Kulcsárné Csuti: a szüleim nem akarták, hogy műveletlen legyek és középszerű

Tibi atya

A 24.hu interjút készített Kulcsárné Csutival, kevésbé ismert nevén Szabó András Gyulával. A mélységet teljes egészében nélkülöző beszélgetés inkább nyomorúságos önigazolás, aminek a megrendelője az alanya a bérelhetőháttérképek.hu katalógusából válogatott "üzletember" tematikájú díszletei közül próbálja meg előadni a direkt erre irányuló kérdésekre, hogy ő nem középszerű és műveletlen, hanem sikeres üzletember.


forrás: 24.hu

Ha valaki azzal próbálja igazolni a műveltségét, hogy egy üzleti főiskolán oklevelet szerzett, az egy dologról állít ki oklevelet: műveletlen. Ha valaki keservesen bizonygatja a hirdetési partnerei hasábjain, hogy nem középszerű, az - nagy jóindulattal - középszerű. Ha valakinek minden felületen azt kell hangoztatnia, hogy ő mennyire sikeres, de a promóciós partnereken kívül ezt senki más nem teszi, és még az sem derül ki, hogy konkrétan miben sikeres, az nem sikeres. Ha valaki állandóan a nyilvánosságban, közönség előtt kell, hogy szerelmet valljon a kedvesének, az nem a másikba szerelmes, hanem ebbe a pózba. És folytathatnám a sort.

Kulcsárné Csuti kompenzál. És nem csak most, ebből áll szegénynek az egész élete.

Érthető, hiszen a felesége árnyékába sem ér, akinek a nyilvánosságban előadott maga- és gyermekmutogatása mellett életképes és egészen kreatív vállalkozása is van: szépségipari franchise-t működtet, ami speciális hajfonó szolgáltatásokat értékesít. Lehet, hogy nem egy Microsoft, de volt üzleti koncepciója és kitartása, hogy megvalósítson valamit, ami a saját jogán is működik. Ha ez nem volna elég, két gyermek anyja és kétségkívül a második szülés után is méltó a szépségkirálynői címre.

Aztán ott van mellette Csuti, aki a... Aki a Csuti.

Jobb napjain beenged a nappalijába, ahol elmondja, hogy amíg Edina főz, ő a kanapén bámulja a tévét. Rosszabbakon viszont ilyen interjúkkal kell bizonygatnia, hogy ő valaki, hogy létezik olyan ember a saját anyján kívül, aki tényleg miatta néz egy műsort, hogy ő 11 vállalkozás vezetője, hogy megáll a saját lábán. Hogy azért jelent fel engem, mert küzdeni akar az interneten terjedő obszcenitás ellen.

Holott ez nem igaz.

Azért fogott büntetőperbe, mert rámutattam a senkiségére, hogy az instagramblöff mögött nincs semmilyen teljesítmény, hogy Csuti már nem is celeb, csupán egy celeb - bármikor és bárkire - cserélhető tartozéka, aki attól sem retten vissza, hogy a saját maga brandingeléséért cserébe a gyereke magánéletét is a nyilvánosság elé dobja. Az interjúból nem derül ki, hogy a magát üzletemberként reklámozó Csuti valójában mivel is üzletel, a válasz mégis önmagát bontja ki:

ezzel a kétségbeesett kapálózással, hogy üzletembernek tűnjön, ne pedig annak a műveletlen és középszerű senkinek, aki valójában, és akit a szülei szégyellnének. 

Ezt valóban csak a rosszindulat mondatja velem? 

Hiszen maga mondja el adásban, hogy Kulcsár Edinába akkor szeretett bele, amikor egy naptárfotójára felállt neki (a videóban 5:27-től). Amikor Edina közbeveti, hogy az adást gyerekek is nézik, azt válaszolja, hogy nem baj, legalább ők is ki merik fejezni. Erre amikor leírom, hogy Edina szerintem is basznivaló, feljelent. Ő vajon elhiszi magának a hazugságot, hogy tényleg csupán a stílus, nem pedig a kritikai tartalom miatt?

Minden megvetésem ellenére sajnálom is ezt a szerencsétlent: megérdemelte volna, hogy az anyja azért szeresse, aki, nem pedig azért, akinek szánta.

Ugyanakkor egyáltalán nem tartom feláldozhatónak a szólásszabadságot csak azért, mert Csuti a mai napig képtelen volt felnőni, és képességei híján a hazugságaival próbál megfelelni ezeknek az elvárásoknak. Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/102322/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?