meg fogja kérdezni, hogy apa, miért tettél ki meztelen képet, miért van mellszívó a kezemben, vagy egy tejtermék, vagy valami cucc, vagy miért ülök a budin meztelenül. Lehet hogy ügyvéd lenne, orvos lenne, bíró lenne. Én szerintem a gyerekek mind megfogják fizetni ennek a lelki vámját, akiket így kihasználnak és áruba bocsátanak. Erre ők sem felhatalmazást, sem igent, semmit nem adtak, hiszen nem is fogták fel, mert két-hároméves vagy még fiatalabb koruk óta nyomva vannak az Instagramon, és velük igazolja a szülők, hogy milyen jó szülő. Szerintem ez nagy hiba.

A gyerekekkel doppingolt reklámfelületek ma még teljesen elfogadottak. Minden nyilvánossággal rendelkező közéleti személynek fontos szerepe van benne, hogy ez a barbár gyakorlat egy nap tabunak számítson, és ha a törvényhozás nem is, maguk a szponzorok akkor is nemet mondjanak rá. Nem ma és nem holnap, de ez elérhető, némi józansággal a celeb gyerekek is megmenthetők a szüleik narcisztikus lájkmohóságától.  

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/93083/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?