Puzsér Róbert elfogadta a meghívásomat!

Tibi atya
2017.12.07.

Régóta érett ez, de nemrégiben úgy hozta a sors, hogy egy közös ismerősünkön keresztül ministránsom találkozott Puzsér Róberttel. Néhány fröccs után úgy döntöttek, hogy bár nem értenek egyet mindenben, vannak bizonyos alapvetések, amikben sziklaszilárdan igen. Ministránsom írása.

(kép: http://mindset.co.hu)

A szólás– és véleménynyilvánítás szabadsága, a jogállami keretek sérthetetlensége, az ártatlanság vélelme, megbízható hírközlés, ami mentes a bulvártól, értelmiség, akiknek nem derogál leereszkedni olyan suttyók szintjére, mint mi, hiszen a társadalom is itt létezik, ügyek, és nem pártállás szerint alkotott politikai preferencia. Olyan értékek ezek, amikből ha egy is sérül, komoly válságot szenved az a polgári bázis, ami nélkül a demokrácia nem terjed tovább, mint a papír széle, amire az alkotmányát írták.

Lehet vitatkozni, hogy Magyarországon ezeket vajon módszeresen lerombolták-e, vagy soha nem is léteztek, de tény, hogy most sehol nincsenek. Bármelyik táborhoz sorolunk, csak addig vagyunk biztonságban, amíg a fontosabb kérdésekben maradéktalanul egyetértünk, mert az árulók kevesebbet érnek a semminél: előbb csinálják ki, mint az ellenséget. A kormány perverz hatalmi mámorában a jogrendszert formálja és értelmezi önnön torz képe szerint, hogy ellehetetleníthessen bárkit. Legyen szó ellenzéki pártról, ami a párt hatalmi pozícióját, vagy piaci szereplőről, aki a segge lyukából nyaktól lefelé kilógó klientúra érdekeit veszélyezteti, nekik egyre megy. Az oktatás lerohasztásával párhuzamosan a kereskedelmi média és a bulvár virágkorát éli a hatalomtechnikai eszköztárban, aminek az eredménye megtekinthető bármelyik oldal bármelyik kommentszekciójában.

 Eközben a balliberális média ínségesebb napjain egy másik hatalmi teret ural: a közösségi médiát. Azok a cégek és közszereplők, akik a versenyszférában működnek, nem rettegnek jobban egy NAV-ellenőrzéstől, mint a közösségi fatwától, amit az ellenzéki konvent időről időre kimond rájuk: elég egy becsekkolás rosszkor, rossz helyen, elég egy részegen kötekedő, szerencsétlenül pofánbaszott újságíróról megírni, hogy részeg volt és kötekedett, elég egy vélemény, ami nem vág egybe a liberális forradalmi tanács ítéletével, és a taknyodon rángatnak végig a nyilvánosságban.

Puzsér Róbert ivócimborámmal úgy döntöttünk, hogy a közös beszélgetésre azért van szükség, mert nem elég az elveinket egyszerűen képviselnünk, össze is kell fognunk! Az a közös tapasztalatunk, hogy jóval többen osztják a véleményünket, mint ahányan a nyilvánosságban ki is mernek állni érte, csak megalapozottan félnek a kétoldali kulturális kirekesztéstől. Örömhírrel szolgálhatunk: mivel minket már minden létező tábor kirekesztett, hozzánk lehet csatlakozni!

Első beszélgetésünk során olyan közszereplőket veszünk célba, akiket a baloldali és liberális média egy-egy ügy messiásaként hordoz a pajzsán, szerintünk azonban inkább csak mérgezőek, mert valójában nem annyira képviselik ezeket az ügyeket, mint amennyire eladástechnikai eszköznek és szelfbranding-lehetőségnek tekintik. Jelenlegi munkájuknál nagyobb szolgálatot aligha tehetnének a NER-nek. Ha kíváncsi vagy, kik lehetnek azok, tarts velünk!

A beszélgetés időpontja szerda 19:00, helyszíne a Király utcai Humbák Klub pincéje (az eseményhez kattints ide). A belépés díjtalan, de érdemes időben érkezni, mert a helyek száma korlátozott. Előre figyelmeztetünk mindenkit, hogy az előadás nem lesz politikailag korrekt, nem tartjuk tiszteletben senki széfszpészét, és a minden valószínűség szerint elhangzó verbális bántalmazásunk sem ismeri el az áldozati szerepben kuporgó passzív-agressziót! Várunk szeretettel mindenkit, akinek ez nem okoz feldolgozhatatlan traumát!

Megépül Humbákfölde 2018-ban!

Tibi atya
2017.12.05.

Egyre több itt az ilyen, de most ez sem clickbait! 2018-ban 4 napra megépül Humbákfölde a Tisza-tó melletti Tiszafüreden! Megrendezem az első zenés-táncos-társadalomból kivonulós-bebaszós-fesztiválomat!

Azok, akik régóta követnek, tudják, hogy én magam is fesztiválokon és falunapokon kezdtem el mérni a boromat ebben az installációban, amit gumipókokból, egy irodai asztalból meg néhány molinóból gányoltam. Akkoriban még én is a pultban dolgoztam, ezért mindig addig voltunk nyitva, amíg legalább egy ember nem volt annyira részeg, hogy ne adja ingyen a bort. A mindenkori kormány hazugságát idézve: nagyot mentünk az elmúlt 4 évben.

Ez alatt a négy év alatt rengeteg fesztivált jártam meg. Végigjárva a nagyobb magyar feszteket, az az érzésem, hogy legalább hatszor megyek el ugyanarra a rendezvényre egy nyár alatt. Ugyanazok az előadók, ugyanazok a díszletek, ugyanaz a koncepció szinte mindenhol. Mintha a belváros valamelyik szórakozóhelyét szoroznám meg tízzel. Az agyam eldurran, de még ki is öltöznek az emberek, mintha bálban járnának!

Nem azt mondom, hogy régen minden jobb volt, de ez biztosan kurvára jobb volt!

A fesztiválok szerepe az volt, hogy kiszabaduljunk egy kicsit a társadalomból, ledobjuk a normális göncöt, felvegyük a szakadtat, amit nem sajnálunk, és visszagravitáljunk abba az állapotunkba, amikor az evolúció során először kizabáltuk a fa alól a rohadt gyümölcsöt, és rádöbbentünk, hogy leesett a vállunkról a lét terhe. És pontosan ezt fogjuk tenni mi is!

A Humbákfölde fesztivál célja, hogy szakítson a fesztiváltrendekkel, és életre hívja mindazt, amivel az elmúlt öt évben az oldalamon találkoztál! Templomostul és kocsmástul felépítem Humbákföldét a Tisza-tó mellett! Ez lesz a züllés paradicsoma! Rengeteg bor, még több fröccs, gyönyörű táj, természetes strand és fürdési lehetőség, nádasok, bikinis lányok, félmeztelen srácok, seggek, cicik, szexista pokol!

Biztosan velünk lesznek továbbá: Margaret Island, Cloud 9+, Anna and the Barbies, The Biebers, Fish!, Blahalousiana, a Supernem és még sokan mások!
A kisebb színpadok és sátrak azonban elszakadnak majd a fesztiválok megszokott felhozatalától, mert szerintem rengeteg tehetséges feltörekvő van, akik minőségi zenét és óriási bulit csinálnak. Ütős underground hip-hop lájnápra számítsatok!
Mivel rengeteg olyan is van, akik viszont annyira szar-szemét-híg ondó zenét csinálnak, hogy az már tényleg jó, úgy döntöttem, hogy lesz egy trash-vonal is, szigorúan Dj Ebédpénz, Dj Bikházókhábel és kollégáik társaságában. Szerepet kapnak továbbá a nappali programok között azok a közéleti témák, amikkel rendszeresen foglalkozom én is az oldalon: vitaműsorok, előadások és interaktív foglalkozások keretében pszichológiai, szociológiai és politikai kérdésekkel is foglalkozunk majd.

Kibaszottul király veretésnek nézünk elébe, ezért várunk mindenkit szeretettel, akit nem zavar, hogy Humbákfölde nem steril, genderneutrális, politikailag korrekt és széfszpészkonform. Nem tekintünk továbbá szexuálisan traumatizáltnak senkit, aki meglát egy félmeztelen férfi felsőtestet (akkor sem, ha nem tetszik), aki nemkívánt bókokat kap, akihez koncerten mások válla hozzáér, és sajnos azokat sem, akik láttak már olyat, aki hallott már ilyenről. Trágárak leszünk, részegek, mocskosak, züllöttek, szókimondóak, előadásaink során verbális bántalmazásban részesítünk közéleti szereplőket, és úgy általában véve éktelen húgyfoltok leszünk a rendszer gatyáján. Ha szeretnél Te is húgyfolt lenni velünk, itt a helyed! Dicsértessék!


Hivatalos FB event: Klikk

Jegyvásárláshoz klikk a képre!

Humbákfölde 2018

13+1 dolog, amit SOSE mondj szex közben

Tibi atya
2017.11.24.

Csak saját felelősségre próbáld ki őket, mert valószínűleg indokolatlan mennyiségű káromkodás fogja követni bármelyiket! Dicsértessék!

1. Szállj le rólam, inkább elintézem magamnak.

2. Azta, már 150 ismerősöm nézi a Facebook live-ot!

3. Most csinálod először… Igaz?

4. Távozáskor kell majd fizetnem?

5. Tényleg olyan jó vagy, mint ahogy apám mesélte.

6. Várj, láttam a neten egy videóban, hogy kell ezt csinálni.

7. Remélem élvezed, tegnap a tesómmal sokat gyakoroltunk.

8. Hogy is hívnak?

9. Kelts majd fel a végén, köszi.

10. Visszavennéd inkább a ruháidat?

11. Nagyanyád mondta, hogy így szereted.

12. Mikor lesz majd nekem jó? 

13. Remélem jó még ez a gumi, tegnap mostam ki tizedszerre.

+1 Lennél a kezesem a személyi kölcsönömhöz?

10 GIF, ami összefoglalja a véleményemet a taxisok brutális áremeléséről

Tibi atya
2017.11.23.

A budapesti taxisok jövőre (minimum) 10 százalékos áremelést szeretnének elérni. Elég szar voltam matekból, de valószínűleg ők is, mert olyan számokat hoztak ki (az alapdíj 450 Ft-ról 600 Ft-ra történő emelése szerintük 10 %-os különbség, holott 33 %-os) melyet egy lehúzósabb uzsorás is megirigyelne.

Tehát a tarifák 2013-as egységesítése miatt bekövetkező drágulás nem volt elég, ahogy az sem, hogy az Ubert a kormány a taxisok nyomására kicsinálta. Így, hogy konkurencia nélküli, monopol helyzetben maradtak, jöhet a drasztikus áremelés.

Most pedig szavak helyett következzen pár GIF, ami kifejezi a véleményemet erről.

Miért kellett Trvtkonak baszogatnia Ambrus Attilát?

Tibi atya
2017.11.22.

A sajtó éppen Trvtko jobbját rázza két kézzel, amiért az ATV képernyőjén addig baszogatta Ambrus Attilát múltjával, míg Ambrus végül kifakadt, és a szóváltás személyeskedésbe torkollt. „Érezte-e azt az erkölcsi kérdést, hogy az emberek nagy része becsületesen él és dolgozik, tanul egy szakmát, miközben „ne tagadjuk el, hogy az ön karrierje bankrablóból kiindult imidzs”, most is azért foglalkoztatják, azért készült film önről” – teszi fel a kérdést Trvtko.

„Trvtkot utálom, de most mond valamit, egy bűnözőt nem mutogatni kell, hanem bezárni” – csattan a kommentfalakon a vadállatias tömeg mániás bosszúszomja. Elfog a hányinger. Küszködöm a szavakkal, leírom és kitörlöm őket újra, mire rájövök, hogy az ujjaim képtelenek megfelelően kottázni azt a zsigeri irtózatot, amit Trvtko pszichopátiája vált ki belőlem. Hogy teheti meg valaki, hogy egyszerre végezzen ekkora pusztítást a nyilvánosságban úgy az érzelmek, mint a gondolkodás síkján? Hogyan képes ilyen kegyetlenül pontosan programozni a kollektív tudatot úgy, hogy az az egyik pillanatban még a legmélyebb emberi tragédiákkal legyen szolidáris, a következőben pedig ugyanezt a szolidaritást tagadja meg valakitől, aki egy második esélyt kért az élettől?

Tisztázzunk valamit: Ambrus Attila nem bűnöző. Egy olyan társadalomban szeretnék élni, amiben ha valaki megbűnhődött azért, amit tett, és nap, mint nap dolgozik azért, hogy azt jóvá is tegye, akkor ne kelljen mégis abba a végpólusokra tájolt narratívába ütköznie, amit Vujity Tvrtko évtizedeken keresztül épített vérből és könnyekből. Ambrus Attila nem csak fegyveres bankrablásokat követett el, hanem olyasmit is, ami a magyar büntetés végrehajtás farkastörvényei között csak keveseknek sikerül: letette az érettségit, egy diplomát, kerámiamesterséget tanult, könyvet írt, és egyszer s mindenkorra felhagyott a bűnözéssel.
Emellett előadásokat tart, amiken kisebb-nagyobb médiaszerepléseihez hasonlóan nem győzi hangsúlyozni, hogy nem büszke arra, amit tett, és célja, hogy az emberek ne csak a bulvár abszolútértékén értelmezzék őt, mint (ex)bűnözőt, hanem hadd kapjon hangsúlyt az is, hogy jó útra tért, mert a kettő közül utóbbi a fontosabb. Ugyan mi többet tehet ennél valaki, akiről a fenti mondat történetesen igaz?

És miért érzi Trvtko úgy, hogy ezt számon kell kérnie Ambrus Attilán?

A sapkás szánalomkufár célja világéletében az volt, hogy nyomorból préseljen kétbites lenyomatot: a rák borzalmas betegség, az éhezés embertelen, végtagok nélkül élni rossz. Tanulság nincs. Reklám.

Minden perc, amit valaha a képernyőn töltöttünk Trvtkoval arról szólt, hogy a legerősebb képi ingerekkel szipolyozza ki a vért a racionális gondolkodásért felelős homloklebenyünkből, hogy aztán beköpje vele az érzelemközpontunkat. Szó sem volt dokumentumfilmről, hiszen az formátumából adódóan objektív képet mutat egy jelenségről, amit kontextusba is helyez: a nyomor legfeljebb eszköz lehet, hogy árnyaltabb képet kapjunk arról a világról, amiben létrejött. Trvtko esetében ugyanennek a nyomornak a mutogatása maga a cél. Nem egyéb, mint áramtalanító főkapcsoló a kognitív tudaton, amire csak ezeken az érzelmeken keresztül lehet rátenyerelni, hogy az kellően ellazuljon, mire a műsort félbeszakítja az akciós hitelkonstrukció reklám.

Vujity Trvtko szolidaritást sajtol az elesettek iránt, míg ha valaki igyekszik felállni, azt egyből megpróbálja visszarugdosni. Miért?

Az első gondolatom az volt, hogy azért, mert a bulvár szolgálatában eltöltött évtizedek teljesen eltorzították Vujity Trvtko gondolkodását. Ambrus Attila személyében egy olyan ember lépett a stúdióba, aki valóságos, mégsem fekete-fehér. Bűnözőként lett ismert, a bulvár akként is tartja számon. Ő mégsem aláfekszik az eladható szerepnek, amit a média ráosztott, hanem az egész körülötte keletkezett felhajtást felhasználja arra, hogy közölje, lehet, hogy vagánynak hangzik kirabolni azokat a bankokat, amik az év többi napján ezt a lakossággal teszik törvényesen, de az ő élete fontosabb erkölcsi tanulságot hordoz ennek a puszta produkcióértékénél: van második esély akkor is, ha amit tettünk, már nem tudjuk visszacsinálni. Ezt ő maga, Ambrus Attila, mint személy állítja az Ambrus Attila szerep ellenében. Ez egy nagyon komoly, rétegzett belső erkölcsi út, és az árnyaltsága miatt nem értheti meg egy olyan bulvárféreg, mint Vujity Tvrtko. Ezt gondoltam első felháborodásomban, de be kell látnom, tévedtem.

A bulvár ugyanis cseppet sem károsította Trvtko gondolkodását. Aki ilyen sebészi pontosággal méri ki a hasonlatait, aki egy jó útra tért, egykor hitvány emberről annyit képes elmondani, hogy ő a becsületesen dolgozó polgár tökéletes ellentéte, aki ilyen aljas módon bélyegez meg valakit a múltjával annak minden erőfeszítése ellenére, aki szándékosan azt a benyomást kelti, hogy Ambrus élete annyiból állt, hogy kirabolt néhány bankot, most meg sztár, és aki képes patikamérlegen kimérni azokat a szavakat, amiket a kommentszekció egy az egyben bugyoghat vissza, annak a gondolkodásával nincs az égvilágon semmi baj: hideg precízióval működik. Az érzelmei nem működnek, mert egy aljas, számító, pszichopata.

Mikor Ambrus megállt Trvtkoval szemben, a médiaparazita a puszta jelenlététől számon kéretve érezte magát: valaki bűnöket követett el, bűnhődött, belátta, megbánta és változtatott a működésén. Ez önmagában Trvtko egészéről rántja le a leplet: lám, a világ mégsem kétbites, aki ezt állítja, hazudik.

Érthető, hogy Trvtko ezt nem hagyhatja, és ezért nyúl az egyetlen eszközhöz, amit ismer: bekeni Ambrus Attilát a múltjával, és koncként veti a vérszomjas tömeg elé. Ezúttal nem lábatlan kisfiút vagy rákos éhezőt! Ma egészséges áldozat jut a nézettség oltárára! Kéjesen dőlhet hátra, és vérrel teli bendővel nézheti, ahogy a kommentszekció felhördül, súlyosabb büntetésért folyamodik, és átkozza az igazságszolgáltatást, amiért az egyszer ebben a kurva életben elérte a célját, és jó útra térített valakit. A Tvrtko által kinevelt csőcselék nem erre vágyik: a bírók ítélete szóljon a bosszúról, a Róma előtti óvilág törzsi vendettájáról! A bűnös maradjon bűnös örökre, és valahányszor visszatekint a bűnözői múltra, akkor is jegyezze meg: ő bűnöző marad. 

Ambrus Attila ezt követően zavartan próbált kivergődni a szerepből, amiből hosszú börtönéveit követően kimászni látszott, és ahová a jóval nagyobb médiarutinnal rendelkező veterán vérszívó egy mozdulattal taposta vissza. Ekkor az alábbi gondolat hagyja el a száját: talán azért lehetett köré népi romantikát szőni, mert mindenki, aki éri, szétrabolja az országot. Ő sem tett másképp, csak ő vállalta a kockázatát, és megbűnhődött. „Nem normális dolog, hogy egy ország szurkolt egy bűnözőnek (…) ez nincs a helyén” – mondta, de az sincs, hogy miközben a „káposztatolvajt becsukják, milliárdok tűnnek el” (hangsúlyozza továbbá, hogy ez nem azt jelenti, hogy a káposztatolvajt nem kell büntetni).

„ez relativizálás, nem lehet arra hivatkozni, hogy más többet lop”

- válaszolta Trvtko.

Ambrus Attila 140 millió forintot lophatott, ami szabadulásakor annyit ért, mint egy középvállalkozás hároméves profitja, és talán csak kicsit többet, mint a Trvtko Művek nyomorhaknijának két éves gázsija. Nem szennyezte a közízlést, nem az oktatásból vagy az egészségügyből lopott, nem milliárdokat, és végül, de nem utolsó sorban tizenhárom évet töltött érte börtönben, ami a magyar átlag sztereotípiáival ellentétben kurvára nem szanatórium. Az egykori Viszkis Rabló keményen rábaszott.

Szerintem kurva fontos, hogy relativizáljunk!

Ne mondjuk már a káposztalopásra, a 140 milliós lopásra, az egy-, a tíz- és a százmilliárdos lopásra, hogy ugyanúgy bűn, mert ez Trvtko összes káros üzenete közül talán a legkárosabb. Hogy lenne már így?

Trvtko számára azért ugyanolyan, mert a hírértéke ugyanolyan. Csakhogy emiatt a Trvtko által évtizedek óta sulykolt szemlélet miatt történhet meg, hogy a pinceszintig rombolt közgondolkodás nem tesz különbséget lopás és lopás között. Ezért létezik az a népi bölcsesség is, hogy „egyik úgy lop, mint a másik” még akkor is, ha nem éppen úgy, hanem tízszeresen teszi! Értsük már meg, hogy a tömeg butítása, a számok hírértékalapon bénított érzékelése, ami valamifajta kizárólag Trvtko által értelmezhető erkölcsiség miatt nem tesz különbséget 140 millió és milliárdok között, sokkal több kárt okozott az országnak, mint bármilyen, emberéletet nem követelő bankrablás! Ebben pedig ő az egyik főbűnös!

Trvtkonak valószínűleg sosem kell szembenéznie majd a bűneivel úgy, ahogy Ambrus Attilának kellett, de Trvtko minden szava és gesztusa méreggel átitatott hazugság! Attól, hogy sosem szegte meg a törvény betűjét, kettejük közül ő a sokkal súlyosabb bűnöket elkövető, mégis sokkal jobban fizetett bűnöző! Dicsértessék!

Puzsér Róbert #idont kampánya zseniális

Tibi atya
2017.11.20.

Puzsér Róbert az alábbi videóval hívta fel a figyelmet arra, hogy a demokratikus jogállam alapköveiből soha többé nem szabad védőbástyát emelnünk a szexuális bűncselekményekkel vádoltak oltalmára. Itt az ideje, hogy az ártatlanság vélelmét senki ne használhassa többé arra, hogy a törvény betűje fal legyen és lőrés, ahonnan péniszek merednek célra tartva és tüzelésre készen az áldozatok felé. Hiszen ne feledjük, ezek az elkövetők még a saját jogaikon is csak abúzust követnek el, mikor azokra hivatkozva védik ártatlanságukat magával az abúzus vádjával szemben! Esetükben éppen ezért indokolt, hogy ne értelmezzük többé a jogállamot: büntetésük csakis statáriális lehet, talponálló bölcs bíráik pedig az Index, a 444, a HVG, a 24.hu, a Kettősmérce, a Nyugati fény és különböző szélsőségesen feminista mikroblogok megvilágosult, bűntől mentes olvasói legyenek! Áldozzon le végre a fallosz kora, hogy szép új világunk előragyoghasson a nemek forradalmának nemiszervtelen lába közéből! Dicsértessék!

(Igen, ez szarkazmus.)

10 szörnyű dolog, amit csak srácok érthetnek

Tibi atya
2017.11.15.

Figyelem, felkavaró információk következnek, melyek elolvasása után az életed már sosem lesz ugyanolyan. A folytatást csak erős idegzetűeknek ajánljuk! 

Íme a szörnyű igazság:

1. Kata (26) nem vágyik arra, hogy felmenj hozzá, és kényeztesd.

2. Nem laknak kiéhezett szingli lányok a környezetedben, akik dugni akarnak veled.

3. Nem fog minden nő téged kívánni egy egyszerű trükk miatt.

4. Nem nő 3 hét alatt 7 centit a péniszed.

5. Nem bírod egy tabletta miatt 69 perccel tovább az ágyban.

6. Nem fedeztek fel egy különleges gyümölcsöt Afrikában, ami serkenti az izomfejlődést.

7. L. Tamás Kiskunmajsáról nem hord olyan lőcsöt a nadrágjában, amivel a nőket igazi élvezethez és örömteli nyögéshez vezeti.

8. Nem ment csődbe a pornóipar egy 25 éves srác titka miatt.

9. Nem értek el áttörést a pénisz meghosszabbításának terén.

10. Nincsenek szingli anyukák tőled 12 kilométerre.

A JÓ RETRO BULI RECEPTJE

Tibi atya
2017.11.13.

Ne álltasd magad, egy hét múlva megint itt leszel!

Kattints az eseményhez!

Sokan azt mondják, a nosztalgia hitvány dagonya a múltban. Igazuk van. A kilencvenes éveknél mélyebbre soha nem süllyedt a tömegkultúra a történelem folyamán, beleértve azt is, amikor még rituális állatáldozatokat mutattak be, ha egy kis napsütésre vágytak. Ebbe a romlásba invitállak minden csütörtökön!


22:00 – Kezdés: Spice Girls, Backstreet Boys, Coco Jumbo, Héjmakaréna, Jöttegyfelhő!

22:30 – Ekkor fogsz először eltűnődni, hogy még nem késő hazamenni.

22:35 – Maradsz. Nem azért szőrtelenítettél és vágtad magad csinosba, hogy ne valagrészegen menj haza kevesebb pénzzel és még kevesebb méltósággal. Holnap utálod magad, ma meg ma van!

22:40 – 23:20 – Megpecsételed a döntést néhány piával. A piához kísérő is kell: még egy kis pia.

23:30 – Mire visszagravitálunk abba tehermentesített elmeállapotba, ahol a DALLAS főcimdalára veretjük, és gajdoljuk, hogy „tőőőőőő-tö-tőőőőő-tö-tőőő-tötö-tőőttö-tőőő-tőő-tőő-tödödőőőő”, már sejteni fogod, hogy szégyenkezned kéne, mire eljutunk a Micimackóból kevert herbálmixekhez, tudni is. Mégsem fogsz… Imádni fogod!

00:30 – Fröccsel hadonászva könyörögsz a DJ-nek, hogy tegye be a Júlia nem akar a földön járnit.

00:31 – Baszik betenni. Helyette felüvölt a Szállj el kismadár. Vele üvöltesz.

00:40 – Lecsúszik még néhány pia. Nem tudod, hogyan, nem te rendelted, valahogy a kezedbe teleportált, átverekedte magát az összezárt szádon, aztán átcsusszant a fogaid közt és a gyomrodban keresett menedéket. Ehhez most tényleg közöd nem volt.

01:00 – Belassul a zene. KFT, Balatoni nyár. Odatáncol hozzád. Lecsekkolod a telefonod: hajnali egy. A jók ilyenkor már párba álltak vagy elhúztak haza, ahogy neked kellett volna a herbálmixek előtt. Ahhoz képest nem is rossz! Densz!

02:00 – A következő egy óra a dzsintonik íz jegyében telik. Nem tudod, hogy a saját nyelveden érzed-e többször vagy az övén. Taxit hívtok.

10:00 – Felébredsz. Bár otthon lennél! Majd’ belefulladsz a saját szájszagodba, és ki vagy száradva, mint a dédi vaginája. Melletted fekszik. Megnézed.
*Baaaazzzmeg, mekkora retek! Baaaaazmeeg, mekkora retek vagyok! Bazmeg, bazmeg, bazmeg!*

10:05 – Fohászkodsz a tegnapi részeg énhez, és reméled, hogy skippeltétek a bemutatkozást. Lófaszt! Ott virít a pofája az ismerősjelölése mellett. A szégyen, amit tegnap kellett volna érezned a herbálmixek után, megérkezik. Kamatostul, Késedelmi díjjal.

11:00 – Otthon. Magzatpóz. Szomorú zene. Lana del Rey. Öngyűlölet. Google keresés. Külföldi karrier. Új élet. Soha többet. Soha ebben a kurva életben.


És most görgess a szöveg tetejére!

Magyarország már 2018-ban gazdasági nagyhatalom lesz

Tibi atya
2017.11.13.

Megoszlik az emberek véleménye azzal kapcsolatban, hogy hazánk gazdasága stabilnak mondható-e, esetleg prosperáló. Annyi biztos, hogy a nemzeti bruttó össztermék, a GDP a második negyedévben 3,2 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez mérten 3,5, az előző negyedévhez viszonyítva 0,9 százalékkal nőtt. A bruttó hazai termék második negyedévi, 3,2 százalékos növekedéséhez a szolgáltatások 1,5, az ipar 0,7 és az építőipar 0,8 százalékponttal járult hozzá.

De ezek csak számok, senkit nem érdekelnek.

Főleg akkor nem, mikor a Magyar Posta feltalálta a spanyol viaszt, és úgy készül a 2017-es karácsonyi csomagfeladási rohamra, hogy nem lesz csomagfeladási roham. (Röviden: ha nem kerül sok küldemény a postára, akkor nem fog összeomlani a rendszerük.)

Hát ki lenne képes ilyen áttörő megoldások mellett megállítani a magyar gazdaságot? Annyi biztos, hogy jövőre Németországot és Japánt hagyjuk le, de egyes merészebb becslések azt állítják, hogy 2019-re úgy fogunk köröket verni az Egyesült Államokra, hogy közben bevezetjük a háromnapos munkahetet.

A Magyar Posta korszakalkotó döntésén felbuzdulva több hazai vállalat is innovatív, gazdaságélénkítő megoldásokat tervez bevezetni jövőre. A főbb változásokat az alábbi listában szedtük össze:

1. A BKV és a Volántársaságok közösen bejelentették, hogy ezentúl nem szállítanak utasokat, így elkerülve a tömegközlekedési eszközökön való nyomorgást. A járatok ugyanúgy közlekedni fognak, és a sofőrök kevesebb idegeskedés mellett ugyanazt a fizetést kapják majd. Ezzel a megoldással az emberek közérzete nagymértékben javulni fog, hiszen nem kell más büdös száját szagolni a reggeli csúcsban, és hátizsákokkal sem verik le társaik az oldalukat. A boldog ember pedig jobban tud dolgozni, és többet vásárol.

2. A labdarúgó NB1 szabályain is változtatni tervez a szövetség. Mivel a színvonaltalan játékra senki sem kíváncsi a stadionokban, így az egész bajnokság 1 fordulóból fog állni, ahol az összes csapat a felcsúti arénában egyszerre fog megmérkőzni egymással. A 12 csapat 132 játékosa így 90 percig együtt lesz a pályán, a gigászi fejetlenség pedig csak úgy vonzani fogja a tömegeket. A nézőszámok radikális növekedése, és így a magyar futball fellendülése elkerülhetetlen. A 2022-es labdarúgó világbajnokság rendezési jogát még márciusban elvehetik Katartól, és adhatják hazánknak.

3. Az állami kézben lévő kórházak, klinikák csak viszik a pénzt, egy veszteséges ágazatot pedig kár fenntartani. Tervek születtek ezért az egészségügyi intézmények bezárásáról is, így 2018-tól már nem kell olyanokat olvasni és hallgatni, hogy "hullát találtak a Dél-tepsi kórház vécéjében", "omlik a vakolat a János kórházban", "50 kórterem maradt fűtés nélkül a klinikán". Ezek a demoralizáló, hangulatkeltő hírek csak rontják a közhangulatot, így ha nem lesznek kórházak, nem lesznek ilyen problémák se. A vidámabb társadalom pedig csak úgy lapátolja majd a GDP-t a gyárban!

4. Teljesen reformálják a nyelvet. A Magyar Tudományos Akadémia már meg is kezdte 250 szakértő bevonásával a köznyelv újragondolását. A megszokott köszönéseket 5 hónap alatt kivonják a közbeszédből, a káromkodásokat pedig bevezetik a társadalmilag is nyíltan elfogadott frázisok közé. Szóval akit eddig frusztrált, ha a főnöke "idióta faszszopónak" nevezte, 2018-tól már nyugodtan válaszolhat neki, hogy "Ellett volna anyád inkább egy marék bálnagecis százasszeget, te szarcsimbók!". A szociális kapcsolatok minőségét csak javítani fogja az emberi őszinteség, a kitűnő ötleteket senki nem fogja magában tartani, és a dolgozók szorongása is csökken az újításnak köszönhetően. Egy ilyen liberális társadalom egy jókedvű szorgos hangyabolyhoz hasonlítható, mely együtt tör a gazdasági siker felé!

Cikkünk hamarosan folytatódik!
Dicsértessék!

10 középkori kínzás, ami kellemesebb, mint karácsonyi zenét hallgatni novemberben

Tibi atya
2017.11.10.

A kapitalizmus fellegvárainak számító plázák valamilyen rejtélyes oknál fogva november elején, de akár már október végén is ontják magukból a karácsonyi hangulatot. A dekor minden évben ugyanaz, a szaloncukor kibaszva a kasszák mellé, mikulásos lányok zaklatják a békésen flangáló vásárlókat, vagy éppen kóstoltatnak valamit. A black fridayes rohamokat most nem is említeném, a leszt krisztmösz áj gé jú máj hárt épp elég kínzó tud lenni már ilyenkor is. Na de nézzünk ezeknél 10 kellemesebb elfoglaltságot, ami garantáltan jobb szórakozás az előbb említetteknél!

1. Júdásszék

A piramis formájú szerkezetre ráültették  a delikvenst, majd lábait súlyokkal vagy emberi erővel elkezdték lefelé húzni. Mivel a nyomás egyenlő az egységnyi nagyságú felületre  merőlegesen ható blablabla... így eléggé szar lehetett ezen ülni. Az áldozat vagy magába a kínzásba halt bele, vagy a későbbi elvérzésbe, esetleg az izomsérülések következtében összeszedett fertőzésekbe.

2. Fűrészelés

A kínzás mai modern, humánus verzióját már fadarabokon végzik, esetleg vízszerelők műanyagcsöveken. Régen azonban nem szaroztak ennyit a munkadarab kiválasztásánál, gyakran embereket vágtak ketté a nem túl éles, de legalább sorjás, és így brutálisan roncsoló hatású fémlapokkal. Kreatív őseink keresztbe és hosszában is daraboltak áldozatokat, a lényeg az volt, hogy fájjon. 

 3. Vaskörte 

Mivel ebből nem annyira lehetett pálinkát főzni, így inkább embereket kínoztak vele. A procedúra folyamán a célszerszámot az áldozat szájába vagy altesti nyílásaiba (fúj) tették, és elkezdték megfeszíteni, aminek hatására a fémlapok kinyíltak. Nem okozott azonnal  halálos sérüléseket, ellenben kurva kellemetlen lehetett.

4. Catherine-kerék

A látványos kivégzést főleg rabokon végezték el, méghozzá úgy, hogy egy nagy kerékre eszkábálták az áldozatot, és a végtagjaikat dorongokkal vagy vasakkal darabokra törték. A küllőkhöz feszített testrészek nem sokáig bírták a cséplést, elég hamar megadták magukat. Általában nem volt halálos a kínzás ezen formája, de törött kezekkel és lábakkal elég nehéz volt lemenni a boltba akciós tejért, ami végül napok alatt halálhoz vezetett. Az eszköz modern verzióját sokszor használják manapság tűzijátékoknál, persze azokra nem kötöznek embereket.

5. Vasszék

Az eszköz nem okozott azonnal halált, de kurva kényelmetlen volt. A szegek és pántok mélyen az ember húsába vágtak, amin gyakran a hóhérok is segítettek egy kis taposással vagy csapkodással. A sebek a régi tyúkszaros higiéniában sokszor elfertőződtek, így hosszú ideig elnyújtották az áldozat szenvedését. Mivel a vastrónon üldögélés gyakran órákig vagy napokig tartott, így közel akkora fájdalmat okozhatott, mint végigülni egy matekórát.

6. Fejzúzó

Nem okozott nagy fejtörést (haha) a hóhéroknak, hogyan basszanak ki az áldozataikkal, csak behelyezték a fejüket a szerkezetbe,  és a szorítás hatására ripityára zúzták a koponya- és arccsontokat. Gyakran izomkárosodás és bevérzés volt a halál oka. A képen látható eszközt igazi családi kínzásokhoz készítette egy aggódó, filantróp hóhérsegéd, hogy egyszerre két delikvenst is kínozhassanak.

7. Patkány kínzás

Állatbarátoknak kevésbé ajánlott, mert szegény patkány sem fogja jól érezni magát közben, így ajánlott más módszert választani ellenségünk basztatásához. Az eredeti eljárásban az áldozatot mozdulatlanra kifeszítették, majd hastájékára helyeztek egy előre jól kiéheztetett patkányt. Az állatra egy alul nyitott fémvödröt vagy fémkalitkát raktak, amit elkezdtek kívülről melegíteni. Az okos rágcsáló a meneküléshez átkaparta-harapta magát a delikvens testén, ami elég szar érzés lehetett. Sokszor órákig tartott, de legalább a cuki kisemlős megmenekült a végén. :)

8. Vaskoporsó

Már a középkori emberek is szerették a látványosságokat, és a tereken vaskoporsóba zárt áldozatok pontosan ennek számítottak. Az áldozat a masszív fémpántoktól mozdulni sem tudott, így kénytelen volt elviselni a felháborodott tömeg szidalmait, átkozódásait. Éjszaka gyakran meg is botozták őket, így sokszor súlyos sérülésekkel járt az alkalmazása.

9. Vaspók

A kedves nevű kis kínzóeszközt nőknél használták, főleg boszorkányokon. Az előmelegített vaskarmokkal a melleket fogták közre, és szépen lassan letépték azokat. Hermione így lehet elég nagy szarban lett volna, ha kiderül, hogy milyen kis varázslatokat tud! Az áldozat nem mindig vérzett el a sérülésben, hanem sokszor egész hátralévő életét megcsonkítva kellett tengetnie. Tanulság: nem éri meg boszorkánynak lenni!

10. Térdaprító

A fogakkal ellátott szerkezetet gyakran használta az inkvizíció is, és általában elég hatékonynak bizonyult. A vashegyek a szorítás hatására a húsba és a csontba vájtak, így tették használhatatlanná az áldozat térdeit egy idő után. A nevével ellentétben azért ügyesen alkalmazták csuklók és könyökök tönkrebaszására is. Nem járt jól (haha), aki kapott egy ilyen kezelést!

Ezeket a cikkeket olvastad már?