Ceglédi: szépen kérem, ne köpködjenek olyan cikket, amit nem olvastak!

Tibi atya
Ceglédi Zoltán politikai elemző, humorista sokadjára akad ki, amiért emberek a cikkek olvasása nélkül kommentelnek. Nem lehet nem egyetérteni vele:

"Emberek, tényleg nincs azzal baj, ha valaki nem tud vagy nem akar előfizetni a hvg360-ra. Van sok olyan tartalom is, ami ingyen elérhető. De szépen kérem, se ott, se a Jelen vonatkozó cikkeinél ne csinálják azt, hogy az ajánló alapján megtippelik és megköpködik a cikket, amivel a szerző ennél sokkal többet dolgozott. Vannak oldalak, ahol pármondatos csatakiáltásokkal meg paintben össztrutymákolt "vicces" mémekkel beszélnek a politikáról. Ott ez teljesen adekvát. Azt kérem azonban, ne szarjunk már bele, pláne büszke daccal abba, ami ennél többet akar.
Megint mondom (de ettől még úgyis beírja az értetlenje), hogy tök oké, ha valaki nem fizet elő ezekre a cikkekre. Harmadjára is mondom, teljesen rendben van, ha így dönt. Negyedjére is leírom, hogy nem kötelező. Ötödszörre is megismétlem, hogy nincs azzal semmi baj, ha nem fizettél elő.
De szépen kérlek, ne baszd szét más munkáját azzal, hogy akkor is ragaszkodsz a véleményedhez, ha annak az alapja a cikk címe és kb. a 15%-a. Akkor az a vélemény csak tipp, csak blöff. Szépen kérlek, arról kommentelj, amit megismertél. Még az ingyenes cikkeknél is küzdeni kell azért, hogy olvassa_végig_a_kommentelő, de az tényleg nonszensz, hogy a nyilvánvalóan elő sem fizető kommentelő akarja megmondani, hogy milyen (általában: miért szar) az a cikk.
Az újságírás jövője az, hogy miként húsz évvel ezelőttig megvetted az összetűzött papírokat, amire a cikkeket nyomtatták, most a belépődet veszed meg a paywall mögé. Tudom, hogy az ingyenesség évtizedei után ez sokaknak szokatlan, és leírom hatodszor is: megértem, ha azt mondod, hogy te nem fizetsz elő.
De szépen kérlek, azt a cikket ne kommenteld, amit el sem olvastál.
Köszönöm."
https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/100465/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?