Puzsér hazudik a Kaleta-cikkemről, és azt állítja, eltussolnám az ügyét

Tibi atya

"A Tibi atya néven közismert alkoholista pap azt állítja, hogy a perui NER-követ ügyében értelmetlen politikai szálról beszélni – nincs itt semmi látnivaló." - vezeti fel Puzsér Eltussolás a kurzusok felett c. bejegyzését, melyet jóindulattal kell hazugságnak neveznem, egyéb esetben kénytelen lennék egy széteső psziché bomlástermékének. 

Inkriminált cikkem, amiben Puzsér azt véli olvasni, hogy nincs politikai szál, éppen arról szól, hogy

VAN BENNE POLITIKAI SZÁL, HISZEN A JELENLEGI ENYHE TÖRVÉNYEKET A FIDESZ BÁRMIKOR KÉTHARMADDAL MÓDOSÍTHATTA VOLNA, MÉGIS EZEK A TÖRVÉNYEK. VAGYIS DEHOGY NINCS POLITIKAI FELELŐSSÉG, CSAK NEM CSUPÁN ENNEK A FÉREGNEK AZ ÜGYÉBEN, HANEM AZ ÖSSZES HASONLÓÉBAN, AKIK EGYÉBKÉNT A STATISZTIKÁK SZERINT UGYANILYEN ENYHE BÜNTETÉST KAPNAK (Hivatkozások a linkelt cikkben).

Amit nettó hülyeségnek tartok, és nem csak én, hanem a legtöbb kormánykritikus hang is (bár lehet, hogy a 444-et meg a wmn.hu-t is Orbán irányítja), az Puzsér túlegyszerűsített narratívája, miszerint az ezeréves keresztény nemzet megvédi a sajátjait akkor is, ha azok pedofilok. Orbán egy dologtól fél, mint a tűztől: a bulvárbotránytól. Nem azért nem véd egy ilyet a rendszer mert keresztény, hanem azért, mert pragmatista és nem teljesen hülye. Ami a titkosítást illeti, jó eséllyel egy világszintű pedofilhálózatról beszélünk, aminek nem ismerjük a nyomozati anyagát, és úgy tűnik, az ügyész sem teljes egészében. Ha viszont politikai kussoltatás, és nem a nyomozás miatt titkosították az ügyet tíz évre, akkor miért csak tízre? Miért nem 2087-ig, ahogy ezt egyéb olyan ügyekben, ahol viszont közvetlen politikai érintettség volt, már szemrebbenés nélkül megtették?

Valóban mondtam volna olyat, hogy nincs itt semmi látnivaló? Ajánlom a posztmodernitást kritizáló poszt-posztmodern filosz figyelmébe az alábbi, ötnapos posztomat, ami végül is csak huszonnégyezer interakciót váltott ki, de úgy tűnik, az észlelési küszöbéhez szükséges idegi ingereket nem:

Értem, hogy miközben Puzsér háborog a romkocsmák mélyén a tények utáni világ borzalmain, azért alkalomadtán mégis virtuóz módon lovagolja a hullámait. De könyörgöm, ennek melyik mondata utal arra, hogy "nincs itt semmi látnivaló?" Miféle gondolkodás utáni gondolkodással lehet egyáltalán belemagyarázni ilyet?

Elhiszem, hogy Puzsérnak komoly traumákat okozott a pedofil Kaletát és a médiahulladék Hajdú Pétert egy személyben védő Mester Csaba, sőt, jogosnak is tartom a haragját. Csak nem gondolom, hogy ennek teljesen felül kéne írnia a gondolkodását. Ahol 19.000 képet a jogszabály szerint nem is lehet másképp büntetni, mint hatot, és ahol a gyerekpornós képek nézegetését más esetekben sem büntetik, ott elsősorban ne a Kaleta-konteokra, mint tünetre fókuszáljunk, hanem magára a betegségre: a rossz törvényekre. Noha cikkemben is leírtam, hogy nem csodálkozom rajta, hogy suttyomban csempésznek haza valakit egy olyan országban, ahol a miniszterelnök azzal kampányol, hogy neki bírósági ítéleteket nem kell betartania, én azért nagyon nem szeretném, ha ez az ügy, vagy bármilyen más ügy azon állna vagy bukna, hogy arról a miniszterelnök mit gondol.

Éppen ezért kell ott lennünk Kaleta másodfokú perén. De ne feledjük, a legtöbb, amit elérhetünk a kiállással, hogy ne felfüggesztettet kapjon, hanem nevetségesen rövid büntetést.

Mert szar a törvény. ÉS ELSŐSORBAN EZÉRT KELL TÜNTETNI, MIKÖZBEN A RENDSZER FELELŐSSÉGÉT OTT HANGSÚLYOZZUK, AHOL VALÓBAN ÉS MINDEN KÉTSÉGET KIZÁRÓAN VAN.

Puzsértól pedig egyvalamit kérek: érdemi kritikát. Azért ugyanis hajlandó vagyok vállalni a felelősséget, amit írtam. Amit viszont nem, esetleg kizárólag Puzsér Róbert fejében, azt legyen kedves az erre fenntartott terápiás keretek között kiadni, ne a nyilvánosságban! Mert én irónia nélkül hajlandó vagyok elhinni, hogy mindenki hülye, csak ő helikopter, de csak amíg a realitás talaján érvel és nem ennyire ócska szalmabábokkal. Ha viszont az írásomról fogalmaz meg helytelen állításokat, akkor legyen szíves hivatkozni is, mert az önhivatkozó kinyilatkoztatás a komplett világirodalomban egyedül Istent illeti, mi pedig nem léptünk be olyan egyházba, ami elismerné, hogy Puzsér Róbert az. Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/97407/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?