A lengyel kisváros LMBTQ-mentes övezet szeretne lenni, az EU-s támogatásaikat kockáztatják

Tibi atya

A lengyel Konskowola város lakói úgy érzik, az EU zsarolni próbálja őket - számol be a Reuters. Több száz kisvároshoz hasonlóan Konskowola városa is csatlakozott az LMBTQ-mentesség programjához, amivel a lengyel konzervatívok az iskolákban zajló "érzékenyítő" homoszexuális politikai propaganda terjeszkedését akarják visszaszorítani. Radoslaw Gabriel Barzenc, a városi tanács tagjaként az alábbi nyilatkozatot tette:

A megszorításokat csak azért helyezték kilátásba, mert az emberek kifejezik a véleményüket. Ez nem diszkrimináció? Valóban ez volna az európai tolerancia? Én nem hiszem. Elképzelhetetlennek tartom, hogy meghajoljunk a zsarolás előtt.

A homoszexuális propaganda agresszív terjeszkedését a lengyel állam oktatással és neveléssel igyekszik ellensúlyozni, mióta a Jog és Igazságosság pártja a tradicionális értékeket és a családok melletti kiállást tűzte ki célul. A jogállami normákhoz kötött támogatási rendszer kritikusai közé tartozik Andrzej Duda lengyel miniszterelnök is, aki szerint nem egyértelmű, hogy beszélhetünk-e jogállami normákról ott, ahol azokat egy szűk csoport óhajtja meghatározni Európa egészének, tekintet nélkül a lokális önrendelkezés jogára. 

Konskowola politikai állásfoglalását könnyen a város kulcsberuházásai bánhatják: a virágtermesztésből élő kisváros öntözőrendszereit EU-s forrásokból tervezte felújítani. 

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/97927/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?