Gyermekfotóval sikerült lenyomni David Attenborough Instagram-rekordját!

Tibi atya

Hazánkban már egyre inkább szorul vissza a gyermekek Instagram-kifosztása. Noha még mindig rengetegen teregetik ki a gyerekek intimitását akár több százezer követő elé is, a magasabb érzelmi intelligenciával rendelkező szülőhírességek csendesebben vagy hangosabban, de törölték a hasonló tartalmakat. Úgy tűnik, a gyerekfotó a nemzetközi platformokon is aranyjegy a lájkoltság felé: a Harry Potter egykori sztárja, Rupert Grint (Ron Weasley) David Attenborough rekordját is megdöntötte egyetlen kisbabás képpel. Többen kedvelték 24 óra alatt, mint a huszadik század legendás természeti dokumentaristáját.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Rupert Grint (@rupertgrint) által megosztott bejegyzés

A közösségi média szabályzása kiforratlan: egyes területeken egyenesen fasisztoid cenzúra tombol, másokon pedig még mindig a vadnyugat. Így történhet meg, hogy egy-egy szó leírásáért komplett csatornák tűnhetnek el a süllyesztőbe különösebb indoklás nélkül, míg az teljesen rendben van, ha a gyereked magánéletét széltében-hosszában kiteregeted. Rupert Grint persze egyelőre nem csinált még ilyet, csupán - valószínűleg akaratán kívül - demonstrálta, milyen könnyen utasítható maga mögé egy babaképpel az a David Attenborough, akinek a teljesítménye finoman szólva sem csak annyi, hogy megszületett.

A jelenlegi kormány saját bevallása szerint elkötelezett a családok védelmében, ráadásul még a közösségi óriások működését is szabályozná. Gyönyörű első lépés lenne keményen megbüntetni azokat a hazai cégeket, amik olyan felületeken hirdetnek, amiket a felelőtlen és önimádó influencerszülők a gyerekeik fotóival árasztanak el. A szülőket nem kevésbé. Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/102686/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?