Gondolataim a rasszizmusról

Tibi atya
2015.12.12.

Gyermekeim, a kis faszom tele van a sok rasszistát kiáltó idiótával. A posztjaim sosem voltak rasszisták. A könyvemben ezt részletesebben ki is fejtem, de akkor most itt is beszéljünk róla! Cigányokkal, négerekkel vagy hupikékekkel viccelődni önmagában egyáltalán NEM RASSZIZMUS, még akkor sem, ha a poénok az őket övező sztereotípiákon nyugszanak.
A polkorrektség önjelölt kápói kedvéért definiálom, hogy mit jelent számomra ez a fogalom: egy másik ember vagy embercsoport faji alapú gyűlölete. Nem létezik a rasszizmus gyűlölet nélkül.
Az én posztjaim egyike sem gyűlöletkeltő, sosem uszítottam senkit sem más etnikum ellen, nem buzdítottam agresszióra senkit és eztán sem lesz másképp, mert én a borospoharam felől prédikálok, és kevés hely van a világon, ahol az emberek még életükben egyenlőbbek lehetnek.
Fricskázom a magyarokat is elégszer, miért szorítanám ki ebből a humorvilágból épp a cigányokat? Miért legyenek érinthetetlenek a humor számára? Nem ez volna a legkeményebb szegregáció, amivel egy magamfajta sújthatja őket?
Szerintem a kirekesztés megszüntetése és a kölcsönös elfogadás első lépése, hogy egymás hibáinak a módszeres gyűlölete helyett megtanulunk röhögni rajtuk. Én elismerem, hogy önmagában ez még nem megoldás, ugyanakkor szentül hiszem, hogy egy nagy lépés felé.Tekintsünk egy picit nyugatra, az Egyesült Államokba, ahol a feketék emberöltőkig éltek a kolonizált újvilág perifériáján, mire egyáltalán felmerült a kérdése annak, hogy emberszámba vegyék őket. Akkor sem humanitárius okokból (hiszen ne feledjük, hogy az indián népirtások koráról beszélünk), csupán azért, mert Északon szüksége volt a polgárháborús hadseregnek élőerőre és a piacnak az olcsó munkaerőre. Egészen a huszadik század derekáig tökéletesen rendben volt niggernek szólítani és nyilvánosan megalázni őket (ami pl. Abraham Lincoln kedvelt szórakozása volt társaságban). Még a "nigger" szó léte is ékesen tükrözte a fehér társadalom kirekesztő megvetését.
A jelenségben nekem az tetszik, hogy a humor volt az, ami még ennek is kicsorbította az élét. Hosszú-hosszú ideig tartott, mire a "nigga" kifejezés bejárta a szatíra rögös útját és eljutott odáig, hogy a South Park, a Family Guy vagy utóbbi spin-offja, a Cleveland Show (mely sorozatok alkotói fehérek) már minden gyűlölettartalom nélkül, pusztán annak poénértéke miatt használja amellett, hogy nem szűnik meg akár még kritizálni sem ezzel. Időbe telt, de szerintem ez a szó csiszolódott az első hírnökévé a humor gyűlölet felett aratott diadalának.
Ma már a "nigga" az internetes kultúrában gyakran a "dude" (haver) szinonimája. Lehetséges lett volna ez anélkül a(z ön)kritika nélkül, amit a "niggahumor" hívott életre? Szerintem nem.
Szerintem ez a jelenség a progresszió felé vezető, csak oda szóló aranyjegy, és a kiváltása még nálunk is lehetséges. Szeretnék megélni egy olyan érett társadalmat, amiben úgy mondhatok cigányviccet, hogy nem kell tartanom a negatív következményeitől, a cigány ivócimbiknek pedig nem közösségi elvárás megsértődniük rajta.

A sok iszonyúan haladó gondolkodású kultúrhulladéknak, akik nem győzik ideokádni, hogy mennyire rasszista vagyok és ők mennyire nem, üzenem, hogy bármikor abba lehet hagyni a követésem. A helyzet az, hogy ti ezt nem akarjátok. Ti képmutató módon visszajártok, hogy kifejezzétek a világnak a haladó "intellektusotokat", miszerint elítélitek a "rasszizmusomat". Szilárd véleményem, hogy ti magatok vagytok azok, akik a polkorrektségi fetisizmusotokkal leginkább a fejlődés útjában álltok,mert ha elfogadnátok egy másik embercsoportot olyannak amilyen, akkor a nyitottságotok nem torpanna meg a komolyság mezsgyéjénél, közvetlenül a humor előtt.

Most viszont mennem kell, mert látom a kocsma ablakából, hogy Kalányosék lopott téglára akarják barterezni a kocsim összes kerekét. Dicsértessék!

válogatot sóderel tőtöt kel kápozta meg pucolatlan kolompérel

ecerű de külömleges étket akartam az asztara teni aszt úgy alakult végül is hogy az ucába it turlyák fel a fődet szóval ki mentem oszt szetem egy vödörel a sóderböll a felét aszt bele öntötem a macska alomba mer bundás úr mindig telibe szarlya a napaliban a döngölt padlót aszt má elegem volt belöle bele baszom egy krumpis zsákba aszt tanujon meg uszni a nagy dunába csak mondom nem ojan könyü a janikát a miliós játék gép adóságáér beton csizmába kurták bele a vasuti hidróll aszt elije is fulat!!!!! na de a reszept volt itthol kel káposzta utálom mint a pezsgötöl büzlő másnapos szart ki szetem a közepit aszt be basztam vele a szembe szomszéd ablakát tegnap ojan hangosan kurtak az este hogy muszály volt recskáznom mongyuk jo is volt mer még a fatertol meg örökölt huster magazinra szokom ki verni csak má sötét volt aszt nem látam volna áram meg nincs ami óta lajcsiék miat ki kapcsolták! szal a maradék levélbe bele lapátoltam a hugom kis rozsa szin homokozolapátyával izesitetem még egy kis födel meg agyagos iszapal aszt is az árokba találtam be basztam a sütőbe ne kérdezétek hány fokon volt má nem éget a tüz parázslot csak de meleg vot az bisztos a krumpit meg lusta voltam meg pucolni fater mikór haza jöt munkából jól meg hajtota a wartburgot aszt még foró volt a motorja bele raktam alu foliába a motor blok melé aszt meg sült jo étvágyat a elkészült ebédhez a fogaknak nem tul egéséges ne egyetek sokat belölle ecere meg a zománc is ösze fog tőrni a fajanszba xDDDdddd

Címkék: Proligasztró

vazsárnapii hus leves sók csikréével :$$$$

Tibi atya
2015.09.29.a zöcségeket és a hust teszkós delikátta fel raklyuk a sparhertre főni hadd zubogjon a picsába amig mi a regeli pótkávénkat iszuk a telepi erkéjen tűnödve az élet nagy gondjain vagy hógy a  szembe ketövel alattunk lakó róbi már megint nem túdta el húzni a fügönyt és úgy recskázik a teniszelő nők nyögéseire. körül belül 1 dóboz barna szofit kel elszivni és mán kész is a habot öncsük le róllla mert elég undorítto meg mongyuk a zelert meg a hagymót is ki szoktam venni néha be dobom valamelyik nyitot ablakon dögöl jenek meg nem halom a kis grofot mert üvöltetni kell a hé brádert!!!!!!!!!!!!!! .:@@@@@@
lyo étwágyat!!!!Címkék: Proligasztró

ÚJ TUDOMÁNYOS FELFEDEZÉS

Tibi atya
2015.09.24.

Csoda, hogy a két agysejtjükkel tudják szabályozni, hogy mikor szarjanak.

ÉRDEKES TÉNY

Tibi atya
2015.09.21.

Ezt bezzeg az egyetemeken elhallgatják!

SZABÁLYOZZÁK AZ OTTHONI PÁLINKAFŐZÉST

Tibi atya
2015.09.14.

A korábbi nagyszámú baleset miatt korlátozzák az otthoni pálinkafőzést Humbákföldén. A megszorító intézkedésre (amelyikről egy későbbi cikkben írunk) azután került sor, hogy tegnap Ámpli Józsi egyik, Sánc utcai főzdéje felrobbant, letarolva ezzel 1,5 hektárnyi gyümölcsöst, helyén egy tátongó krátert hagyva, amibe jelenleg is a helyi lakosok hordják a szemetüket. Józsefet egyébként nem úgy tűnik, hogy nagyon megrázta az eset, épp a Tátika presszó egyik Double Dice nyerőgépének oldalát csapkodta kurvaanyázva, mikor csapatunk interjúra kérte fel, amely felkérésnek boldogan tett eleget. "Hát nem adja be a kurva anyját, komolyan mondom, előbb is megvolt a két kocka, tartom, erre hótziher, hogy egy kurva cseresznye jön a helyébe, adj már egy ezrest, aztán mondom is" -világosított fel a szolgáltatás ellenértékéről a megőszült úr, majd miután begyűrte a kapott készpénzt a gép résébe, megszívta a "Priluki" márkajelzésű cigarettáját, és a füstöt az orrán keresztül kifújva folytatta a megkezdett beszélgetést. "Sajnálatos volt a tegnapi eset, de tényleg én hibáztam. Véletlenül a Habák Tomikáékkal reggel 7-ig ittunk, ami után gondoltam bejövök folytatni a főzést. Sajnos úgy be voltam kúrva, mint egy sánta tüzérló, azt sem tudtam merre vagyok arccal. Beértem a gyárba, faltól falig minden helyet kihasználtam a srácok elmondása szerint.
A baj ott kezdődött, mikor véletlenül belekapaszkodtam az előmelegítő termosztátjába, hogy felvegyek a földről egy ötforintost és véletlenül feltekertem 280-ra a hőfokot. Eztán az rémlik, hogy eszembe jutott: a kalapom a presszóban hagytam, mikor leraktam a vécétartály tetejére, hogy hányni tudjak, mer' tudja, múltkor is beleesett egy sapka a fajanszba, aztán nem szerettem volna, hogy megismétlődjön az eset. Baktattam visszafelé a Tátikába - még ha jól rémlik, egy kétdekás vodkáért beugrottam a Cézár italboltba. Körülbelül úgy félúton hatalmas robbanást hallottam, de gondoltam, lehet megint csak a Kalányos fivérek viccelték meg egymást azzal, hogy Megatreskre cserélik egymás cigarettáit, nem is különösebben érdekelt. Elhoztam a kalapom, megittam még egy kis kadarkát is, mert semmi savam nem volt a sok rövid után, és indultam is vissza főzni. Még a Cézárba beugrottam egy kis unikumért, mert olyan savas volt a Kaszás Bumbi bá vörösbora, hogy nem is értem miért nem barna gyógyszertári üvegben kell tartani.  Mikor visszaértem, látom nincs semmi az épület helyén, csak egy hatalmas gödör, gondoltam biztos csak benyomtam, le is dőltem aludni. Ma reggel keltem, mire hallom, hogy valamit felrobbantottam. Kurvára nem érdekel, volt rendes biztosítás az épületen, már tartom is a markom a cég felé. Ha meg nem akarnak fizetni, nézzék meg a biztonsági kamerák felvételét. Már ha megtalálják a hamu és a szénné égett cefrekupacok között" -vigyorgott a néhai főzde tulajdonosa, majd felemelte a tétet 100 forintra, és nekiállt klimpírozni a nyerőgépet.

habos genyes tütyölt bab leves két szál nádal

Tibi atya
2015.09.08.

kel értelem szerüen egy sparhert meg egy vajling a hozá valókat lehettöleg a kis boltba szerezem be marika néninél támogasuk a helyi kis gazdálkodó válalkozásokat mert a globalizáció a multi cégek el viszik a pénszt kivülre hajrá magyar ország hozá valók két szeméjre
bab
viz
liszt meg transz zsir és pirós paprika a rántáshóz
leves kocka a leveshez xD
két nád száll a dekrációhoz
so bors mák dióhéj parlagfü izlés szerint

be raklyuk a babot ásztatni sót rakunk hozá le öncsük a vizet kicsit beléje baszunk leves kockát viszont leves kócka nem volt itthol azt a janó néni ata a szomszédbol mer multkor vigyáztam a uszkárjára az meg le huggyozta a láptörllönk szal jöt egyel mongyuk kető leves kockát raktam bele utána puhára fözük a babot mikor már jo gusztusos hablya van meg hagyuk adunk hozá so borsot a rántást el készicsük egy másik lábasba transz zsiron lehetöleg ne ilyen olajon lisztet finoman meg paprikát belé rakunk kevergesük ne legyen csomós mint az urulogián a vén fószer szölö fürtnyi kicsüngő aranyere meg az gusztústalan paprikát beléje rakunk hozá öncsük a babhoz majd forajuk még egy kicsit ki öncsük egy tányérba gusztusosan két szál rohatt nádal tálallyuk jó ét vágyat a vacsorrához mongyuk kicst sürü let malyd át irom fözelékre csak nem tudom hogy kel ha valaki tugya irjon levelet a cimem budapest árok uca 2

Címkék: Proligasztró

Lekapcsolják a matrica nélkül közlekedő migránsokat

Tibi atya
2015.09.07.


Embertömeg lepte el a világ legfiatalabb enklávéjának autópályáit, egyre nagyobb problémát okozva a közlekedésben. Káromkodó, öklüket rázó autósok, szalagkorlátnak csapódott Lada, szemétkupacok - így tudnánk jellemezni a helyi gyorsforgalmi közlekedést. "Engem nem érdekel, hogy milyen migráns, tőlem az angol királynő is lehet - ha matrica nélkül megy fel az útra, az biztos hogy egy mohás kapanyéllel piszkálom ki egyesével a fogait" fakadt ki Gedvás Endre, a Humbákföldi Autópálya-rendőrség első embere. "Mondtam nekik, hogy 500 euróért elviszem őket, mert Plusos doboznyi visszerek lesznek a lábukon, de akkor meg leszólt a parancsnok, hogy az embercsempészet. Hát mondtam is nekik, úgy picsán rúgom őket rögvest, hogy jövő héten sem tudom lekaparni a szőrös seggük lenyomatát a szaros szolgálati gumicsizmámról, de ezek csak ugatnak egy íróasztal mögül! A Kalányos fivérek Lada-csomagtartóból árulják a pálinkát nekik, úgy be van baszva már a fél szír társaság, hogy azt se tudják merre vannak arccal! Előbb egy 50 fős tömörülés Videoton-indulókat skandált, de úgy, hogy magyarul annyit sem tudnak amúgy, hogy agymáegyszálszigit. Nem tudom mi lehetne a bevándorlás kérdésének a megoldása, én lezárnám a rákba az ország határait, legalább több pia marad nekünk" - vázolta fel Gedvás Endre az illegális bevándorlás megoldására szánt ad hoc mentőcsomagját, majd visszarakta kettesbe, és a nagy londoni szmogot megszégyenítő koromfelhőt hátrahagyva a "nem tudom az életemet hol rontottam én el" nótát kiabálva elviharzott a belső sávban. /Képünk illusztráció/

BETILTANÁK A KERESKEDELMI TELEVÍZIÓKAT HUMBÁKFÖLDÉN

Tibi atya
2015.09.06.A televíziózás jelenségével számolna le az a törvényjavaslat, melyet Humbákfölde országgyűlése ma délelőtt tűzött napirendi pontra. A Tátika borozóban tartott gyülekezet szerint a felnövekvő nemzedék életében egyre kisebb szerepet töltenek be a kereskedelmi televíziók médiatermékei, míg az idősebb generációra kifejezetten káros hatással vannak. A felszólalók szerint jóval humánusabb és egészségesebb módja is van az agysejtek pusztításának, mint végignézni a Gálvölgyi Show humor-népirtását vagy követni a valóságshowk cselekményszámba sem sorolható történéseit, ahol a szereplők legnagyobb meglepetésünkre rendelkeznek annyi intelligenciával, hogy akkor szarnak, amikor ők akarnak.

"Akkor már inkább baszassanak le a nyuggerek is esténként tíz fröccsöt, attól még ötven év alatt is kevésbé lesznek hülyék, mintha ezeket a szarokat nézték volna! Amúgy meg ha rendesen innának, akkor is több kapcsolatuk lenne mások magánéletével, mintha ezeket a vödörbe nyomott fosokat  néznék" - nyilatkozta Pogácsás Aladár, ad-hoc kultúrafelelős, majd Szalonnás Piri lába közé "ejtette" a férfimosdóból zsákmányolt tükördarabot. 

"Remélem így hétköznap is többet járnak majd kocsmába a vén fingok, és akkor legalább nem az orvosi rendelőbe vánszorognak majd egy kis társadalmi életet élni. A múltkor is tizenöt nyugdíjas véglény begyulladt nagylábujj körömágy ellátását kellett kivárnom, mire megkaptam a kamuigazolást, hogy oda tudjam baszni a táppénz miatt azoknak a pöcstörlőrongy főnökeimnek - ezt majd vágjátok ki a picsába!" - tette hozzá a törvényjavaslatot napirendre tűző politikus, Töttös Alfréd, aki emellett még 12 helyre van bejelentve beosztott közszolgaként.  Meg nem erősített források szerint, hozzá köthető cégek vásároltak tulajdonrészt a Tátikából, így a politikus személyesen is érdekelt lehet abban, hogy a kocsma forgalma növekedjen.

A pornóipar ismét megtalálta a piaci rést!

Tibi atya
2015.09.06.

Nem is tudom, hogy ez korhatáros-e.

Ezeket a cikkeket olvastad már?