Most tényleg azon megy a picsogás, hogy rendőrök vannak az utcán?

Tibi atya

A negyvenhétezredik mém jön szembe velem, ami az utcán szolgáló fegyvereseket gúnyolja. Rengeteg dologgal lehet kritizálni a kormányt (és kell is): amiért nagyvonalúan kabátgombokat szórnak, és gazdasági mentőcsomagnak hívják, amiért ezt rekordmagasságú adóterhek mellett teszik, amiért nyáron semmilyen érdemi felkészítőintézkedést nem tettek, amiért kapkodnak és próbálják lekövetni azokat az intézkedéseket, amiket nélkülük is meghoznának az iskolaigazgatók, amiért nem képesek közzétenni az eljárási rendjüket (ennyi és ennyi esetnél ez és ez történik), amiért lehet, hogy nincs is nekik, vagy amiért hergelőtörvényeket hoznak, amivel ezt próbálják elfedni.

De azért ne picsogjunk már, mert fegyveresek vannak az utcán!

A kijárási tilalom rendkívül törékennyé teszi a közbiztonságot. Rengeteg üzlethelyiség áll bezárva, és gyanítom, hogy a tulajdonosok nem most béreltek külön raktárhelyiséget a komplett árukészletnek, szóval igen, ott van minden érték egyetlen üvegkirakat mögött. A kijárási korlátozás ráadásul a biztonsági cégekre is vonatkozik, úgyhogy erősen kétlem, hogy most fognak kiszállni az éjszakai betörésekhez.

Egyáltalán nem értem, miért baj, hogy a teljesen üres városban nem felügyelet nélkül áll sokmilliárdnyi kisvállalkozói vagyon, de azt még kevésbé, hogy ezt miért a szolgálatot teljesítő rendőrökön és katonákon kell leverni. Tényleg a diktatúra biztos indikátora, hogy ugyanaz történik, mint bármelyik nyugati országban?

Orbán Viktor rendszerének egyetlen tabuja az erőszakszervezetek tömeges bevetése a lakosság ellen. Nem valamifajta hatalmi mértékletességből, 2006 tanulságaként. Ne terjesszünk már olyan faszságokat, hogy ezzel akarja megfélemlíteni a lakosságot, mert számos egyéb bűne mellett, ez egyszerűen nem igaz!

2022-ben lesznek választások. A NER választási rendszere kétpárti struktúrára íródott, eddig éppen az ellenzék megosztottságát használták ki. Jelenleg politikai tömbösödés van, a legtöbb ellenzéki párt már közös indulásban gondolkodik. Vagyis akinek tele a töke a jelenlegi rendszerrel, annak sem kell hülyeséget terjesztenie, elég lesz odavonulnia a szavazóurnához.

A katonák és a rendőrök pedig, akik az utcán járőröznek, nem jókedvükben teszik, hanem azért, hogy néhány honfitársunknak eszébe ne jusson az, ami tavasszal a krimómba betörő idiótának. A teljes állomány a rendszeresített fegyverével van kint, nincs ezen semmi meglepő: a katonák karabéllyal, a rendőrök a szokásos pisztollyal, a TEK pedig az éppen aktuális arzenállal. Nem fognak lelőni, nem azért vannak ott. Azért, hogy ne essen bajod.

Ne az alázásukkal vezesd le a dühödet, mert bármekkora is a szar, nem ők tehetnek róla! Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/102587/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?