Törölte a Facebook a Mi Hazánk oldalát!

Tibi atya

Indoklás nélkül törölte a Facebook a Mi Hazánk mozgalom több, mint 80 ezer követővel rendelkező oldalát. Egyelőre nem lehet tudni, mi lehetett az oka, Dúró Dóra posztja szerint először október 23-i rendezvényüket, majd a komplett oldalt törölték, mert azok "nem feleltek meg a közösségi elveknek".

Nem szavaznék a Mi Hazánkra, de bestiálisnak tartom, hogy figyelmeztetés, nyilvánosságra hozott indoklás és fellebbezési lehetőség nélkül nyomtalanul tűnhet el egy bejegyzett párt oldala. Népszerű érv, hogy a Facebook magánvállalkozás, de egyrészt egy magánvállalkozás sem tehet azt, amit akar, másrészt, ha egy cég piaci monopolhelyzetben van, és a mindennapi élethez, illetve a szabad versenyhez szükséges szolgáltatást nyújt, többé nem magánvállalkozás.

A Mi hazánk jelenleg képlékeny helyzetű párt, Dúró nívótlan darálása jó eséllyel tornászta 5% fölé a támogatottságukat. Ezzel pedig nem csak az ellenzékben közellenségek, de veszélyt jelenthetnek a kormánypártok hegemóniájára is. Jól ismerjük, hogy Orbán Viktor meddig tűri a konkurenciát: addig, amíg lehet rájuk szélsőségként hivatkozni, de a szavazatokat érdemben nem veszélyeztetik.

A legrémisztőbb mégis az, hogy a progresszív oldalak kommentszekcióiban milyen kitörő örömmel fogadják a hírt: jaj, de jó, hogy a Szilícium-völgy algoritmusai szólnak bele egy ország belügyeibe! Na, most ki darál, Dorcika?!

Vitatható, melyik sötétebb: a tény, hogy ez egyáltalán megtörténhet, vagy a fogadtatása. Kibaszott Black Mirror, lájkokon tálalva. 

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/101858/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?