Feloszlatják a Minneapolisi rendőrséget, mert rasszista

Tibi atya

A Black Lives Matter protesztje lokálisan már elérte célját: a Minneapolis-i városi tanács a rendőrség feloszlatásáról döntött anélkül, hogy bármiféle alternatív javaslatot dolgoztak volna ki a közbiztonság fenntartására. Az indok: a rasszista rendőrök helyett szociális segélyek kellenek, akkor majd nem törnek-zúznak az utcákon és mindenki szeretni fogja egymást.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

This man should be found and “asked to apologize.”

Black Pilled (@black_pilled) által megosztott bejegyzés,

Egy nőt arra kényszerítenek, hogy térdeljen le az utca közepén, és kérjen bocsánatot minden fehér nevében. A bullshitet már ismerjük: "ez egyedi, elszigetelt eset, nem szabad általánosítani'". Csakhogy amikor ennyire természetes, hogy ilyen történik, akkor ez már nem egyedi eset. 

A Black Lives Matter egy lazán, horizontálisan szervezett, négersovén rasszista mozgalom, melynek üzenete, hogy a feketék élete többet ér, mint a fehéreké  (rasszista, alt-right kezdeményezésnek nevezték azt is, hogy cseréljék le a mottót "All lives matter"-re). Noha a statisztikák szerint egyáltalán nem lőnek le több feketét a rendőrök, mint fehéret, abból a demagógiából indulnak ki, hogy társadalomarányosan mégis többet lőnek le. A tény, hogy a feketék mintegy 12,5%-át teszik ki a társadalomnak, de az erőszakos bűncselekmények 50%-ért felelnek, vagy nem érdekli őket, vagy egyszerűen letudják annyival, hogy „rendszerszintű elnyomás”. A rendőrök az ismert adatok alapján egyáltalán nem rasszisták, hiszen fehérekkel szemben is történnek rendőri túlkapások, csak arról a mainstream média jellemzően vagy nem ír, vagy jóval kisebb feneket kerít neki (a témát kiválóan feldolgozta a válaszonline, ide kattintva érdemes elolvasni publicisztikájukat). Ezt a jelenséget nem kell bemutatni, itthon is megismertük: ha színesbőrűek gyilkolnak, a bőrszín nem számít (kivéve, ha kiderül, hogy mégsem azok, akkor számít), ha színesbőrűeket gyilkolnak, az szisztematikus diszkrimináció. Ennek megfelelően a rendőröknek iszonyatos nyomás alatt kell végezniük a dolgukat: nem csak ki vannak téve a feketékkel kapcsolatos eljárások statisztikákkal igazolható és szignifikánsan nagyobb veszélyének, de ha eljárnak (ha megfelelően, ha nem), számíthatnak a teljes közösségi megszégyenítésre, az érzékenyítő propaganda pedig valahol Voldemort és a Sátán közé fogja őket elhelyezni. Jobb esetben csak a „rendszerszintű rasszizmus” tehetetlen ökleként, rosszabban inkább buzgó lágerkápóként, aki csak azért jelentkezett a kötelékbe, hogy feketéket vegzáljon.

 George Floyd halála tragikus, de korántsem ennyire fekete-fehér

Alapvetően az ártatlan emberélet védelme mellett teszem le a voksomat, ami bőrszíntől függetlenül megillet mindenkit, George Floydot is. Hogy George Floyd valóban rendőri rasszizmus áldozata-e, arról jelenleg elhamarkodott médiaítéletek léteznek csak, de nyugtassuk magunkat azzal, hogy a média mindig az igazat és csakis az igazat ítéli. George Floyd karakterrajzához egyébként hozzátartozik, hogy öt évet ült betöréses rablásért, melynek során fegyvert szegezett egy, az otthonában tartózkodó terhes nő hasára is. Persze az igazmondó média szerint ez nem jelent semmit, a legjobb családokban is előfordul. Még azt sem tudtuk pontosan, mi okozta a halálát, mikor az igazjövendölő média meghozta az ítéletet. Kisebb publicitást kapott, hogy egyébként drogos volt, koronavírusos és egészségtelen életmódja miatt szívbeteg is, melyek nagy valószínűséggel szerepet játszottak halálában. Ez persze nem azt jelenti, hogy rendőri túlkapás nem történt (szerintem is történt), csak véleményem szerint nem visszavezethető semmilyen rasszizmusra, pláne, ha figyelembe vesszük, hogy fehérekkel szemben is történik ilyesmi. Érthető a jelenség egy olyan országban, ahol boldog-boldogtalan iskolai végzettségtől és bűnözői háttértől függetlenül fegyverekkel flangálhat.

Ami nem érthető, az a csimpánztempó

Most épp ez gerjedt fel a médiában, ezért minden sztár hirtelen a proteszt mellett áll ki. Ingyen van a lájk, hiszen a Hollywood-i hírességek rezidenciái kívül esnek a városi területeken és fegyveresek őrzik, vagyis nem túl valószínű, hogy a majomhordákat megszégyenítő köztéri fosztogatók ott kopogtatnának. A sors fanyar fintora volt, amikor a progresszív újságíró, aki egyik nap még esküdözött a twitterén, hogy itt erőszakos tüntetőkről szó sincs, legközelebbi posztjában a pincéből kuporogva posztolt, amikor a „tüntetők” bezúzták egy téglával az ablakát és kirabolták a szerkesztőségét.

Pálforduláson eset át Chris Martin Palmer sportújságíró is, aki arra biztatta a tömeget, hogy gyújtsanak fel egy alacsonyabb szociális osztályhoz tartozó lakónegyedet. A lelkesedése egészen addig tartott, amíg a tömeg a házánál meg nem jelent. Akkor egyből elítélte az erőszakot, és arról beszélt, hogy „ezeket az állatokat vissza kell verni”.

George Floyd esete tanulságos

Beindult az elnökválasztás kampánygépezete, a propagandamédia és Hollywood influencerhírességei mintha parancsszóra ugrottak volna, és jelenleg egészen biztosan nekik kedveznek a közvéleménykutatások. A Minneapolis-i rendőrséget sem józan belátásból oszlatták fel, csupán a kőkemény terror érte el a hatását. Gondolom, a médiatámogatást élvező csőcselék ellen senkinek sincs kedve parancsokat végrehajtani, sem őrmesternek, sem rendőrkapitánynak. Ez ékesen mutatja, hogy egyáltalán nincs szükség többségre, ha anarchiát akarunk, elég az is, ha egy marginális kisebbségből verbuválunk kritikus tömeget.

A „Majmok bolygója” projekt éppen felívelő szakaszában van, de szerintem a progresszívok elkalkulálták az időzítést: a választásokig a csendes többségnek rohadtul elege lesz ebből, és arra fognak szavazni, aki a leghatározottabban lép fel ellene. A jelenlegi vezetésnek tehát nincs más dolga, mint kivárni. Ha ugyanis a lokális megoldás annyi, hogy meghajlunk a csőcselék előtt, akkor itt bizony magasabb szintű beavatkozásra lesz szükség, és ahogy most még átadja magát az olvasó a progresszív hisztériának a hadsereg bevetésének ötletére, úgy fogja majd idővel ő maga követelni. Ahogy mindig a történelem folyamán.

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/96052/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?