Így lehetsz Te is Tibi atya szerkesztője!

Tibi atya
2017.11.08.

Nem, nem! A jó hírem, hogy ez most kivételesen nem clickbait. A rossz (dehogy rossz), hogy nem a mémgyártásban kérem a segítségedet, hiszen az már évek óta közösségi alapon működik az oldalon. Akkor szól neked ez a felhívás, ha első sorban azokért a tartalmakért látogatod az oldalt, amik a blogomon jelennek meg. Ha érzed magadban az írói vénát, van véleményed, és hajlandó vagy azt közérthetően és érvekkel kifejezni, akkor nálam a helyed! Nálam a helyed továbbá, ha:

  • Eleged van belőle, hogy a jobboldal képmutató sznobizmusát Kovács Ákos hazudja, míg a baloldal kulturális felsőbbrendűségét Alföldi Róbert!
  • Egyaránt van eleged a kormány goebbelsi retorikájából, és a kulturális baloldal kirekesztő, saját felsőbbrendűségén alapuló véleményterrorjából!
  • Szeretnél ügyek mentén politikával foglalkozni, és nem politika mentén ügyekkel!
  • Szívesen írsz pszichológiai témákról: függőségekről, szorongásról, depresszióról, bántalmazásról, akár még párkapcsolati nehézségekről is anélkül, hogy nyakon öntenéd a női magazinok pasztellszínű mázával, és meghintenéd csillámporos nemszőrzettel!
  • Lehányod a bokád Szabó Péter élethazugságaitól, és a 10 módszertől, amit minden sikeres ember követ!
  • Nem értesz egyet azzal, hogy a bulvár egyre nagyobb teret hódít, és Palvin Barbi nemzetközi spermaszürete lassan, de biztosan polgárjogot nyer a hírközlésben!
  • Hiszel abban, hogy a tudomány mérvadó, és Norbi konteóit a genderszélsőségek mellé hajítanád a szemetsvödörbe!
  • A safe spaced határai a bőröd hámrétegein kívül húzódnak, és az egyetlen, ami sérti, az a politikai korrektség!

Három követelménynek kell megfelelned: közérdekű információt kell tudnod közölni szórakoztatóan, pontosan és olyan közérthetően, hogy azoknak is egyértelmű legyen, akiknek egyetlen szellemi táplálékuk az Index 2015-ös felfedezettje, Pumped Gabó. Ha szeretnél velem együtt küzdeni egy tisztább közbeszédért, a következőt kell elküldened az info@humbakmuvek.hu-ra „Dicsértessék!” tárgymegjelöléssel:

  • név, rövid szakmai életrajz és pár sor magadról, illetve arról, hogy miért szeretnél nálunk blogolni – nem szempont a nemed, a korod, a származásod, a vallási hovatartozásod vagy a szexuális irányultságod
  • egy tetszőleges témában, tetszőleges terjedelemmel, de a fenti szempontoknak megfelelő írás csatolva a bemutatkozáshoz

A senki földjére invitállak, a legnagyobb magyarországi trollsereg kereszttüzébe, hogy együtt vegyük fel a szavak fegyverét azok ellen, akik azt már rég letették a bulvár, a politikai szekértáborok törésvonalai, a hatalom úrhatnámsága, a kulturális kirekesztés, a konteók és a motivációs hazugságok előtt! Nem lesz könnyű, de ahogy a spanyol magaskultúra egyik klasszikusa mondaná: „ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni”. Napjainkban, mikor minden oldal szennyeskupacában nyakig gázolunk, akkor pedig nagyon is meg kell! Kérlek, oszd meg ezt a cikket, hogy minél többen jelentkezzenek szerkesztőségembe! Dicsértessék!

Ilyen az, ha jóarc sofőrrel találkozol + VIDEÓ

Tibi atya
2017.11.06.

Eleged van már az állandó dudálásból? Hogy mindenki egy türelmetlen állat, és képtelen kicsit elnézőbb lenni az esetlegesen kevésbé gyakorlott autós társa iránt? Hogy az összes sofőr ki van feszülve, és a legapróbb dolgokon úgy fel tudják húzni magukat, hogy visszavágásként akár emberéleteket is képesek veszélyeztetni?

Ha igen, akkor ezt a jelenetet neked ajánljuk, ami a Dél-afrikai Köztársaságban, Johannesburgban történt, amikor valami tirpák a baleset okozása után, a másikat cserbenhagyva megpróbált elhajtani a helyszínről. Tanulságos!

Itthon el tudsz képzelni hasonlót?

Fábián Anita rendőrséghez fordul, mert szerinte levelemmel erőszakot követtem el rajta!

Tibi atya
2017.10.31.

Cikkem miatt, amiben kiveséztem, mennyire gonosz dolog, hogy Fábián Anita a komplett férfi nemet Kókusz nevű kecskéjéhez hasonlítja, a színésznőnél elgurult a gyógyszer. Miután nyilvánosságra hoztam véleményemet megátalkodott férfigyűlöletéről, mely a gyerekeket sem kímélné, privátban is írtam neki:

"Kedves Anita!

Tegnap napvilágot látott egy súlyosan gyűlöletkeltő videó az idővonaladon. Nem érzed úgy, hogy bocsánatot kell kérned, és örökre távoznod a nyilvánosságból? Kérlek válaszolj, mert válasz hiányában kénytelenek leszünk megkérdezni a munkaadóidat, mi a véleményük a gyerekekkel szemben elkövetett tömeges erőszakról, amit te akkor javasoltál, amikor azt mondtad, minden bakot ivaréréréskor ivartalanítanál. Előre is köszönöm a válaszod!"

A színésznő bocsánatkérés és eltakarodás helyett a megbánás legcsekélyebb jele nélkül az alábbi választ írta Facebookján:

"#metoo #szexualisbunozes #sarosdililla #elfogadasbazdmegakirevonatkozik
Sosem mondtam de meg csak nem is gondoltam olyat,hogy minden ferfit ivartalanitani akarok...de foleg a 10 -14 eves korosztalyt!!!!:-))))Termeszetesen a most aktualis tema a szexualis bunozes volt ironiam temaja.Ez a T atya nevu seggfej irt ram,hogy ha nem valaszolok akkor igy megy igy fogja kiforgatni a mondandom.Nem valaszoltam.A levelet pedig atadtam a rendorsegnek.Hala az egnek komolyan fog az uggyel foglalkozni a rendorseg.Hogy fer meg egyesekben ennyi gyulolkodes anelkul,hogy valoban tajekozodnanak??Az sem erdekelte oket,hogy ezt gyerekek is olvassak...csak,hogy miert torlom ki.?Mert ez is az eroszak egy formaja!!!!Nem beszeltem kellő tisztelettel a heréről es ezert dogoljek is meg???mi van???Tisztelet a kiveteleknek!!Holgyeim es Uraim a humoromat es a velemenyemet vallalom !Maradok tisztelettel azok fele akiktol ez viszont elvarhato!!!"

Fábián Anita skizoid gondolatsalátáiból nem kisilabizálható, hogy az erőszak egy formáját megkeresésemre érti, vagy a saját korábbi, tébolyult kijelentéseire. Mivel ennek okán a rendőrséghez fordult, kénytelen vagyok az előbbit feltételezni. Csak hogy tiszta legyen! Fábián Anita hazudik! Soha nem mondtam, hogy Fábián Anita dögöljön meg. Azt mondtam, hogy a nyilvánosságból el kell takarodnia arra a pszichiátriára, ahová való. De miért is mondok ilyen súlyos dolgokat? Az alábbi videó, amiért a színésznő még nem kért bocsánatot, itt tekinthető meg újra (mindenkit kérek, hogy nézze meg, mert ez sajnos nagyon fontos mérföldköve a feminista férfigyűlöletnek):

Anita!

A gonoszságoddal és a kőkori ostobaságoddal már tényleg csak a gyávaságod versenghet. Azt a kijelentést, hogy Te ivaréréskor gyerekeket herélnél, te ironikusnak nevezed? Ez irónia, bazmeg? Hogy van pofád így kihátrálni a kijelentéseid mögül? Nem szégyelled magad?

Marton László minden valószínűség szerint egy mocskos kujonként viselkedett az elmúlt két évtizedben, de még bizonyítékok hiányában is gerincesebb volt, mint Fábián Anita: ő nem próbált azzal mosakodni, hogy pöcsvillantása a hátsó ülésen csak irónia volt. Anita, növessz már egy kurva gerincoszlopot ahhoz a bocsánatkéréshez, és távozz már elegánsan!

Az, hogy a megveszekedett férfigyűlöletedet csatolod a szexuális zaklatás mellé, még az áldozatoknak is árt, Anita. Az a balliberális média ugyanis, amelyik egy kurva szót sem szólt a te gyűlöletbeszédedre, az elmúlt napokban és hetekben habozás nélkül mészárolt le mindenkit, aki csak nem 100%-ig értett egyet a fősodorban azzal, hogy bizonyíték nélkül is ennyire meg lehet-e hurcolni Marton Lászlót. A te ivartalanítási endlösungod mégis oké. Érted, mit csinálsz ezzel? Kétlem, ezért elmagyarázom: mától aki kiáll a nyilvánosság elé a valódi traumájával, az kénytelen lesz ezt úgy tenni, hogy ezt az ügyet te sikeresen csatoltad a férfigyűlölet mellé szívecskékkel és lájkokkal a Facebook-oldaladon. Szerinted egy áldozatnak megkönnyíti az előlépést az, hogy a közvélemény egy része, hála neked, olyan férfigyűlölethez köti ezt, amivel az áldozatok nagy része nem akar azonosulni? Anita! Ennél nagyobb szívességet ugyan ki tehetne az elkövetőknek?

Ha Fábián Anita a rendőrséghez fordult a levelemmel, az azt jelenti, hogy hivatalból is nyomozniuk kell ellenem. Csak azért, mert egy ostoba picsa is szeretne áldozatként mártíromkodni és kamuáldozatként trollkodni pár lájkért, a rendőrség kapacitását is elvonja attól, hogy akár egy valódi ügyet tárjanak fel. Teszi ezt úgy, hogy a balliberális médiában még mindig egy kurva sort nem írtak erről, leszámítva a 24.hu-t, aki ugyan írt, de egyáltalán nem fűzött hozzá kommentárt. Mi történne ma egy férfival ennek az egy százalékáért?

Tehetetlenül várom, hogy meginduljon ellenem az a nyomozás, amivel ma Magyarországon ennyire tét nélkül lehet bárkit megszégyeníteni: a nyomozás, amiben én vagyok a feltételezett elkövető. A kafkai őrület kanyarba sem ér ehhez képest. Dicsértessék!

Gyerekdarabban is szerepel Fábián Anita, aki egyébként gyerekeket herélne

Tibi atya
2017.10.31.

A Madách Színház társulatának állandó tagja az a Fábián Anita, aki az alábbi videóban fejtette ki, hogyan kéne megelőzni a zaklatásokat. Beszédében a férfiakat Kókusz nevű bakkecskéjéhez hasonlítja, akiről elpanaszolja, hogy ivarérése után egy „büdös, bunkó, paraszt pasi” lett belőle. Megoldásként az ivartalanítást javallja, hiszen ezek után állítása szerint Kókusz is „udvarias lett a lányokkal” (jelentsen ez bármit is egy kecske esetében). A megátalkodott gonoszságát csakis kőkori primitívségével alulmúló Fábián Anita bocsánatkérés nélkül törölte videóját, azonban hogy lássuk, a tömegre vetült harmadik hullámos feminizmusban nem egyszerű belemagyarázás meglelni a féktelen férfigyűlöletet, íme, a törölt videó (nyomorúságos öt perce lesz ez az életeteknek, de fontos, hogy végig megnézzétek, mert nem szeretném, ha az lenne a visszhang, hogy én magyarázom félre): 

(A videót nem én töltöttem fel, és a leírásban található erőszakos felhívást is elítélem. Nem szeretném, ha bármilyen erőszak érné Fábián Anitát, vagy akárkit, csak mert olyan ostoba, mint Fábián Anita, csak azt szeretném, ha a "burkolt véleménye" után eltakarodna a örökre a közéletből arra a pszichiátriára, ahová való.)

Kritikus olvasómban persze felmerülhet, ha már egyszer törölte, miért kell újra elővenni? A kérdés jogos: Fábián Anitát sem előemberi vérszomja, sem a koponyájában kongó ostobasága, sem a színészi pályája önmagában (már amennyiben valakit színészi pályára sorol egy szerep a „Jóban-Rosszban” című médiaszennyezésben) nem teszi elégségessé, hogy szavakat fecséreljünk rá. A kijelentését követő jelenség miatt lett mégis fontos.

Mi történt, miután Fábián Anita kifejtette, hogy minden „bakot” (férfit) ivaréréskor (vagyis 10-14 éves kor között, a pubertáskorban) kéne kiherélni? Nagy büdös semmi. A komplett mainstream médiában nem volt hírértéke, hogy egy színész fiúgyermekeket csonkítana. Egyedül a 24.hu hozta le, de ők sem fejeztek ki semmilyen ellenérzést.

Mi történne ma egy férfival, ha hasonló kijelentéseket tenne?

A galaxis határán túl is vérdíjat tűzne a fejére a balliberális véleménykonvent. Mint ahogy tették azokkal, akik nem értettek egyet 100%-ig azzal, hogy Marton Lászlót bizonyíték hiányában hurcolták meg. Csak hogy tisztázzuk, nem Marton Lászlót védem, mert minden jel arra utal, hogy egy büdös kujon volt, aki azzal akart puncihoz jutni, hogy ő valaki! Ez undorító. Én tényleg nem a személyét védem. Az alapvető jogait védem. Az ártatlansága elbitorolt vélelmét, ami akkor is jár neki, ha később bebizonyosodik, hogy bűnös.
 Előállt egy nő és minden bizonyíték nélkül megvádolta egy évtizedekkel ezelőtti zaklatással. Majd utána jött még isten tudja hány, akik már a nevüket sem vállalták, nem is volt hírértékük, csupán annak, hogy vádolják. Marton Lászlónak tárgyalás nélküli médiastatárium vetett véget. Mikor Hont András (akit szintén kurvára nem kedvelek) felszólalt ez ellen a gyakorlat ellen, Marton mellé állították. A befülledt posztkomcsi hangulatot évtizedekig árasztó Verebes (akit még annyira sem) csak annyit mondott eleinte, hogy ő neki erről fogalma sem volt, és Martont úriembernek ismerte. Ezzel meg is váltotta jegyét a kivégzésre ítéltek közé (igaz, később azt is mondta, hogy vannak színésznők, akiknek meg lehet fogni a fenekét, és vannak, akiknek nem, szóval azért Verebesért nem fogok sokat zokogni). Ez, kedves férfi olvasóm, veled is bármikor megtörténhet, és ez kedves női olvasóm, a barátoddal is megtörténhet, ha van két féltékeny exe, akik azt akarják, hogy megtörténjen. Ugyan ki merne megvédeni ekkora médiaterror ellenében?

Ezzel párhuzamosan Fábián Anita nyíltan kamasz gyerekek megcsonkításáért kampányol, és egy szót nem szól ellene senki! Fábián Anita épp az erőszaktevőknek tesz szívességet, hogy ilyen alávaló módon tapasztja a saját férfigyűlöletét azokhoz, akik valódi traumán estek át, és Fábián Anita ezzel azoknak a valódi áldozatoknak árt, akiknek nehezebb kiállni, ha ez egyben azt is jelenti, hogy a közvéleményben Fábián Anita férfigyűlöletével kell egy oldalra sorolni. Ekkora szívességet erőszaktevőknek eddig kevesen tettek! A balliberális fősodor ezért pedig egy kurva bocsánatkérést sem vár el! Miért tennék? Most nő volt erőszakos férfiakkal szemben, ez pedig aligha fér bele az annyit mantrázott narratívába.

Fábián Anita bocsánatkérés és a nyilvánosságból való eltakarodás helyett most is Szirtes Tamás színházában, a Madách Színházban adhat elő a „Macskák” című darab színésznőjeként. Gondolom, Szirtes Tamást a legkevésbé sem zavarja a színésznőnek az a pszichopátiás vágya, amivel a közönsége feléről szaggatná le külső nemi szerveit. Hiszen miért is lenne ez probléma, ha egyszer tisztán énekeli együtt ugyanezzel a gyermekközönséggel a betétdal refrénjét?

Frissítés: Mérő Vera blogja, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene elítélte Fábián Anita vérszomjas férfigyűlöletét.

LESZEDTÉK A KERESZTET A GELLÉRT-HEGYRŐL

Tibi atya
2017.10.29.

A humbákföldi fotóboltos pályázatra mindössze egy pályamű érkezett, így Sittes Jenőné Irénke nyerte a fődíjat, a 3 napos intenzív hányás-hasmenést. A bizottság a kocsmában a díjátadó után (Calici-vírus injekció a körzeti orvosnál) kollektívan kibeszélte Irénkét, amiért ilyen lázító témához használta fel a korlátolt számítógépes tudását.
"Németországban tényleg leszedték valami joghurt csomagolásáról a több ezer éves keresztény jelképet, hogy az anyja ne sirassa" -szummázta a félresikerült pályázatot Drótos Karesz. 
Jövőre talán más fődíj lesz, akkor több nevezőt várnak.

Fábián Anita szerint minden férfit gyerekkorban ivartalanítani kell, akkor nincs zaklatás

Tibi atya
2017.10.26.

A Jóban Rosszban "sztárja" is megszólalt Sárosdi Lilla és Marton László ügyében. Videójában azt taglalja, hogy ő plüssállatból is csak nőneműt vesz, mert az intelligensebb (?), míg a komplett férfinemet Kókusz nevű bakkecskéjéhez hasonlítja, akit ivarérése után nyomban ivartalanítani kellett, mert egy büdös bunkó paraszt lett, akit csak a szex érdekelt. Szerinte minden "bakkal", vagyis a komplett férfi nemmel ezt kéne tenni. Tehát ivaréréskor, pubertáskorban, 10-14 éves korban.

Marton László és Sárosdi Lilla ügye ma már mindenki számára ismert. Az a véleményem, hogy ez egy nagyon mély nyomozást és kihallgatásokat igénylő ügy, és sosem venném a bátorságot, hogy egyik vagy másik fél javára ítélkezzek, mert itt emberéletek vannak az asztalon. Még kevésbé arra, hogy beküldős sms-ben döntsük el, kivel értünk egyet, ahogy az ATV tette. Egy jogállamban az ártatlanság vélelmének meg kell illetnie a sorozatgyilkosokat éppúgy, ahogy a nemi erőszakosokat. A bíróságnak függetlennek és elfogulatlannak kell lennie az ügyben, hiszen Marton akár börtönt is kaphat, és ismerünk nem egy olyan hírhedt precedenst, amikor valakit ártatlanul ítéltek el, de ez csak 10 évvel az ítélete után derült ki. Én masszívan elítélem a "minek szállt be" érvet és minden egyéb áldozathibáztatást, azonban az, amit most itt Fábián Anita a nyilvánosságba öklendett, úgy gondolom, nem maradhat szó és következmények nélkül. Amellett, hogy remélem, az igazság kiderül, és a szankciók ehhez mértek lesznek, nincs meg a kellő rálátásom az ügyre, hogy csatlakozhassak a közösségi média statáriális ítélethirdetői közé a konkrét ügyben. Fábián Anita szavai mindenesetre a következőek voltak:

"Volt a lába között az a két hatalmas félkilós here, ami aztán belobbant, beindult az ivarérettség, egyik napról a másikra elvesztettük, ahogy leszállt az agyára az áthatolhatatlan hormonköd, egy büdös, bunkó, paraszt pasi lett belőle, rajtam keresztülszaladva futott a lányokhoz, letarolta őket, figyelmen kívül hagyva, mit akarnak a lányok, felvette ezt a buta arcát, mintha nem is az én kecském lenne... Nahát, elérkezett az ivartalanítás napja, két hét telt el azóta, szinte egyik óráról a másikra mennek ki a hormonok a Kókuszból, aki újra az a kedves kecske lett, aki volt (...) Egyértelműen az ivartalanítás a megoldás ez az én burkolt véleményem."

Bár baknak hívni minden férfit körülbelül olyan, mint szukának minden nőt, itt a téboly nem ért véget. Képes volt ezt is hozzátenni:

"Az ivartalanítás a megoldás, ami a bakokat illeti. Sziasztok csajok, keressetek, ha gond van."

Fábián Anita sötétségéből előviláglott annak az emésztőgödörnek a mélysége, amit a feminizmus harmadik hulláma vájt a világba. A szélsőséges feminizmus és a genderszemlélet átemelése a politikából a tudományokba ma már ott tart, hogy nem egyenjogúságért, de már nem is többletjogokért kiált. Már utóbbi is csupán a tegnapé. Ma már egy komplett nem szisztematikus kiiktatása a cél. Ez ebben a formában (még) lehet, hogy egyik gender tanszéken sem hangzott el, azonban amikor tudományt kovácsolunk a politikából egy csoport (egyébként jogos) sérelmeire alapozva, az előbb-utóbb ide vezet. A tudomány megerőszakolását ugyanis csak a tanszékeken tematizálják kiötlői kognitív funkciói, amint a genderideológia az intézmény falai közül a közvélekedésbe hömpölyög, a lincséhes tömegben az agy szerepét a vegetatív idegrendszer veszi át. Inger-válasz reakció. Fábián Anita ma kiherélné az összes férfit már gyerekkorában, mert egy százalékban talán ki sem fejezhető kisebbségük szexuális zaklató. Ez ugyan mivel különb, mintha azt mondanám, le kell vágni az összes cigánygyermek kezét, mert egy cigányt lopáson kaptunk?

Semmivel. Mindkét esetben diszkriminatív és elfogadhatatlan módon határozunk meg egy csoportot annak biológiai tulajdonságai alapján. Mindkét esetben vélelmezzük, hogy egy adott bűncselekményt csak ez a csoport követhet el, és ami a legszörnyűbb, itt már a gondolkodásunk alapkövét képezi egy olyan förtelmesen megbélyegző feltevés is, miszerint kétféle ember létezik ebben a csoportban: az egyik már elkövette a bűnt, a másik pedig majd el fogja. Mindkét esetben olyan büntetést rendelünk hozzá továbbá a vélt bűncselekményhez, ami nemhogy a jogállammal, de a felvilágosodást követő világgal sem egyeztethető össze, mert a sötét középkor, az óvilág és az ősközösségek brutalitását hívja életre. Fábián Anita ezt mégis megcselekszi, amikor a következőt taglalja: miért ne heréljünk már gyerekkorban, az ivaréréskor minden "bakot"? Egyszer úgyis felnő és angyali gyermekből "paraszt pasi" lesz! Jobb előbb, mint utóbb!

Persze a nemek szembenállását hirdető zászlósok között ilyenkor nagy a csend. Az összezárt csatasorok hallgatnak, mert a gerinctelen Stohl András alávaló moráltalansága és áldozathibáztatása ellen ki kell állni, de ez ellen nem. És ha kiállnának, akkor is a kezüket mosnák: ők ezt sosem hirdették, és különben is, Fábián Anitával ők semmilyen közösséget nem vállalnak. A charlottesville-i nácik érvelése is hasonló volt: igaz, hogy ők tartottak ugyan olyan beszédeket, amik a rasszok szembenállását taglalták, igaz, hogy voltak köztük olyanok is, amik megemlékeztek róla, hogy itt drasztikusabb lépéseket is lehet tenni, de magát a tömegbehajtást ők sosem támogatták, és el is határolódnak tőle. Csakhogy elhatárolódás ide vagy oda, a tömegbehajtás megtörtént, és elfogadhatatlannak tartom azt is, hogy ilyenkor egy neonáci kiáll, és azzal érvel, hogy ez nem következik sem a nemzeti szocializmus, sem a fasizmus ideológiájából. Dehogynem. Ahogy Fábián Anita endlösungja, a "minden férfi kasztrálása" is egy lépés ezen az úton. Látjuk már, hogy ami nem hangzik olyan erőszakosnak egy tanteremben, az mivé válik, amint annyira sötét felületre vetül, mint a tömeg és Fábián Anita?

Réz Anna, Antoni Rita, Mérő Vera, Karafiáth Orsolya és Kemény Zsófia remélem ugyanilyen hangosan tiltakoznak ez ellen a videó ellen, mint eddig az elnyomó patriarchátus ellen, és belátják, hogy mit jelent, ha olyan támogatható társadalmi célok mellé, mint az erőszak áldozathibáztatása elleni kiállás, a zaklatás visszaszorítása vagy a családon belüli erőszak elleni küzdelem mellé állandóan odatűzik a nemek harcának zászlaját is.
Kérlek, lájkold és oszd meg ezt a bejegyzést, ha szerinted sem elegendő, hogy azóta Fábián Anita oldaláról bocsánatkérés nélkül tűnt el a videó! Kérlek, lájkold, és oszd meg ezt a bejegyzést, ha szerinted ebben az esetben egy bocsánatkérés is kevés: Fábián Anitának a gyerekkori herélés felvetéséért egyszer s mindenkorra kell elhagynia a pályáját, ahol eddig sikeres szerepmodell lehetett, és ahol eddig azt hazudták, hogy színészként az értelmiség kasztjához tartozhat! Meg sem kísérlem meggyőzni Fábián Anitát, mennyire emberalatti, amit képvisel, azonban száműzésének a nyilvánosságból üzenete lenne mindenki számára, aki ott szerepet vállal, méghozzá nagyon fontos üzenete: nem szólítunk fel senkit komplett csoportok kiiktatására! Dicsértessék!

A baloldali média befenyíti az egyet nem értőket

Tibi atya
2017.10.20.

Puzsér Róbert megosztott az oldalán egy bejegyzést arról, hogy szerinte Szabó Zoltán megverése bár nem volt jogos (ezt többször is hangsúlyozza), ettől még Szabó Zoltán egy büdös bunkó volt, és amiért a bulvárt a hírközlésbe keveri több, mint egy évtizede, bocsánatkérést, jajveszékelést meg ingyen kupont érdemel, de szolidaritást csak annyit, amennyit ő maga tanúsított a kultúra iránt. Felsorolta a KFC bűneit a multinacionális kizsákmányolástól az állatkínzásig, de megjegyezte, hogy a pofánbaszás nem a KFC-t terheli, hanem egy kulturális termék, amit a valóságshow-k, az Index által felfedezett Pumped Gabók és a szintén az Index által újságírói eszközként használt bulvár terít azoknak a szellemi nincsteleneknek, akiknek ez a félig megemésztett és visszahányt kultúrtermék könnyebben fogyasztható.

A reakció nem maradt el, ahogy sejteni lehetett, a baloldali média egyből a legalantasabb eszközökkel vágott vissza Puzsérnak: cikkükben azt írták, hogy Puzsér azt állította, Szabó megérdemelte a pofont. Ez nem igaz, és ami a legdühítőbb, ez a tudatos félremagyarázás legalább annyira visszataszító, mintha a kormány boszorkánykonyhájában kotyvasztották volna.
Puzsér azt mondta, hogy a biztonsági őr ütése egy civilizációs jelenség, amit a kulturális térben éppen Szabó Zoltán csempész be a Mónika-showból a hírközlésbe. Attól, hogy ezt a nagyon fontos, nem elhanyagolható részletet valaki kimondja, még nem jelenti szükségszerűen azt, hogy Szabó Zoltánt a brutalitás közvetlen kiváltójának, vagy jogos elszenvedőjének véli. Egyszerűen leírja, hogy a magyar közgondolkodást puhára szántja a bulvár, hogy a fellazított felületén gyökeret verhessen az a primitív civilizáció nélküliség, ami most egy pofonhoz vezetett, máskor pedig exbarátnőket megszégyenítő amatőr bosszúpornóhoz az interneten. Bár Szabó sosem vetett el brutalitást, a bulvár ekéjével tagadhatatlanul szorgosan szántott az elmúlt évtizedben. A különbség ugyan nehezen értelmezhető a kettő között, de jelen van.

Érdekes, hogy a baloldali média hogyan fenyíti azokat, akik akár csak látszólag is megtagadják, hogy valamiben egyetértsenek vele. Sosem szabad elfelejteni a Quimby esetét, amikor Szabó kollégái a pince döngölt padlójáig égették a nyilvánosságban Kiss Tibit, aki a liberális művészi értékeit Orbán házi fesztiválján, Tusványoson is ki merte fejezni. Ugyanezt csinálták velem is: náci és kormánykollaboráns voltam, mert kormánypárti blogszolgáltatónál és kormánypárti közönségnek szoktam kritizálni a kormányt (az indexes Sajó Dávid például egyenesen Bayer Zsolttal azonosított, mert ő is itt blogol). Most Puzséron van a sor. Le merte írni, hogy a történetnek más vetülete is létezik, mint amit az indexes stábbal a háta mögött hepciáskodó tartalomfejlesztő úr előad, és máris tudatosan magyarázzák félre, mintha Puzsér magát az erőszakot legitimálná.
A teljes baloldal nárcisztikus személyiségzavarát tárja elénk, ahogyan az egyet nem értőkkel, vagy az eszközeiket megkérdőjelezőkkel bánnak. Ők nem hibáznak, nem kérnek bocsánatot, csak karaktermészárolnak, és ha kell, nyomnak egy sajtó helyreigazítást, amikor már a kutyát nem érdekli a sztori. Azt gondolom, hogy a sokadik ilyen félremagyarázós precedens után el kell számolnunk azzal, hogy a kormány mocskos és korrupt galerije miért dőlhet hátra olyan nyugodtan a választások előtt fél évvel. Mondhatnánk, hogy azért, mert médiahegemóniával rendelkeznek, de ez amellett, hogy nem teljesen fedi le a valóságot, nekünk, ellenzéki hangoknak nem is szabad ennyivel lesöpörnünk a kérdést a vállunkról. A baloldal, és pláne a baloldali média vastagon sáros abban, hogy az ellenzékiség ma idáig erodálódott Magyarországon.

Nem új dolog, hogy ami normál esetben a politikai pártok feladata lenne, így a tüntetések szervezése, vagy a polgári aktivitás tematizálása, azt a baloldalon ma a média végzi. Ez érthető, hiszen nagyjából a Jobbik balkanyaráig és a Momentum megjelenéséig a baloldal elvitázgatott, elszavazgatott, ellébecolt, de olyan politikai aktivitást, mint az elmúlt fél évben, nem mutatott. A hosszú tunyaságnak viszont súlyosan megfizette az árát.
A baloldali pártok kommunikációja ugyanis ma nem juthat el szélesebb tömegekhez, amennyiben a pártok nem fekszenek alá azoknak a médiatrendeknek, amiket az Index, a 444, a HVG vagy a 24 diktál. A legfőbb probléma ezzel az, hogy ők kattintásokban utaznak, amit sokféleképpen lehet megszerezni, és sajnos ennek nem az én módszereim a leghitványabbikai (noha próbálkozom). A baloldali médiának el kell döntenie, hogy melyik a fontosabb: a kattintás, Pumped Gabó, Alföldi eltűnt kutyája, a leereszkedő "elmagyarázzuk" attitűd, amivel az olvasóikhoz fordulnak, a véleményterror és a máshogy gondolkodók kivagyi lenézése és közéleti statáriuma, vagy hajlandóak arra a paradigmaváltásra, amihez a liberális baloldal legszerethetőbb vonásaira lesz szükség: a nyitottságra, az önreflexióra, a máshogy gondolkodás elfogadására és a diskurzusra.
A kormány össztüze elől a baloldali média lehet az egyetlen sánc, ami mögé a baloldali pártok visszahúzódhatnak újabb offenzíva reményében, azonban ha az egyetlen védelem, amit a baloldali média kínálni tud, kimerül az Index által importált kulturális mocsokban és bulvárdagonyában, aminek lassan, de egyre biztosabban az egykor nívós HVG is fejet hajt, akkor a lehetséges baloldali szavazókat magukra hagyják, és azok továbbra is távol maradnak majd a szavazóurnától, mert köszönik szépen, nem kívánnak azonosulni olyan politikai pártokkal, amik kizárólag ilyen kibaszott gusztustalan közegben kerülnek a nyilvánosság elé.
Normális ellenzéki média nélkül pedig ki vagyunk szolgáltatva a kormány gátlástalan, alternatíva nélküli rablásának. Amíg az Index vezetőségében Szabó Zoltánok garázdálkodnak, addig nem sok esély van arra, hogy az ellenzéki média szembenézzen a saját pökhendiségével és kommunikációs hibáival, és leszámoljon azokkal. Hogy is lenne? Aki ki merné mondani ezeket, azonnal olyan csúsztatott karakterégetéssel szembesülne, mint Puzsér Róbert.

Nyerj fesztiválbérletet az 1956-os történelmi helyszínekkel!

Tibi atya
2017.10.19.

Végre találtam egy számomra is kedves felhívást az interneten, így szeretném a fiatalabb generációkat egy kis magyar történelmi játékra invitálni a közelgő október 23-a alkalmából.

Az 1956-os szabadságharc a XX. századi magyar történelem legmeghatározóbb eseménye volt.  A budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tüntetésével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával fejeződött be Csepelen november 11-én.

1956 hősei és a pesti srácok előtt tisztelegve idén interaktív versenyt hirdet meg a Hungarofest általános és középiskolai diákoknak. A játékra jelentkező csapatok egyszerre tesztelhetik történelmi tudásukat és kreativitásukat, miközben színes feladatokat oldhatnak meg közösen a forradalom és szabadságharc ikonikus fővárosi helyszínein.

Történelmi utazásra és interaktív tanulmányi versenyre jelentkezhetnek általános és középiskolai diákok, akik mobiltelefonjuk és az Időkapuk applikáció segítségével járhatják be október 23-tól az 1956-os forradalom és szabadságharc szimbolikus helyszíneit Budapesten.

A kalandos utazásra 12 és 18 év között diákok, 3-6 fős csapatokban jelentkezhetnek a www.idokapuk.hu oldalon regisztrációs adataik megadásával és egy 1956-hoz kapcsolódó kvíz kitöltésével. A játékhoz kapcsolódó Időkapuk mobilapplikációt a csapatok október 21-től tudják letölteni.

A játék második fordulójában a jelentkezők a mobilapplikáció segítségével járhatnak be az 1956-os forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódó hat történelmi helyszínt Budapesten, ahol különböző kreatív feladatokat kell megoldaniuk október 23-tól november 4-ig. A feladatokat a helyszínre érkezve az applikáción keresztül kapják meg a csapatok. A megoldáshoz nincs szükség internetkapcsolatra az applikáció letöltését követően, csak a feladatok beküldésekor, a játék befejezése után. A győztes csapatok értékes fesztiválbérletet nyernek.

SZABÓ ZOLTÁN SEGGFEJKÉNT VISELKEDETT!

Tibi atya
2017.10.18.

Szabó Zoltán, az index újságírója nem érdemelt verést. Szabó Zoltánnak meg kellett volna kapnia a panaszkönyvet. Szabó Zoltán nem is tehet arról, hogy megverték, mert bárki, legyen bármekkora faszfej is, nem érdemli ezt. A továbbiakban magával az erőszakkal nem szeretnék foglalkozni, csupán elemezni szeretném Szabó Zoltán írását a stilisztikai elemekben és a pofátlan modoroskodásában tetten érhető újságírói attitűdje alapján.


"Vasárnap van, este fél tíz múlt és én éppen távoztam a Corinthia Grand Hotelből, ahol viszkikóstolás zajlott, én például tokaji aszús hordókban érlelt skót viszkit forgatva szidtam az új iOS 11-et az Index egykori dizájnerével. Süppedős szőnyeg, vágott virág, megtévesztően európai hangulat."


Szabó Zoltán szerint attól európai a hangulat, hogy egy luxushotelben kóstol olyan viszkiket, amik többe kerülnek, mint egy gyorséttermi dolgozó havi fizetése. Süppedős szőnyeg, vágott virág, a téma pedig az iOS-11 (a legdrágább ájped oprendszere, mi más). Persze mi (Szabónak és a szűk környezetének pedig inkább "ti"), zoknis-szandálos gyarmatlakók honnan is értenénk ezt a mély európaiságot...
Súlyos arrogancia, hogy Szabó az európaiságot a világátlag feletti jóléttel és az elitizmussal, a fogyasztói társadalom szolgáltatásainak kimaxolásával, nem pedig a polgári értékeivel azonosítja, amik éppen abból fakadtak, hogy két századdal ezelőtt az arisztokrácia aszúhordós viszkiluxusát megelégelte a nép, mert azok olyannyira elidegenedtek tőlük, hogy elfelejtették már azt is, mekkora szopás napi 12 órában melózni.


"Én kérnék, de a pénztáros fiú jelzi, hogy csak elvitelre lehet. Én visszakérdezek, hogy nem lehetett volna esetleg ezt a sor elejére kiírni, és akkor nem ácsorgok itt annyit.
“De lehetett volna. Ha nem kérsz semmit, kiállnál a sorból?” - kérdezi a srác (...) az elmúlt pár nap megviselt: találkoztam már flegmán értetlenkedő bolti eladóval, nagyon elfoglaltan megvárakoztató felszolgálóval, és egy étteremvezetővel, aki arra a kérdésre, hogy miért nincs éppen nyitva a konyha, annyit válaszolt, hogy csak.
Ezért most, így a hét végén, bátran kikértem a vendégkönyvet."

Szabó Zoltánnak nehéz hete volt. A kapitalista tápláléklánc alján álló felszolgáló, aki tegnap hajnali fél öttől ott volt zárásig, ma pedig nyitásra érkezett, megvárakoztatta. Pedig ő elfoglalt volt. A bolti eladó meg értetlenkedett is. Ráadásul nem elég illedelmesen. Utána el kellett szenvednie egy fényűző viszkikóstolót. Ha mindez nem lenne elég, és ezen a ponton kénytelen vagyok megszakítani a borzalmak fonalát, illetve figyelmeztetni a kedves olvasót, hogy hagyja abba az olvasást, és csak akkor folytassa, ha valóban felkészült a legrosszabbra:

Értsük meg, tényleg nehéz hét volt ez, na!


Ezek után Szabó, az index szociálisan érzékeny szerkesztője, az egyetlen emberbe rúg, aki erről nem tehet: a KFC pultosába. Nem ő dönti el, mit írnak ki, és mit nem, ő regisztrálja szépen a rendelésedet napi 12 órában, vasárnap este is, és elmondja, amit neki mondanak. A teljesen képtelen akadékoskodást követően persze valóban bunkó volt a pultos, ami akár annak is betudható, hogy ő a Király utca sarkán éjszakázva valószínűleg tudna olyan dolgokat mesélni Szabó Zoltánnak a "szar hét" fogalmáról, amikkel mi, balkáni prolik is jobban azonosulni tudunk, mint Szabó traumáival.

Szabó ezen a ponton többféleképpen cselekedhetett volna: vehetett volna három levegőt, és elhatározhatta volna, hogy ír egy igazi baloldali cikket arról, hogy a multinacionális vállalatok hogyan várják el, hogy az alkalmazottaik szolgalelkű gépként viselkedjenek azokkal is, akik egy hamburger után a wc mellé szarnak és azokkal is, akik viszkigurmé hotelpartik után vasárnap fél tízkor kérik rajtad számon burzsoá pökhendiséggel, hogy miért nincs kiírva, amit nem te, de még csak nem is a műszakvezetőd döntötök el, hogy ki lehet-e írva, hanem a franchise centire kimért arculati protokollja. Leírhatta volna, hogyan őrlik fel az embert egy pult mögött vállalati előírás szerint, hogy amikor a kiégés közeli első hibáját véti, úgy hajítsák el, mint egy szaros zsebkendőt.
Szabó Zoltán lehetett volna szolidáris baloldali, de talán az is elég lett volna, ha Szabó Zoltán öt percig nem öntudatos indexes újságíró lett volna, hanem szimplán ember. Azonban ahelyett, hogy a baloldalnak azt az arcát öltötte volna magára, ami miatt az szerethető, Szabó a libbal egójáért nyúlt, és (valószínűleg sokadikként) a faszát is beletörölte az alkalmazottakba. Ahogy ő írja, bátran kérte ki a vendégkönyvet. Ez ám a bátorság!

Persze, tudom, itt a kritikus olvasóból kibukkan: "én sem szoktam bunkó lenni, pedig az én munkám is nehéz". Annyit szeretnék mondani erre, hogy dehogynem, neked is vannak szarabb pillanataid, nekem is, és mindenkinek. Annyi a szerencsénk, hogy amikor ez bekövetkezik, a végtelenül empatikus Szabó Zoltán, vagy ahogy a baráti médiumok emlegették, a "legendás indexes" épp soha nem volt még ott. Ennél a szerencsétlen, bunkó pillanatában elkapott gyorséttermi rabszolgánál meg épp ott volt.

Ezt követően ismeretes, hogy mi történt. Amellett, hogy újra megjegyzem: Szabó Zoltánt a néplélek bármennyire is pofánbaszná a pökhendi arroganciája miatt, nem érdemelte meg, és nem felelős azért. Bármennyire is geciség volt vasárnap este tízkor szívózni (pláne, hogy bár kedves tényleg nem volt az eladó, szerintem ha ez ember nem egy nárcisztikus fasz, ezt még meg lehet bocsátani valakinek), a vásárlók könyvét akkor is meg kellett volna kapnia. Nem akarom felmenteni a felelősség alól a primitív állatot sem, aki pofánverdeste.

"Sokat gondolkoztam, hogy jó-e, ha ezt kiírom magamból, azzal a vicces felhanggal, hogy én vagyok jelenleg a magyar sajtó önkéntes KFC-szóvívője, a legnagyobb rajongó, erre még engem is laposra vernek. De aztán úgy döntöttem, hogy nincs is annál rosszabb, mint amikor az újságíró a lapot és a nyilvánosságot kalapácsként lengetve intézi el az ügyeit.
Azt remélem, hogy ez már nem az az ország, ahol félrerakják a legszebb paradicsomokat a művész úrnak, és az elvtárs pult alól kapja a felsált. Én nem azt szeretném, ha engem többet nem vernének meg a KFC-ben, hanem azt akarom elérni, hogy a részeg bulizókat."

Szívmelengető. Mégsem értem, hogy ha ebben a sztoriban nem az volt a fontos, hogy egy indexes újságírót vertek meg, hanem egy embert, akit nem kellett volna, akkor miért az alábbi címeket adták a cikkeknek az Indexen, melynek Szabó Zoltán egyébként az egyik vezetője: "Megverték az Index újságíróját a KFC-ben"; "Kirúgták a kollégánkat megverő biztonsági őrt".

Nagyon fontos hírnek tartom persze Szabó szájbabaszását (ez most a változatosság kedvéért tényleg nem irónia), mégsem annyira fontosnak, hogy egy álló napig tucatnyi cikken keresztül az legyen a közvéleményt tematizáló legfontosabb kérdés, hogy a biztonsági embert kibasszák-e, és hogy a KFC fizet-e kártérítést. Ha Szabónak valóban nem az lett volna a célja, hogy toljon egy kis szerénykedést, majd a saját lapjával megírassa, hogy "hááááááát tartalomfejlesztő úr nem erre akarja kihegyezni, de amúgy az index tartalomfejlesztőjét verték meg", beküldhette volna álnéven is a sztorit, hiszen akkor valóban nem erre lett volna kihegyezve. Így csak megírta az idővonalán, amit ha a saját lapja nem is kap fel (de egyébként percek alatt felkapott), az ismerősei között a baloldali újságírás valamennyi nagyágyúja közül többen is biztosan.

Csakhogy neki semmi baja azzal, ha művész úrnak teszik félre a paradicsomot, az elvtársnak meg a felsált. Neki azzal van baja, hogy a viszkigurmés sznobéria közepette ő volt a művész úr és az elvtárs, de amint kilépett az értelmiségi fémjellel hamisított elitből a mocskos prolik közé, többé már nem. Mi más lehet a magyarázat arra, hogy valaki egyszerre állítja magáról, hogy ő szociálisan érzékeny européer, hogy aztán ugyanazzal a levegővel baszakodjon egy szerencsétlennel, akit az anyagi összeomlástól egy gyorséttermi pult választ el?
Sebaj, már nem csak a hotelszalonban tudják, hogy művész úrral nem érdemes szívózni, hanem az egész országban. Ha Szabó elvtárs esetleg megtiszteli a krimómat nagyságos látogatásával, csörgessen már meg előtte, kiglancolom a kedvéért azt a proli szarfészket, nehogy mi is bekerüljünk a médiJába! Dicsértessék!

Tényleg megrendezik a fesztivált, ahová férfiak nem léphetnek be!

Tibi atya
2017.10.12.

A svéd Bravalla-fesztiválon négy nemierőszak is történt, ezért a fesztivált 2018-ban már nem rendezik meg. A bűncselekményeket követően egy svéd humorista kezdeményezte, hogy rendezzenek egy olyan fesztivált, amire férfiak a lábukat sem tehetik be, ami úgy tűnik, meg is valósul. A Kickstarteren 16 millió forintnyi közöségi adakozás után már a keret is megvan hozzá. Vélemény.

Ötvenkétezren látogatták a fesztivált. Négy nemi erőszak történt. Ha mindegyikhez egyetlen elkövetőt feltételezünk (a hírek csoportos erőszakról nem szóltak), akkor a fesztiválozók egy ezrelékének a századrésze sem követett el erőszakot. Ez persze még így is 100%-kal, vagyis négy esettel több, mint aminek meg szabadott volna történnie, mégis azt gondolom, ez a gyakorlat elfogadhatatlan, és nem csak azért, mert nem megoldás.

Először is, a Bravalla fesztivál megszűnt, mert valakiket megerőszakoltak. Nonszensz. Nem lehet minden fesztiválozó mellé biztonsági őrt állítani, amiből persze egyáltalán nem az következik, hogy a nőknek miért kellett olyan helyzetbe kerülni, amiben ilyesmi megtörténhet (korábban írtam, hogy miért hibás a gondolatmenet, ami ide fut ki), csupán felvet egy súlyos kérdést: nem az kell, hogy legyen a legfontosabb üzenet bárki felé, hogy a nemi erőszak elkövetője az egyetlen, aki felel a bűnéért? Miért kell megosztani a felelősséget, aminek teljes súlyával a vállát kéne nyomnia, úgy, hogy olyanokat is bevonunk a bűnébe, akik annak nem voltak részesei?

Másodszor, a nemi erőszak áldozata sosem kizárólag az áldozat, noha nyilván őt éri a legnagyobb trauma. De ha nekem megerőszakolnák a barátnőmet, miközben én akárhol – hangsúlyozom, akárhol, akár a világ másik felén is – lennék, nekem is bűntudatom lenne, noha nem követtem volna el semmi rosszat (ahogy a barátnőm sem). Az elsődleges persze az, hogy az ő traumáját kezeljük, de ez szükségszerűen azt vonja maga után, hogy a környezete bűntudattal küszködő („vele kellett volna lennem”), de teljesen vétlen férfi tagjait büntetjük egy százalékban ki sem fejezhető szarházi kisebbség bűntetteiért? Mert félreértés ne essék: ha nem engedünk be egyetlen férfit sem, őket is büntetjük!

Harmadszor, a „nem engedünk be férfiakat, amíg nem tudnak viselkedni” jelszó megerősít két nagyon káros, de széleskörű tévhitet a nemi erőszakról: az áldozatok csak nők lehetnek, az elkövető pedig csak férfi. Rettenetes, mennyire a lap szélére tolják ezzel a férfi áldozatokat, akik egyébként sokkal nehezebben fordulnak segítségért, ha megerőszakolják őket, ezért még annyi adattal sem rendelkezünk róluk, amennyi egy durva becsléshez elégséges volna. Élek a gyanúperrel, hogy ha a börtönök férfi nemi erőszak áldozatait is feltérképeznénk, illetve számításba vennénk (akik ezek után – kezelés hiányában - szignifikánsan nagyobb valószínűséggel lesznek elkövetők is), a mérleg nyelve már látványosabban billenne a férfiak felé. Tudom, hogy a csőcselék persze örül, hogy a kóterban alaposan seggbe tetoválják őket fasszal, de a baj ezzel csak az, hogy ha elég ideig kondicionálják őket erre, ahogy Pavlov tette a kutyával, ez lesz az egyetlen szociálisan kódolt tevékenység, amit az intimitáshoz tudnak majd kötni, még akkor is, ha valójában nem az intimitásról, csak a hatalom és az agresszió intimitásban megnyilvánuló kifejezéséről van szó.
A szervezők és a feminista fesztivál támogatói tegyék fel maguknak a kérdést: mit üzenünk azzal a tornaszertárban szexuális abúzusnak alávettet kisfiúknak, ha az erőszakért a komplett férfi nemet kriminalizáljuk? Oldjuk ezzel a bűntudatukat, vagy csak doppingoljuk azt? Megérdemlik, mert kukijuk van?

Negyedszer, olyan születési tulajdonságok alapján határoz meg egy csoportot, a férfiakat, amikről annak tagjai nem tehetnek, és amiért semmilyen értékrend szerint nem hibáztathatók, csak a harmadik hullámos feminizmus szerint, ami perverz elégtételre talált a folyamatos negatív megkülönböztetésünkben, ellensúlyozandó a történelmi sérelmeket. Persze, érvelhetünk azzal, hogy ha valaki kibérel egy területet, és ott rendez egy bulit, oda azt enged be, akit akar, de akik ennyire hisznek a piac szabadságában, vajon akkor is ugyanilyen megengedők lennének, ha egy másik születési tulajdonság alapján határoznánk meg azt a csoportot, és pusztán biológiai tulajdonságaik okán meg is büntetnénk őket valamiért, amit nem követtek el? Nem hagyott ránk erről a huszadik század elég tanulságot?

Dehogynem. Az egyetlen kérdésem már csak az, hogy amikor nem engednek be a fesztiválra, milyen alapon teszik? Szigorúan a biológiai nem alapján, vagy azért még van olyan kiskapu, hogy bár a péniszem átmenetileg a lábaim között rontja az életem, de lélekben nő vagyok? Utóbbi talán elegendő a harmadik hullámon lovagló feminista gestapónak, és ivartalanítás nélkül is beengednének. Most még… Dicsértessék!

Ezeket a cikkeket olvastad már?