A Szélsőközép 9 pontja az Index szolidaritási hisztijéhez

Tibi atya
A Szélsőközép bejegyzése:
"Akkor néhány megjegyzés a történtekhez, ha már az indexes hiszti-kommandó szolidaritást követel.
1. Az Index a NER tulajdonában van jó ideje, Dull Szabolcs Szabadságharcost épp úgy Bodolai nevezte ki, mint a mostani vezérigazgatót vagy az előző főszerkesztőt.
2. Semmilyen konkrétum nincs arról, hogy bármit is tiltottak/cenzúráztak volna a tulajdonosok, volt egy átalakítási terv, ami végül nem ment át.
3. Szombathy Pál baromira nem jobbos figura, nem a NER ügynöke.
4. Dull üzleti titkokat vitt ki egy belső megbeszélésről. Az lett volna a meglepő, ha ezután maradhatna.
5. Az Index akár a koronavírus kapcsán, akár az önkormányzati választáson minden létező szakmai és etikai normát megszegett.
6. Tökös dolog, hogy a szerkesztőség tagjai felálltak Dull kirúgása után. Most már csak az a kérdés, hogy Uj Péter távozásakor miért nem csinálták meg ezt? Vagy bármikor az elmúlt nyolc évben, amikor a NER nyomást rakott rájuk?
7. Én azt gondolom, hogy ez kiszámított akció arra, hogy a balliberális oldal kiüsse a Fidesz kezéből az Indexet. Dull maga provokálta a kirúgását, a szerkesztőség pedig belehergelte magát: vagy mi nevezzük ki a főszerkesztőt, vagy ellehetetlenítjük az újságot.
8. A NER bedarálási szándéka szerintem egyáltalán nem olyan nyilvánvaló. Az a helyzet, hogy amihez a NER nyúl az interneten, az nem működik, mert propagandistának tényleg csak a legrosszabb képességűek és a fanatikusok mennek el. A NER pedig ennél többet nem ajánl, mint napi 24 órában Orbán seggét nyalni.
9. Ha meghátrál a tulajdonos, akkor a szerkesztőség olyan jogokat harcolhat ki, amik mögül tovább folytathatják azt a politikai aktivizmust, amiben láthatóan tényleg hisznek, és ezért tisztelet nekik. Ha nem hátrál meg, akkor meg azt kockáztatja, hogy egy sokmilliárdos cég összeomlik, és a helyére a 444 és a 24 lép, ami nem sokkal jobb helyzet a Fidesz szempontjából.

Egyébként érzelmileg érintett vagyok, számos alkalommal rúgtak ki minket politikai alapon az elmúlt évtizedekben, és soha semmi szolidaritást kaptunk ettől a világtól. Azt viszont őszintén remélem, hogy az Index dolgozóinak mentőövet fog dobni a balliberális világ, remélem hogy nem azért hajszoltálak bele őket egy (szerintem) elhamarkodott döntésbe, hogy mártírokat gyártsanak belőlük. /Ellenpont/"
https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/98203/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?