Kirabolták a kocsmámat, segítsetek minél gyorsabban megtalálni az elkövetőt!

Tibi atya

Egyáltalán nem így akartam bejelenteni, de még a karantén előtt bezártam a körúti helyemet, hogy vele szemben nyissak egy újat. A karantén óta egy teljes izolációban élő stáb dolgozik a kocsmán, hogy az (remélhetőleg) szeptemberben teljes pompájában fogadhassa a vendégeket. Tartalékoltam, nem élek túl nagy lábon, megtartottam az állandó alkalmazottjaimat, mert úgy gondolom, hogy nem csak az orvosok küzdenek a járvány ellen, hanem mi is, akik fenntartjuk azt a gazdasági rendet, amiben egyáltalán szóba jöhet a kórház.

Azzal viszont sajnos nem számoltam, hogy teljes katonai készültség és biztonság mellett be lehet sétálni a Nagykörút kellős közepén, a négyeshatos vonalától öt méterre egy üzlethelyiségbe, és nemes egyszerűséggel levágni a lakatot, majd elvinni onnan akármit, ami megtetszik. Svéd orvostanhallgató barátunk pedig éppen ezt csinálta. Ha megélhetési bűnöző lett volna, akkor párszázezer forintos értékben felkapott volna két tabletet, és már ott sincs – annyit lop, hogy legyen mit ennie.

De nem ez történt. Emancipált honfitársunk (amellett, hogy a két tabletet sem hagyta ott), többmillió forintnyi értékben vitt el szerszámokat és egyéb eszközöket. Ami még dühítőbb, hogy egy részét nem is tőlem, hanem a nekem dolgozó mesterembertől lopta el, ami jelen helyzetben annyit jelent, mintha a megélhetését lopta volna el. Lehetsz bármilyen jó halász, a gazdasági mélyponton Te is éhen döglesz, ha ellopják a hálódat, amiért hónapokat kell dolgoznod.

 Ez a tetű viszont nem dolgozott hónapokat, csak kb. negyed órát. Valószínűleg régebb óta figyelte a helyet. Tudta miért jött, felpakolt és elment. A rendőrök szerint „szakmabeli” (mármint hivatásos betörő).  Azt kétlem, hogy az elemlámpával a szájban vigyorgás a HD biztonsági kamerába iparági előírás lenne, de mivel a sötétben eleinte nem vette észre, esze meg annyi sem volt, hogy maszkot és kesztyűt húzzon, hála Istennek egész jó képek készültek róla. Arról már igazán nem mi tehetünk, hogy olvasni sem tanult meg, ugyanis az ajtóra is ki van írva, hogy van kamera. Később, mikor az irodáig eltapogatózott, észrevette, hogy a monitoron ő van, de azt hitte, hogy ha kikapcsolja a monitort, a felvétel is elveszik. Nem ő a legélesebb Dzsémszbond a fiókban.

Nincsenek szponzoraink, nincsenek támogatóink, nem szoktunk közösségi tarhálást sem rendezni. Csak arra kérünk, hogy oszd meg ezt a bejegyzést, és segíts nekünk elkapni, mielőtt minden ellopott szerszámot pénzzé tudna tenni. Segíts nekünk megtalálni, mert szeretnénk a szemébe nézni, és megkérdezni, belegondolt-e, milyen anyagi válságba sodort ezzel olyan embereket, akik a két kezük munkájából élnek!

Kérlek, támogass egy megosztással, mert most minden perc számít!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/93597/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?